خروج و انتقال قطعات کشتی رافائل غیرقانونی است
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان بوشهر گفت: خروج قطعات کشتی رافائل از زیر آب و انتقال و جابهجایی و خرید و فروش آن خلاف قانون است و از متخلفان شکایت میکنیم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ ناصر امیرزاده افزود: خروج قطعات کشتی رافائل از زیر آب و انتقال و جابهجایی و خرید و فروش آن خلاف قانون است و از متخلفان شکایت میکنیم.
وی گفت: اهمیت کشتی رافائل به عنوان یکی از مواریث فرهنگی و تاریخی استان بوشهر است که حمایت از میراث فرهنگیِ زیر آب است.
امیرزاده با تأکید بر اینکه درحال ثبت ملی کشتی رافائل در فهرست آثار ملی هستیم افزود: امروز پرونده ثبت این کشتی به عنوان یک اثر ارزشمند ملی برای ثبت به سازمان میراث فرهنگی کشور ارسال و در سریعترین زمان ممکن این اثر تاریخی و فرهنگی ثبت ملی میشود.
وی با بیان اینکه با ثبت این اثر تلاش می کنیم فضای توسعه این بخش به عنوان ظرفیت گردشگری بیش از پیش فراهم شود گفت: با جدیت پیگیر حفظ این اثر گران بها هستیم و تلاش میکنیم که این اثر تمام و کمال در استان باقی بماند.
امیرزاده با اشاره به اینکه تلاشهایی برای خروج برخی قطعات این کشتی از استان انجام گرفته است افزود: این اقدام خلاف قانون است و پیگیری کردهایم تا در دیگر استانها این قطعات خریداری نشود و در استان باقی بماند.
وی با تأکید بر اینکه در راستای حفظ آثار ملی و آثار تاریخی و باستانی استان بوشهر از همه ظرفیتها استفاده میکنیم و به هیچ وجه در مقابل سودجویان و متخلفان کوتاه نمیآییم گفت: شکایت رسمی خود را از افرادی که به این اثر تاریخی و فرهنگی آسیب می رسانند تقدیم مقامات قضایی خواهیم کرد.
سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر افزود: از متخلفان و افرادی که به جا به جایی و خرید و فروش قطعات کشتی رافائل اقدام میکنند شکایت میکنیم.
امیرزاده گفت: شکایت رسمی خود را از افرادی که به این اثر تاریخی و فرهنگی آسیب میرسانند تقدیم مقامات قضایی خواهیم کرد.
در سال 1976 محمدرضا پهلوی دو کشتی توریستی به نام های 'رافائل' و 'میکل آنژ' از ایتالیا به عنوان تسویه بدهی تسهیلاتی که سال ها قبل دولت ایران به ایتالیا پرداخت کرده بود و ایتالیایی ها توانایی بازپرداخت آن را نداشتند، دریافت کرد.
رافائل با 60 متر پهنا و گنجایش 1800 مسافر، یک شهرک تفریحی تجملاتی بود؛ با6 استخر مخصوص کودکان و بزرگسالان و 750 کابین به صورت سوییت های بزرگ و کوچک که حمام های آن با مرمرهای گران بهای ایتالیا پوشیده شده بود.
رافائل بزرگ و با عظمت بود؛ یک کشتی با شکوه با همه امکانات تفریحی که در زمان خود نظیر نداشت؛ یک کشتی با سالن های سینما و تئاتر، زمین های ورزشی، استخر، هتل، تالارهای باشکوه و رستوران بود که هیچ کدام از کشورهای پیشرفته آن زمان چنین کشتی نداشتند.
رافائل 18 آسانسور در طبقات مختلف داشت و 30 سالن برای برگزاری جشن ها، میهمانی ها و اجرای نمایش ها و چند باشگاه ورزشی برای پرورش اندام و برگزاری مسابقات در آن درنظر گرفته شده بود.
این کشتی در سال 1965 در ایتالیا ساخته شده بود.
رافائل سال 1976 به مقصد ایران ایتالیا را ترک کرد و در بوشهر جای گرفت.
در جنگ ایران با عراق رافائل هدف موشک های عراقی قرار گرفت.
این کشتی در دوران دفاع مقدس به عنوان یکی از مناطق احتمالی بمباران توسط عراق اعلام شد. به همین دلیل توسط یدک کش 1000 متر در کنار ساحل جابهجا شد اما توسط یکی از موشک ها مورد اصابت قرار گرفت و بعدها به زیر آب رفت.
رافائل کاملا در اعماق خلیج فارس غرق شد به این ترتیب کشتی اقیانوس پیمای رافائل بیشتر از هفت سال نتوانست در کنار سواحل جنوبی ایران دوام بیاورد و خیلی زود به افسانه تبدیل شد.
در حال حاضر پس از سال ها، تصمیم به خارج کردن این کشتی عظیم الجثه از زیر آب گرفته اند البته برای برش زدن بدنه و فروش آن، در حالی که اکنون به زیستگاه بزرگی برای گونه های دریایی تبدیل شده و سازمان محیط زیست مخالف این امر است.