بدهی 165 هزار میلیارد تومانی دولت به صندوق های بازنشستگی
معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از بدهی 165 هزار میلیارد تومانی دولت به صندوق های بازنشستگی زیر پوشش این وزارتخانه خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، حجت میرزایی در نشست خبری گفت: دارایی های صندوق های بازنشستگی زیر پوشش وزارت کار 250 هزار میلیارد تومان است که فقط 85 هزار میلیارد تومان آن در اختیار این صندوق هاست.
وی افزود: 4 صندوق بازنشستگی زیر پوشش وزارت کار فقط 30 درصد از دارایی هایشان را در اختیار دارند .
میرزایی اضافه کرد: این صندوق ها به سبب بدهی دولت و همچنین افزایش هزینه های جاری به سبب برخی مصوبات که به زیان این صندوق ها بوده است در سالهای اخیر امکان سرمایه گذاری در بنگاه های اقتصادیشان را نداشته اند.
معاون وزیر تعاون با بیان اینکه صندوق های بازنشستگی با استراتژی حرکت بر دو پا فعالیت می کنند، گفت: پرداخت مستمری و حمایت از بازنشستگان در کنار فعالیت های اقتصادی به منظور حفظ سرمایه های بیمه گذاران دو زمینه فعالیت این صندوق هاست .
میرزایی با بیان اینکه صندوق ها باید 9 ، بیست و هفتم درآمدهایشان را در بنگاه های اقتصادی سرمایه گذاری کنند افزود: به سبب بدهی های دولت که از محل 3 درصد سهم بیمه دولت انباشته شده است و همچنین برخی قوانین امکان این سرمایه گذاری فراهم نشده است .
میرزایی افزود: بنگاه های اقتصادی باید از جهت نوسازی دستگاه های فرسوده و همچنین استفاده از فناوری های نوین سرمایه گذاری کنند و در غیر این صورت تولیداتشان امکان رقابت در بازار را نخواهد داشت .
وی اضافه کرد: صندوق های بیمه، غیر دولتی و عمومی محسوب می شوند اما از آنجا که دولت پاسخگوی بازنشستگان است در تصمیم گیری های این صندوق ها نظارت دارد اما این نظارت نباید به گونه ای باشد که به زیان صندوق های بیمه تمام شود .
وی افزود: باید میزان افراد شاغل به افراد بازنشسته در صندوق های بازنشستگی براساس استانداردهای بین المللی یک بازنشسته در ازای شش شاغل باشد .
میرزایی گفت: در صندوق تامین اجتماعی میزان یک به شش رعایت شده اما در صندوق بازنشستگی دولتی نُه دهم و در صندوق بازنشستگی نیم درصد است.
وی با بیان اینکه اکنون شرایط صندوق بازنشستگی روستاییان و عشایر به سبب فعالیت کوتاه مدت آن مطلوب است افزود: اکنون این شاخص برای صندوق روستاییان و عشایر حدود یک به چهارده است، اما متاسفانه با مصوبه ای این تعداد برای صندوق روستاییان به حدود یک به سه کاهش خواهد یافت .
معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزیر تعاون با بیان اینکه میزان سود این صندوق ها 6 تا 10 درصد بوده است گفت: از آنجا که رشد اقتصادی در 4 دهه گذشته به صورت میانگین 2 درصد بوده است این رقم برای بنگاه های زیر پوشش صندوق های بازنشستگی مناسب است .
وی افزود: هرچند سودهای بانکی 20 تا 30 درصدی در قبال وام های این بنگاه ها سهم قابل توجهی از بازده این بنگاه ها را به خود اختصاص می دهد و به بانک ها پرداخت می شود.
میرزایی با اشاره به اینکه رشد اشتغال در 4 دهه گذشته حدود 2درصد به صورت میانگین برآورد شده است افزود: با این شرایط اقتصادی امسال 30 طرح اقتصادی در استان های مختلف کشور به بهره برداری خواهد رسید.
معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گفت: گزارش 80 صفحه ای از نتایج مثبت برجام در بنگاه های اقتصادی صندوق های زیر پوشش وزارت کار تهیه شده است که در کنفرانس دستآوردهای برجام ( اسفند 95 ) ارایه خواهد شد .
وی افزود: افزایش صادرات تولیدات بنگاه های اقتصادی و امکان انتقال درآمدهای ارزی همچنین تامین منابع مالی خارجی و تامین نهاده های صنعتی بدون واسطه و با نرخ عادلانه از جمله دست آوردهای برجام برای بنگاه های اقتصادی صندوق های بازنشستگی است.
میرزایی گفت: 30 درصد از بنگاه های اقتصادی شفاف در بورس را بنگاه های اقتصادی زیر پوشش صندوق های بازنشستگی تشکیل می دهند که براساس مقررات بورس هیات مدیره آنها در مجمع عمومی شان انتخاب می شود هرچند سودهای این بنگاه های اقتصادی براساس نظر مجمع عمومی مصرف می شود.
وی افزود: شرکت های زیر پوشش صندوق های تامین اجتماعی به 5 سطح از نظر کیفیت تقسیم می شود که مدیرانشان متناسب با سطح کیفیت براساس مصوبات قانونی حقوق دستمزد و پاداش دریافت می کنند.
معاون وزیر تعاون گفت: ناوگان هوایی شرکت آسمان که زیر مجموعه صندوق بازنشستگی است از 9 هواپیما به 18 هواپیما افزایش یافته است و تا سال آینده 10 هواپیما نیز به این ناوگان افزوده خواهد شد.
میرزایی با اشاره به اینکه اولویت بنگاه های اقتصادی زیر مجموعه صندوق های بازنشستگی استفاده از تولیدات داخلی است، افزود: در ناوگان حمل ونقل ریلی رجاء میانگین استفاده از واگن ها 40 سال است که این رقم 25 سال است .
وی گفت: این ناوگان نیاز به 300 واگن دارد که 120 واگن آن از تولیدات داخلی خواهد بود و تا 4 سال آینده از تولیدات خارجی نیز برای نوسازی این ناوگان ریلی همزمان با تولیدات داخلی استفاده خواهد شد.
معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفت: تلاش برای ارتقاء آگاهی جامعه بویژه نخبگان از صنعت بیمه و نیازهای این صنعت به منظور کاهش مصوباتی که به صندوق های بازنشستگی زیان می رساند در دستور کار قرار گرفته است .
وی افزود: تلاش هایی به منظور اصلاح ساختاری ، سیستمی و پارامتری در صندوق های بازنشستگی صورت گرفته است تا میزان بازده این صندوق ها و همچنین مستمری بازنشستگان به گونه ای معقول برنامه ریزی و پرداخت شود.