بخش های کار درمانی بیماران روانی مزمن نیاز به حمایت دارند
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: بخشهای کاردرمانی محجوب ترین بخش بیمارستان های روانپزشکی هستند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، حسین نحوی نژاد در مراسم افتتاحیه مرکز روزانه آموزش وتوانبخشی بیماران روانی مزمن" احباء" با اشاره به اینکه بیماران روانی مزمن بدلیل شدت بیماری از زندگی عادی منفک می شوند افزود: این موضوع باعث می شود که این افراد با مشکلات جدی در زندگی روزمره خود مواجه باشند.
وی با بیان اینکه وظیفه ساماندهی بیماران روانی مزمن در برنامه چهارم توسعه به عهده بهزیستی است افزود:در حال حاضر 100 هزار بیمار روانی در 250مرکز خدمات روزانه ، شبانه ، خدمات رفاهی و مددکاری و غیره زیر پوشش سازمان بهزیستی هستند.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: مرکز روزانه آموزش وتوانبخشی بیماران روانی مزمن" احباء"با همکاری مشترک سازمان بهزیستی ، نهادهای اجتماعی و بخش خصوصی فعال در حوزه بیماران" اسکیزوفرنی" امروز افتتاح شد تا در حوزه پاسخگویی به سوالات ، مشاوره، پایش سلامت، وضعیت رفتاری ، حرفه آموزی فعالیت و زمینه بازگشت این افراد را به جامعه مهیا کند.
وی با بیان اینکه درحال حاضر10 هزار بیمار روانی در مراکز شبانه روزی بسر می برند افزود: متوسط هزینه نگهداری از هر یک از این بیماران 6 میلیون ریال است که بخشی از آن با یارانه دولتی و بخشی دیگر از طرف خانواده ها تقبل می شود.
نحوی نژاد به مشکلات در حوزه بیماران مزمن روانی اشاره کرد و گفت: متاسفانه وزارت بهداشت تنها به بعد سلامت جسمانی توجه کرده و از بعد بهداشت روان غافل است.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه بیمه های ما پیشگیری محور نبوده افزود: می توان با یک تست غربالگری ساده از هزینه های درمانی نجومی پیشگیری کرد اما این موضوع محقق نمی شود.
وی با تاکید براینکه نیاز مردم به خدمات غربالگری جدی است افزود: قطعا بیماری های مزمن نیز به همین صورت است و باید در مدارس، ادارات ، کارخانه ها و کارگاه ها ، تست های حساس به اختلالات رفتار گرفته شود تا با تشخیص به موقع سریعتر و مفیدتر به این افراد خدمات متناسب ارائه کرد.