در شمال شهر سالن نمایشی با امکانات پردیس تئاتر تهران وجود ندارد
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در آئین افتتاح پردیس تئاتر تهران، این مجموعه را خانه هنرمندان خواند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما محمود صلاحی گفت : ظرفیت پردیس تهران دو برابر مجموعه تئاتر شهر است و امیدواریم با حضور جوانان جنوب و شمال شهر، تحقق هدف شهردار تهران مبنی بر از میان برداشتن فاصله شمال و جنوب شهر نیز در فضای فرهنگ و هنر ، خود را نشان دهد.
وی با اشاره به ویژگی های پردیس تئاتر تهران اظهار داشت : سالن اصلی این مجموعه با ظرفیت 800 نفر است که در حال حاضر به همت 60 جوان و به کارگردانی فرهاد تجویدی نمایش «من » در آن اجرا می شود.
صلاحی با اشاره به ایجاد یک سالن رو باز با ظرفیت 800 نفر در پردیس تئاتر تهران اضافه کرد : این منطقه فاقد سالن سینما بوده است از این رو یکی از سالن های ساخته شده در مجموعه پردیس، یک سالن سینما با ظرفیت 300 نفر است که با تجهیزات به روز دنیا آماده شده است.
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با اشاره به وجود هفت سالن نمایش در مجموعه پردیس گفت : به درخواست مرضیه برومند و با تصمیم شورای عالی تئاتر شهرداری تهران همزمان با آغاز فعالیت پردیس تئاتر تهران و به منظور تجلیل از جایگاه و تلاش هنرمندان پیشکسوت هنرهای نمایشی پنج سالن این مرکز با نام هنرمندان شناخته شده زنده یاد داوود رشیدی، زنده یاد محمود استاد محمد و هنرمندان سرافراز جمشید مشایخی، علی نصیریان و محمد علی کشاورز نامگذاری شد.
صلاحی با تاکید بر اینکه در شمال شهر تهران سالن های نمایشی با امکانات و فضای مجموعه پردیس تئاتر تهران وجود ندارد، افزود: مجموعه های فرهنگی و بوستان هایی که در یک دهه اخیر مدیریت شهری در جنوب شهر تهران ساخته شد نه تنها فاصله را کم کرد بلکه اکنون این شمال تهران است که باید خود را به پای امکانات جنوب تهران برساند.
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با اشاره به طرح درخواست از شهردار تهران برای مهیا کردن امکانات تردد به محل پردیس تئاتر تهران در خاوران گفت : شهردار تهران موافقت کرد سازمان های اتوبوسرانی و تاکسیرانی ایستگاه پردیس تئاتر را در دستور کار قرار دهند و از ایستگاه مترو نیز، مسافران از همه نقاط تهران ،امکان دسترسی آسان به این مجموعه را داشته باشند.
صلاحی همچنین خبر خوش افتتاح پردیس تئاتر صبا طی سه ماه آینده را اعلام کرد و افزود: در این مجموعه نیز بزودی، شش سالن مشابه پردیس تهران در فضایی کوچکتر واقع در خیابان ملک به نمایش های آئینی اختصاص پیداکرده و شروع به فعالیت می کند.
وی همچنین به افتتاح باغ کتاب تهران در سه ماه آینده اشاره کرد و گفت: در حالی بزرگترین فروشگاه کتاب جهان در نیویورک تنها 14 هزار متر مربع فضای مسقف دارد که به دستور شهردار تهران ، سالن باغ کتاب تهران با فضای 65 هزار متر مربع فضای مسقف ساخته شده و مجهز به یک سالن نمایش وتالار علم است.
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران درباره ویژگی های تالار علم مجموعه باغ کتاب تهران گفت : نخستین بار شهرداری تهران با همکاری شهر سئول و شرکت ال جی ، بازی های کتاب کودک را که در حال حاضر تنها در 10 کشور پیشرفته دنیا وجود دارد، در تالا ر علم آماده کرده ایم تا کودکان 6 تا 13 ساله بتوانند تجربه ای نو از فضای علمی کتاب ها داشته باشند.
صلاحی افزود : در کنار اقدامات فرهنگی شهرداری تهران که تنها چند مورد از آنها نام برده شد، شهرداری تهران کار اجتماعی بزرگی همچون ایجاد گرمخانه ها در تهران را به انجام رسانده است تا هیچ کس حتی یک معتاد در شب های سرد تهران در خیابان نخوابد.
وی ادامه داد : رسیدگی به وضعیت تحصیل 10 هزار کودک کار بدسرپرست یا بی سرپرست که جزو وظایف شهرداری نیست و طبق قانون اساسی ، ارگان دیگری در این رابطه مسئولیت دارد ، از دیگر اقدامات قابل توجه شهرداری تهران است که برای تحصیل کودکان کار تلاش می کند.
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در این باره گفت : وجود 10 هزار کودک بازمانده از تحصیل که کودک طلاق هستند یا والدین آنها به اعتیاد مبتلا بوده و بد سرپرست هستند و سن ورود به دبستان برای آنها گذشته است، زیبنده شهر تهران و پایتخت کشور اسلامی نیست ، از این رو با طرح پیشنهادی دکتر قالیباف مبنی بر طرح «جهاد مهربانی » این موضوع در دستور کار قرار گرفت.
به گفته صلاحی در طرح «جهاد مهربانی » کودکان کار بازمانده از تحصیل در سطح شهر تهران شناسایی شدند و به ازای هر کودک ملزومات تحصیلی همچون کیف و کتاب و لوازم تحریر برای هر کودک تهیه شده است و در گام بعدی از فهرستی از اساتید دانشگاهی ، معلمان و شهروندان داوطلبی که می توانند کار تدریس به کودکان کار را انجام دهند، تهیه شده است تا بدین ترتیب در فضای فرهنگسراها و سراهای محلات در فضایی که برای این کار اختصاص داده شده، تحصیل این کودکان آغاز شود.
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران اظهار کرد : در حال حاضر طرح «جهاد مهربانی » در سه منطقه 15 ، 20 و 12 به صورت ازمایشی در حال اجراست و کودکان کار بعد از اتمام ساعات کاری خود، از ساعت 5 تا 8 بعد از ظهر با حضور در مراکز علاوه بر تحصیل و دریافت کتاب رایگان ، یک وعده شام رایگان دریافت می کنند تا علاقه به ادامه تحصیل برای آنها وجود داشته باشد.
صلاحی افزود: بدین ترتیب شهرداری تهران در گام بعدی می خواهد با تکمیل تحصیلات و سواد این کودکان ، اقدام به حرفه آموزی به آنها کند تا شهرداری و سایر ارگان ها در آینده پیشقدم و این کودکان به کار گرفته شوند.
وی خاطرنشان کرد: طرح «جهاد مهربانی » وظیفه شهرداری تهران نیست اما همانطور که شهردار تهران تاکید دارد ، وظیفه انشانی ما توجه به وضعیت کودکان کار است و در این مسیر تمام توان بدنه شهری برای تحقق این هدف به کار گرفته می شود.