71 میلیون راس دام بر علیه تب برفکی واکسینه شد
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت : امسال 71 میلیون راس دام سبک و سنگین زیرپوشش واکسیناسیون تب برفکی قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، مهدی خلج در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه در زمان شیوع بیماری تب برفکی برای واکسیناسیون با کمبود و محدودیت منابع مواجه بودیم، افزود: در ده ماه امسال 6 میلیون و 800 هزار راس دام سنگین ، واکسن تب برفکی دریافت کرده است و 65 میلیون و 130 هزار راس دام تحت پوشش واکسیناسیون بیماری تب برفکی قرار گرفت که عدد خوبی است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور علت پایین بودن آمار واکسیناسیون تب برفکی را در بخش دام سنگین پرداخت هزینه از سوی دامداران دانست و افزود: از دامداران تقاضا دارم برای جلوگیری از شیوع بیماری هزینه واکسیناسیون را تقبل کنند.
خلج درباره کانون های آلوده به بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک گفت: در ده ماه سال 93 حدود 1471 کانون ، در سال 94 در مدت مشابه 644 کنون شناسیی شد و در 10 ماه امسال کانون های آلوده به طاعون نشخوارکنندگان به 360 مورد کاهش یافته است.
وی افزود: واکسیناسیون بر علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در سال جاری به 23 میلیون و 600 هزار راس رسید درحالی که در سال 93 در مدت مشابه 4 میلیون و 291 هزار راس واکسینه شد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره بیماری وی اچ اس قزل آلای پرورشی در مراکز آبزی پروری گفت : این بیماری در سال 92 به شدت شایع و 322 کانون آلوده گزارش شد که با اقدامات بموقع بهداشتی کانون های بیماری با وجود تولید 160 هزارتنی قزل آلا به 62 کانون محدود شده است.
خلج ؛ تعداد مزارع میگوی آلوده به بیماری لک سفید را در ده ماه امسال 36 مورد اعلام کرد و افزود : امسال سطح مزارع پرورش میگو 7600 هکتار است که برای ردیابی بیماری لکه سفید دو هزار و 905 مورد بازدید انجام شد و از 5600 نمونه و 13 هزار و 421 آزمایش 36 مورد بیماری تایید شد درحالی که در سال گذشته 202 مزرعه آلوده شناسایی شده بود.
وی درباره روند اجرای طرح ممنوعیت استفاده از ماده رنگی غیرمجاز مالاشیت گرین در حوضچه های پرورش ماهی گفت : طرح ممنوعیت استفاده از این ماده رنگی غیرمجاز از تابستان سال گذشته آغاز شد و در پی آن محصول هر مزرعه که به این ماده رنگی غیرمجاز آلوده بود معدوم شد و امسال نیز شانزده مزرعه در چهارمحال بختیاری پلمپ شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: تمام محموله های ماهی که به تهران حمل می شود چنانچه مجوز عاری بودن از مالاشیت گرین را ارایه نکنند اجازه حمل نخواهند داشت.
خلج درباره سلامت محصول شیر گفت : امسال 926 نمونه از دامداری های سراسر کشور برای شناسایی 32 آلاینده از جمله آنتی بیوتیک های مجاز و غیرمجاز تهیه شد که در آزمایشات انجام شده میزان آنتی بیوتیک ها در حد مجاز اعلام شد.
وی افزود : براساس نتایج آزمایش ها فلزات سنگین، سرب، جیوه، کادمیوم و آرسنیک عدم انطباق وجود نداشت و سلامت محصول شیر خوب بود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین گفت : در ده ماه امسال 17 هزار و 153 مجوز بهداشتی برای 69 حکم کالای صادراتی ارائه شده است.
مهدی خلج در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه صدور مجوز بهداشتی برای صادرات و واردات مواد خام دامی به استانها واگذار شده است ، افزود: از ابتدای سال تاکنون مجوز بهداشتی برای صادرات 25 هزار و 400 تن گوشت مرغ، 43 هزار تن تخم مرغ و 79 هزار تن انواع فرآورده های شیلاتی شامل 14 هزار تن میگو صادر شده است.
وی گفت: در این مدت برای واردات محصولات و فرآورده های خامی دامی 5266 مجوز بهداشتی صادر شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین از تسهیل صدور مجوز صادرات مواد اولیه دارویی و داروها و واکسن های دامی خبر داد و افزود : تمام شرکتهای دارویی که درجه الف دارند و تمام اصول منجر به کیفیت دارو را رعایت کردند و همواره در مسیر تکامل قرار دارند بدون دریافت مجوز می توانند با چراغ سبز سازمان دامپزشکی صادر کنند.
خلج گفت: براساس توافق با عراق ، شرکت های دارویی با رتبه الف می توانند داروها و مواد دارویی خود را به بازار و نمایشگاه های این کشور عرضه کنند.
وی همچنین از بهره برداری 18 طرح در زمینه کشتارگاههای صنعتی، بسته بندی گوشت مرغ، بیمارستان و کلینیک دامپزشکی در دهه مبارک فجر خبر داد.
6 میلیون قطعه مرغ تخمگذار و گوشتی تلف شد
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: از بیستم آبان تاکنون 6 میلیون قطعه مرغ تخمگذار و گوشتی به علت ابتلا به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تلف شده است.
مهدی خلج در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه بیشترین آمار تلفات در استان تهران ثبت شده است ، افزود : براساس گزارش های موجود 6 میلیون قطعه مرغ گوشتی و تخم گذار از یک میلیارد و 400 میلیون قطعه جوجه ریزی به علت بیماری آنفلونزا در کشور تلف شده است.
وی گفت: براساس پایش های انجام شده و گزارش های رسیده بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در 15 استان مشاهده شده و در 8 استان از این پانزده استان نیز در حدود یک ماه است که موردی از بیماری مشاهده نشده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود : موارد بیماری آنفلوانزا در استان های گلستان، آذربایجان شرقی و البرز 44 روز است که مشاهده نشده است.
خلج گفت: از آخرین گزارش ابتلای پرندگان به آنفلوانزا در استان های لرستان و قزوین 35 روز می گذرد و تاکنون مورد جدیدی گزارش نشده است.
وی افزود: در استان اردبیل نیز از آخرین گزارش ابتلا به آنفلوانزای پرندگان 25 روز می گذرد و در این مدت استان از لحاظ شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان پاک بوده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت : در بقیه استان ها همچنان با مشکل شیوع و تلفات آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مواجهیم و دستورالعمل های بهداشتی و قرنطینه ای در حال اجراست.
خلج افزود: حدود 9 مرکز تجمع پرندگان مهاجر شامل تالابها، مخازن نگهداری آب باغات و مزارع ، آبگیر رودخانه ها و دریاچه سدها از اصلی ترین منشاء شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور است.
وی گفت: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان سراسر قاره اروپا را درگیر کرده و در آسیا نیز درگیرترین کشور کره جنوبی با 20 میلیون قطعه تلفات انواع پرندگان است.