رئیس امور مرغ گوشتی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اصلاح نژاد مهمترین دلیل افزایش سریع وزن مرغ در مدت زمان کوتاه پرورش است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ محمدرضا زبده در مصاحبه با رادیو اقتصاد ضمن اشاره به اینکه مردم به هیچ وجه نگران مصرف هورمون در واحدهای مرغداری نباشند و با اطمینان خاطر از گوشت مرغ مصرف کنند، افزود: اصلاح نژاد، تغذیه مناسب، ارتقای سطح دانش مرغداران، بکارگیری تجهیزات به روز و مدرن در واحدهای مرغداری و سایر موارد نه هورمون دست به دست هم داده تا طول دوره رشد پرورش مرغ گوشتی به حداقل ممکن برسد.
وی گفت: در حال حاضر به هیچ وجه حتی به اندازه یگ گرم هورمون در واحدهای مرغداری استفاده نمی شود.
زبده با بیان اینکه در حال حاضر طول دوره پرورش مرغ در اثر پیشرفت های علمی از سه ماه به 50 روز رسیده است، اظهارداشت: پرورش مرغ گوشتی در کشور از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.
رئیس امور مرغ گوشتی وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه قبل از انقلاب میزان مصرف گوشت مرغ در ایران خیلی پائین بود، گفت: در این دوران سرانه مصرف گوشت مرغ در مملکت 4 تا 5 کیلوگرم بوده و امروز سرانه مصرف گوشت طیور در جامعه 25 کیلوگرم است.
زبده اضافه کرد: در حال حاضر هر فرد ایرانی سالانه بطور میانگین 25 کیلوگرم گوشت طیور و سایر ماکیان مانند بلدرچین، بوقلمون و شتر مرغ مصرف می کند.
وی با بیان اینکه صنعت طیور دومین صنعت بزرگ کشور بعد از نفت است ، گفت :
مصرف گوشت مرغ در ایران دو برابر سایر کشورهای جهان است.
رئیس امور مرغ گوشتی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه صنعت طیور کشور از حیث کمی و کیفی رشد قابل توجهی داشته است، افزود: هم اکنون ایران در زمینه تولید گوشت مرغ رتبه هفتم و هشتم جهان را به خود اختصاص داده است
وی تصریح کرد: ایران تا چهار سال گذشته از جمله واردکنندگان گوشت مرغ بود ولی امروز به همت تولیدکنندگان و متخصصان داخلی در زمره کشورهای صادرکننده این محصول قرار گرفته است.
زبده با اعلام اینکه در حال حاضر 90 درصد گوشت مصرفی مرغ در کشور از واحدهای مرغداری صنعتی و تنها 10 درصد مربوط به مرغ های بومی و سایر ماکیان است، اظهارداشت: تناسب رشد بین تولید مرغ سنتی گوشتی و صنعتی در ایران 1 به 9 است.
وی در ادامه یادآورشد: صنعت مرغداری در ایران یکی از زیربخش های مهم و اساسی بخش کشاورزی به شمار می رود. این بخش ازفعالیت به لحاظ تامین بخش عمده ای از نیازهای غذایی و پروتئینی کشور از اهمیت شایان توجهی برخوردار است.