وزیر ارتباطات :
سیاست قطعی در حوزه فضایی حمایت از فناوری های بومی
وزیر ارتباطات: سیاست قطعی در حوزه فضایی حمایت از فناوری های بومی در داخل کشور است و حتما باید در این حوزه به توان لازم برسیم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما، محمود واعظی در مراسم امضای قرارداد ماهواره مخابراتی ناهید 2 گفت: دنیا در شرایط کنونی برای حضور در فضا سرمایه گذاری زیادی کرده است که اگر امروز از رقابت کنونی در این حوزه عقب بمانیم نمی توانیم به موفقیت دست یابیم.
وی تاکید کرد: باید همت کنیم با فناوری های بومی خودمان در زمینه های طراحی، ساخت و پرتاب به توان بالا دست یابیم که البته با توجه به اقدامات انجام شده به این روند خوشبینیم.
واعظی با اشاره به استفاده از فیبر نوری و تاثیر آن بر ارتباطات در داخل کشور گفت: در شرایط کنونی استفاده از ماهواره برای ارتباطات داخلی ، منطقه ای و بین المللی بسیار مورد نیاز است و دستیابی به آن ضروری است .
وزیر ارتباطات افزود: در چارچوب توسعه فناوری های فضایی تقویت توان داخلی و استفاده از دستآوردهای بین المللی مورد تاکید است زیرا اکنون با برداشته شدن تحریم ها و در فضای سیاست خارجی جدید جمهوری اسلامی ایران می توان در پیشبرد توسعه فناوری ماهواره ای و فضایی استفاده کرد.
وی گفت: هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که تمام کارهای مربوط در حوزه پژوهش را به صورت مستقل انجام دهد بلکه استفاده از تجربیات دیگران در سطح بین المللی می تواند به توسعه این حوزه کمک کند.
واعظی تاکید کرد : نگاه ما به ماهواره تنها پرتاب نیست بلکه با بومی سازی فناوری می توان اقدامات زیرساختی زیادی انجام داد.
وزیر ارتباطات با اشاره به نتیجه رسیدن زحمات کارشناسان و متخصصان در سال های گذشته گفت: اکنون سلسله ماهواره های سنجشی به نتیجه رسیدند و حتی به فضا پرتاب شدند ، البته ما هنوز به نقطه مطلوب نرسیدیم و باید با همت بیشتر یک ماهواره سنجشی کاملا بومی بسازیم که من مطمئنم این مسئله امکان پذیر است.
وی گفت: به دنبال آن هستیم که علاوه بر ماهواره های سنجشی ماهواره های مخابراتی را نیز با همکاری سازمان فضایی به عنوان کارفرما و پژوهشگاه فضایی استمرار یابد و به ماهواره مخابراتی کاملا بومی دست یابیم.
وزیر ارتباطات افزود: کار تولید ماهواره ناهید (1 ) به پایان رسیده است و ما اکنون آماده پرتاب این ماهواره هستیم و منتظریم نهاد پرتاب کننده، نوبت پرتاب در اختیار ما قرار دهد و امیدواریم پرتاب در سال آینده صورت گیرد .
واعظی تصریح کرد: پرتاب ماهواره «ناهید 1 »، تحولی جدی در حوزه فضایی ایجاد می کند و در همین چارچوب امیدواریم ماهواره «دوستی » که در یکی از دانشگاه ها طراحی و ساخته شده است تا پایان امسال به فضا پرتاب شود.
وی ابراز امیدواری کرد پس از اتخاذ سیاست جدید وزارت ارتباطات ، همه اقدامات و برنامه ها در مراکز مختلف متمرکز شود و در این زمینه گفت: تشکیل کنسرسیوم میان مراکز مختلف حوزه فضایی را پیگیری می کنیم .
وزیر ارتباطات همچنین در ادامه سخنان خود به خانواده آتش نشانان شهید در حادثه پلاسکو تسلیت گفت و افزود: به مردم بابت همبستگی و همدردی در حوادث اخیر بخصوص رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی و شهادت آتش نشانان تبریک می گویم، چرا که مردم فهیم ما می دانند چه زمانی باید در صحنه باشند.
واعظی گفت: خداوند را شاکرم که باوجود همه دشمنی ها و توطئه ها برای تضعیف این انقلاب ، نظام مقدس جمهوری اسلامی همچنان پابرجا مانده است و روز به روز بر اقتدار آن افزوده می شود.