گزارشی از واقعیت های فوتبال ایران؛
فساد در فوتبال، مصادیق و راه های پیشگیری + فیلم
فساد در فوتبال موضوعی است که هر از گاهی درباره آن مطالبی شنیده می شود اما تا کنون برای مبارزه با آن گامی برداشته نشده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ چند روز پیش بود که رسانه های انگلیسی از فساد گسترده اخلاقی در فوتبال پایه کشورشان پرده برداشتند و اعترافات برخی بازیکنان پایه سالهای دور این کشور مبنی بر تجاوز به کودکان عمق فاجعه ای بزرگ در کشور مهد فوتبال را نشان داد.
اما در فوتبال ما هم کم و بیش فساد و بی اخلاقی وجود دارد؛ مجید جلالی در این رابطه گفت: "فساد مراحل مختلفی دارد. گاهی یک روند است و گاهی همهگیر میشود. به عقیده من در حال حاضر فساد در فوتبال ایران تا حد زیادی همهگیر شده است".
مهدی تاج-رئیس فدراسیون فوتبال نظرش کمی متفاوت با جلالی است؛ اما او هم بر وجود فساد در فوتبال اعتقاد دارد؛ تاج در این رابطه گفت: "فساد در فوتبال ایران وجود دارد، اما جریان یافته نیست؛ دستگاههای نظارتی برای مبارزه با فساد اعلام آمادگی کردند و برنامه های خوبی را در پیش گرفتند و پروندهها را به صورت دقیق بررسی می کنند".
البته به منظور مبارزه با فساد در فوتبال پرونده هایی هم در سالهای قبل تشکیل شد و کمیسیون اصل 90 مجلس متولی پیگیری آن بود، اما تاکنون نتیجه ای از آن پرونده ها اعلام نشده است. مهدی تاج درباره علت به نتیجه نرسیدن این پرونده ها گفت: "کار مبارزه با فساد باید پخته و با صبوری انجام شود. اگر موضوعی هر روز تایید یا تکذیب شود یعنی عدهای دوست ندارند که مبارزه با فساد در فوتبال انجام شود. به نظرم باید تک تک افراد را دعوت کرده صحبتهای آنها را شنید و پروندهها را به صورت دقیق با حضور آنها بررسی کرد. چه بسا مواردی هم در خود فدراسیون، سازمان لیگ و یا سایر بخشها وجود داشته باشد که به نظرم باید با مقصران در هر جایی که هستند برخورد شود. بدون شک در موضوع فساد در فوتبال هیچ خط قرمزی برای ما وجود ندارد".
برای رسیدن به راهکاری مشترک برای مبارزه با فساد در فوتبال، فدراسیون نشین ها به همراه نمایندگان برخی دستگاه های نظارتی ،تعدادی از مربیان و پیشکسوتان فوتبال و اصحاب رسانه نشستی برگزار کردند. علیرضا منصوریان سرمربی تیم استقلال درباره این نشست گفت: "برای اولین بار فدراسیون عزمش برای مبارزه با این معضل جزم کرده تا خانوادهها با خیال راحتتری فرزندانشان را برای حضور در این رشته مهیا کنند. در بخش بانوان هم صحبتهای خوبی شد. خوشحالم که این اتفاق در حال رخ دادن است و از تاج و مسئولان فدراسیون فوتبال تشکر میکنم. امیدوارم این حرکت مقطعی نباشد و این مسیر ادامه داشته باشد چون این مبارزه تبعات مثبت و منفی زیادی در بر دارد".
علیرضا اسدی-دبیرکل فدراسیون فوتبال هم درباره برگزاری چنین نشست هایی برای مبارزه با فساد در فوتبال گفت: "ساختارهای نظارتی نگران بحث فساد در فوتبال هستند و بحث امروز این بود که فساد و تخلف به چه معنایی است و اگر مطلبی عنوان میشود، حتما باید مستند باشد. در تمام صنوف، این قضایا میتواند مطرح باشد اما در فوتبال چون یک پدیده اجتماعی است و همه را درگیر میکند به همین دلیل این موضوع بیشتر نشان داده میشود و به همین علت است که ساختارهای نظارتی عزمشان را برای برخورد جزم کردند".
رئیس فدراسیون فوتبال هم در همین رابطه تاکید کرد: "این دستگاهها باید امنیت را ایجاد کنند که هر کسی که صحبتی داشت، بتواند آن را مطرح کند. احساس میشود که در شرایط کنونی امنیت وجود ندارد و برخی میترسند خودشان هم گرفتار شوند و به همین علت حرفی نمی زنند. در جلسه امروز پروندههای مختلفی مطرح شد اما کار ما مچگیری نیست، بلکه پیشگیری است".
مجید جلالی سرمربی تیم پیکان هم یکی از نفرات حاضر در نشست مبارزه با فساد در فوتبال بود؛ وی اظهار کرد: "در این جلسات میتوان سیاستی اتخاذ کرد تا به کمک آن با فساد مقابله کرد. فکر میکنم همین که این حساسیت ایجاد شده تا چنین جلسهای برگزار شود کار خوبی است".
مصادیق فساد در فوتبال ایران چیست؟
مهدی تاج در این خصوص گفت:" بخشهایی مانند فوتبال پایه، دلالی بازیکن، مسائل اقتصادی، رمالی و به طور کلی همه چیز را در بر می گیرد؛ برای مثال امروز 2 پرونده در خصوص رمالی مطرح شد".
فدراسیون فوتبال برنامه خوبی برای مبارزه با فساد در فوتبال آغاز کرده است به شرطی که علاوه بر نشست های مختلف بررسی و گفتگو در خصوص مصادیق فساد در فوتبال، گامی موثر و عملی هم برای برخورد با مفسدان در فوتبال وجود داشته باشد.
حمیدرضا حجازی