امروز ؛
دومین همایش مالی اسلامی امروز برگزار می شود
دومین همایش مالی اسلامی امروز به همت انجمن مالی اسلامی ایران برگزار می شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، انجمن مالی اسلامی ایران اعلام کرد : در این همایش که با حضور مسئولان، اساتید برجسته مالی اسلامی، فعالان بازار مالی و دانشجویان و پژوهشگران در دانشگاه الزهرا (س) برگزار می شود، دکتر شاپور محمدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، مصباحی مقدم و ایروانی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیدعباس موسویان، عضو کمیته فقهی سازمان بورس و علی صالح آبادی، مدیرعامل بانک توسعه صادرات و رئیس هیئت مدیره انجمن مالی اسلامی ایران سخنرانی خواهند کرد.
سیدعباس موسویان، از چهره های برجسته مالی اسلامی و عضو کمیته فقهی سازمان بورس نیز مقاله " انتشار اوراق اجاره روی دارایی طلبکاران" ارائه خواهد کرد.
قرار است در دومین همایش مالی اسلامی، برای نخستین بار، از جایزه مالی اسلامی رونمایی و این جایزه به یک پژوهشگر برجسته مالی اسلامی و همچنین یک نهاد فعال در عرصه مالی اسلامی، اهدا شود.
دومین همایش مالی اسلامی، از ساعت 8 صبح امروز در دانشگاه الزهرا (س) رسما آغاز به کار می کند.
علاقه مندان برای اطلاع از جزئیات همایش می توانند به پایگاه اینترنتی انجمن به نشانی www.iaif.ir و یا پایگاه اطلاع رسانی همایش به نشانی www.ciif.ir مراجعه کنند.
بنابراین گزارش توسعه ابزار مالی اسلامی از مسیرهای هموارتر و ارزشمند برای حضور پایدار ایرانو ورود به دالان های مالی جهان است.
با این رویکردها ، کشورمان می تواند به راهبر جهانی توسعه ابزار مالی و حسابداری اسلامی تبدیل شود.
انجمن مالی اسلامی ایران با اهداف کاربردی و نظری در حوزه مالی اسلامی در سال قبل تأسیس شد و در حوزه بازار پول، بازار سرمایه، بازار بیمه و حسابداری و حسابرسی اسلامی فعال است و هدف اصلی آن را باید ترویج نظام مالی اسلامی در کشور است.
رویکرد اجرایی این انجمن نیز به آموزش ، پژوهش ، برگزاری همایش ها ، نشست ها و گرد همایی توجه دارد.
در این همایش همچنین جایزه ویژه مالی اسلامی به دو شخص حقیقی و حقوقی داده می شود که در زمینه نشر دانش مالی - اسلامی تلاش بیشتری کرده اند.
همچنین کتاب نخستین همایش نیز منتشر شده عرضه خواهد شد.
سایت انگلیسی زبان انجمن مالی اسلامی نیز فعال شده همچنین کتابخانه انگلیسی این انجمن نیز در این وبسایت بارگزاری شده است.
در بخشی از سایت نیز استفتائات در حوزه مالی - اسلامی در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.
در بخش های مالی اسلامی حوزه بورس نیز آنتولوژی یا همان درخت واره ساز و کارها تهیه شده و ویژگی های آن با تمامی جزئیات و شاخ و برگ ها به زودی رونمایی می شود.
ابزار مالی و حسابداری اسلامی و اقتصاد مقاومتی
این تلاش ها و همایش ها باید بتواند به تبیین نظام حسابداری و مالی ویژه اقتصادی بومی و مقاومتی کمک کند و چشم انداز اینده توسعه دانش اقتصادی و مدیریتی ایرانی اسلامی را فراهم اورد.
برنامه ششم توسعه مهمترین بستر علمی و کاربردی این رویکردها می تواند باشد و باید بر اساس اموزه های اقتصاد ایرانی و اسلامی و هم سنجی با اقتصاد مقاومتی پیشرفت کند.
به هر حال نظام اقتصادی ایران قرار نیست فله ای شود و با تکیه بر الگوهای ناکارامد و باطل شده غربی ها و فقط بر اساس توصیه های بانک جهانی و صندوق بین المللی پول اداره a,د.
اقتصاد ایران از نظر منابع شایسته ی برترین سطوح منطقه ای و جهانی است و باید از نظر دانش و مدیریت مالی و حسابداری هم به این سطح برسد تا تمام مزیت های منابع محور و سخت در سرزمین ایران با نرم ترین فناوری ها و مزیت ها که بخش مهمی از انها را دانش بومی اقتصاد تشکیل می شد ترکیب شود.
ترکیب بهینه این موارد حتما توسعه یافتگی اقتصاد ایران را تضمین خواهد کرد اما باید ابتدا تعاریف و مفاهیم و ابزار سیاستی و اجرایی و کاربردی را شناسایی کنیم و سپس انها را در مکان های مناسب و در زمان های مطلوب و با سرعت اثربخش بکار بگیریم.
در ان صورت می توان به اثربخشی برنامه های توسعه از جمله برنامه ششم توسعه و اقتصاد مقاومتی با تمام هیکل ، امیدوار بود در غیر اینصورت باید همچنان در سراب توسعه به انتظار بنشینیم.
یکصد سال برنامه ریزی در اقتصاد ایران کافی است تا فرایندهای وسیله و هدف و ابزارهای اقتصادی و سیاستی کالبد شکافی و نوسازی شود.
برنامه ریزان عادت کرده اند همیشه بدون توجه به ابزار، سیاست های ارمانی را تدوین کنند و در انتهای دوره زمانی تعیین شده هم هیچ کس پاسخگوی ناکامی ها و شکست برنامه ها نیست.
باید به این روند هم از نظر علمی و هم از نظر اجرایی و نیز از لحاظ برنامه های مدت دارپایان داده شود که ابزار مالی اسلامی و حسابداری اسلامی و اقتصاد مقاومتی ، مطمئن ترین پاسخ را می دهد.