پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران پژوهشکده زعفران تربت حیدریه برای نخستین بار اقدام به استحصال و تولید عرق گلبرگ زعفران با روش تقطیر کردند.
به گزارش خبرنگار خراسان رضوی ، خبرگزاری
صدا و سیما ، رئیس
پژوهشکده زعفران تربت حیدریه گفت: گلبرگ زعفران خواص دارویی و درمانی منحصر به فردی
دارد اما تاکنون به این خواص چندان توجه نشده و زعفران در ایران بیشتر به عنوان چاشنی
غذا مصرف می شود.
احمد احمدیان افزود: این در حالی است که برای بسیاری از کشورهایی که زعفران ما را خریداری می کنند، خواص درمانی و دارویی این محصول در درجه نخست اهمیت قرار دارد.
او گفت : بررسی های آزمایشگاهی نشان می دهد ترکیبات موجود در عرق گلبرگ زعفران تا حدودی مشابه خود گلبرگ زعفران است که مصرف آن نیز آسانتر است و طبق آزمایش های اولیه بالینی که به مدت 10 ماه بر روی 100 نفر انجام شده همان خواص را نیز داشته است.
به گفته وی روش تولید عرق گلبرگ زعفران برای تولید انبوه و صنعتی به یکی از تولید کنندگان معتبر گلاب و عرقیات معرفی شده است.
احمدیان افزود: زعفران مهمترین گیاه دارویی صادراتی کشور است که بیشترین ارز آوری را در بین گیاهان دارویی دارد و سالانه بیش از 300 تن کلاله خشک و 30 هزار تن گل تازه زعفران در ایران تولید می شود که فقط کلاله خشک آن مورد استفاده قرار می گیرد و قسمت اعظم گل ها پس از برداشت و نیز جدا کردن کلاله، دور ریخته می شود.
او گفت : این در حالی است که از هر کیلو گلبرگ خشک زعفران حدود هفت لیتر عرق تولید می شود که دارای خواص ضد افسردگی، نشاط آور، کاهش فشارهای عصبی ناگهانی، تشدید جریان خون داخل عروق، تقویت حافظه و مغزاست.
از مجموع 70 هزار هکتار کشتزارهای زعفران در استان خراسان رضوی، هشت هزار و 400 هکتار، معادل 12 درصد آن مربوط به شهرستان تربت حیدریه است.
در استان خراسان رضوی 117 هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان 14 تا 15 هزار خانوار در تربت حیدریه به این کار اشتغال دارند.