مجری این شبکه گفت: این فیلمساز مصری، که از کودکانِ هنرپیشه و خونِ مصنوعی برای تولید تصاویر دروغین و اخبار کذب درباره اوضاع حلب استفاده میکرد، بهدست نیروهای پلیس مصر دستگیر و متهم به نشر اکاذیب شد.
این فیلمساز تلاش داشت تصاویری را که با صحنهسازی در مصر تهیه کرده بود پخش کند و در شبکههای اینترنتی-اجتماعی منتشر و وانمود نماید که این کودکان (هنرپیشه) که روی لباسهایشان خون مصنوعی ریخته شده بود، در شهر حلب زخمی شدهاند.
شبکه تلویزیونی انگلیسی زبان روسیه اعلام کرد: اخیراً برملا شده است که یک کارگردان نروژی، با کمک جمع کثیری از عوامل صحنه، تصویربرداران و هنرپیشه ها، گزارشهایی ساختگی درباره اوضاع شهر حلب در سوریه تولید میکرده است.
مجری این شبکه ابتدا گفت: برخی از گزارشهای جعلی آنقدر واقعی بهنظر میرسد که تنها راه اثبات دروغ بودنِ آنها، این است که تصاویری از پشت صحنه و همچنین عکسهایی از خدمه، کارگردان، هنرپیشهها و تصویربردارانِ آن ببینیم. اینک ما به شما برخی از تصاویر و گزارشهای دروغین درباره اوضاع سوریه و همچنین تصاویر پشت صحنهی آنها را نشان میدهیم.
به عنوان مثال، تصاویری از «پسر قهرمان سوری» که خواهرش را نجات می دهد در شبکههای اینترنتی-اجتماعی پخش شده است و در پسزمینهی آن، صدای «اللهاکبر» به گوش میرسد، تصاویری صرفاً ساختگی است که یک کارگردان نروژی آن را تولید کرده است و اخیراً تصاویر پشت صحنهی آن، کشف شده است. همچنین عکسی دستهجمعی از کارگردان، عوامل صحنه، تصویربرداران، صدابرداران و هنرپیشههایی که در ساخت این فیلم جعلی شرکت داشتهاند، منتشر شده است.
در برخی دیگر از این فیلمهای «بهاصلاح مستند» که ساختگی هستند، تروریستهای تولیدکنندهی این فیلمها، از مانکنهای عروسکی برای ساخت فیلمهای جعلیِ خود استفاده کردهاند تا آن مانکنها را در فیلمهای بهاصطلاح مستندشان به عنوان انسانهای کشته شده در حلب جا بزنند.
یک سری تصاویر نیز اخیراً منتشر شده بود که نشان میداد در شهر دمشق به یک دختر «همجنسباز» حمله شده است، ولی متعاقباً مشخص شد که این تصاویر نیز با استفاده از هنرپیشهها و به صورتی کاملاً جعلی، ساخته و پرداخته شده بود.
همچنین تصاویری ساختگی منتشر شده است که دو نفر از امدادگران، یک فرد را که پاهایش زیرِ آوار گیر کرده است، نجات میدهند. در این مورد نیز برملا شده است که این تصاویر کاملاً ساختگی بوده و تمام افرادی که در آن نشان داده میشوند، هنرپیشه بودهاند.
تصاویر ادعایی از دختری که تمام اعضای خانوادهاش در حلب کشته شدهاند و او در خیابان میدود، نیز جعلی از آب در آمد، زیرا این تصاویر بخشی از نماهنگی بوده است که قبلاً با استفاده از هنرپیشهها تولید شده بوده است.
عبدالباری عطوان، نویسنده و مفسر سیاسی، در گفتگوی اختصاصی با مجری این شبکه درباره این تصاویر ساختگی و گزارشهای جعلی گفت: «انگیزه (ی ساخت این گزارشهای دروغین) این است که جهان عرب و افکار عمومی را علیه سوریه، روسیه و ایران تحریک کنند و به مردم (در دنیای عرب) بگویند که ببینید اینها در حلب چه میکنند، تا مگر بتوانند بدینوسیله مردم را علیه سه کشور نامبرده بشورانند و تعداد زیادی از مردم (جوانان) را برای جنگ در حلب (علیه دولت سوریه) به استخدام خود درآورند.»
عطوان افزود: «با وجود این، بهنظر میرسد که (این ترفندها) موفقیت بسیار ناچیزی داشته است. اکنون اکثر مردم متوجه شدهاند که نوعی توطئه علیه سوریه وجود دارد. اکنون که مردم سوریه بیدار شدهاند و دیگر این گزارشهای منحرفکننده، اخبار ساختگی و تصاویر جعلی را باور نمیکنند، به نظرِ من، شرایط به سرعت در حال تغییر است. من که شبکههای اینترنتی-اجتماعیِ عربی را مدام بررسی میکنم، میبینم که بسیاری از سوریها به مخالفت با آمریکا و اروپاییهایی برخاستهاند که در واقع آنان (مردم سوریه) را در این شرایط (ناگوار) قرار داده، کشورشان را ویران کرده و (بسیاری از) مردمِ آن را به کشتن دادهاند.»