عربستان نگران جاستا و تصمیمات ترامپ !
سرمایه گذاری سعودی ها به ایستگاه توقف نزدیک شد !
وال استریت ژورنال نوشت: عربستان به سبب تغییرات در چشم انداز سیاسی آمریکا، در حال ارزیابی مجدد راهبرد مالی چند میلیارد دلاری خود در این کشور است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما،روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال نوشت: از جمله این ارزیابی ها ، بررسی این مساله است که نخستین فروش سهم شرکت دولتی نفتی خود را در کشوری غیر از آمریکا انجام دهد.
افراد دست اندرکار در این بررسی ها گفتند دو رویداد یعنی تصویب اخیر طرحی که به قربانیان حوادث تروریستی اجازه می دهد از عربستان شکایت کنند(قانون جاستا) و انتخاب دونالد ترامپ که از طرفداران سرسخت این طرح به شمار می رود،موجب این تجدید نظر مقامات عربستانی و مشاوران خارجی شده است.
تصمیم گیری ارزی عربستان
یک فرد مطلع از تصمیم گیری صندوق ذخیره ارزی عربستان گفت این صندوق،سرمایه
گذاری های خود را در آمریکا متوقف کرده است تا پیامدهای این طرح و نیز مسیر جدید دولت آمریکا مشخص شود.
عرضه اولیه سهام شرکت نفت عربستان موسوم به آرامکو که بزرگترین تولید کننده نفت در جهان است،ابتدا قرار بود سال آینده یا سال 2018 انجام شود.فروش سهام آرامکو می توانست بیش از صد میلیارد دلار در آمد داشته باشد که بیشترین رقم در تاریخ عرضه سهام اولیه یک شرکت محسوب می شود.
در حالی که مقامات عربستانی تصمیم نگرفته اند این سهام را در کجا بفروشند،بانکداران
می گویند بازار سهام نیویورک بهترین مکان برای عرضه شرکت آرامکو است.
منابع آگاه گفتند: مقامات عربستانی با مسئولان بورس های زیادی از جمله بورس لندن گفتگو کرده اند.
مقامات و سرمایه گذران عربستانی همچنین در حال بررسی در این باره هستند که پول مربوط به صندوق ذخیره ارزی این کشور را چطور سرمایه گذاری کنند.
هراس و نگرانی از پرونده 11 سپتامبر
عربستان به شکلی ویژه درباره یک قانون فدرال که ماه سپتامبر تصویب شد نگرانند که به آسیب دیدگان در حملات تروریستی یازده سپتامبر دو هزار و یک اجازه می دهد شکایت کنند و خواستار دریافت غرامت شوند. بستگان افراد زنده مانده در این حملات،عربستان را به حمایت از عاملان این حملات که پانزده نفر از این نوزده نفر از عربستان بودند متهم کرده اند.عربستان داشتن هر گونه ارتباط رسمی با این حملات را رد می کند.
افراد دست اندرکار در این طرح سرمایه گذاری عربستان گفتند احتمال اینکه ریاض مسئول دست داشتن در این حملات اعلام شود موجب شد مقامات سعودی نگران شوند معاملات بزرگ در آمریکا، دارایی های آنها را با حکم های قضایی روبرو کند و ممکن است دارایی های ریاض به خطر بیفتد.
عربستان اقدامات گسترده ای را برای مانع شدن از تصویب این طرح ضد تروریستی آغاز کرده است.این طرح با تعداد آرایی بالا در کنگره آمریکا تصویب شده است که باراک اوباما رئیس جمهور این کشور نتوانست آن را وتو کند.در عین حال،لابی های ریاض تلاش کرده اند نمایندگان مجلس آمریکا را برای اصلاح آن تحت فشار قرار دهند.لابی کنندگان این استدلال را مطرح کرده اند که این طرح بیش از اندازه کلی است و می تواند ناخواسته به مطرح شدن دعاوی بر ضد آمریکا از طرف افراد خارجی منتهی شود.
لابی کنندگان همچنین این موضوع را مطرح کرده اند که این طرح می تواند بر برنامه های سرمایه گذاری در آمریکا تاثیر منفی بگذارد.تغییر در راهبرد سرمایه گذاری آمریکا در عربستان،اکنون به یک موضوع مذاکراتی در رابطه کلی تر ریاض و واشنگتن تبدیل شده است.