با نگاهی مسئولانه؛
عنوانهای جهانی تکواندو که میتوانست برای ایران باشد
ریشه یابی مشکلات و نگاهی مسئولانه می تواند مانع سرمایه سوزی در ورزش ایران شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ مراسم بهترینهای تکواندو جهان (گالا) دیشب در باکو محل برگزاری مرحله نهایی مسابقات جایزه بزرگ 2016 (گرندپری) و جام جهانی برگزار شد و رضا مهماندوست سرمربی ایرانی تیم ملی جمهوری آذربایجان، سومین بار عنوان بهترین مربی جهان را از آن خود کرد.
جای خالی قابل پیش بینی
در این مراسم همچنین "احمد بوغش" اردنی و "جیدی جونز" بریتانیایی به عنوان بهترین تکواندوکاران سال 2016 انتخاب شدند. این تکواندوکار اردنی با شگفتی سازی در المپیک ریو و کسب مدال طلا به این عنوان دست یافت و جونز بریتانیایی هم رقیب اصلی کیمیا علیزاده و دارنده نشان طلای المپیک ریو است، اما در این میان طبق پیش بینی ها ایران به علت عملکرد ضعیف در المپیک ریو جایی در بین بهترین ها نداشت.
آرزوی بازگشت
اما نکته جالب توجه پس از پایان این مراسم صحبت های رضا مهماندوست بود. سرمربی تیم ملی تکواندو جمهوری آذربایجان بعد از انتخابش به عنوان بهترین مربی جهان گفت: "خیلی دوست داشتم که عنوان بهترین مربی جهان را به عنوان سرمربی تیم ملی ایران کسب کنم."
مهماندوست با کسب یک مدال طلا و یک برنز در المپیک ریو برای آذری ها عملکرد بسیار خوبی داشته و در مدت حضورش در جمهوری آذربایجان افتخارات زیادی برای تکواندو این کشور بدست آورده است. با این حال او همواره دوست دارد به تیم ملی ایران بازگردد و ای کاش مسئولان فدراسیون با این مربی که به علت اختلافات مالی از سرمربیگری تیم ملی تکواندو استعفا داد، مهربانانه تر برخورد می کردند تا این افتخارات بار دیگر نصیب ایران شود.
تیم ملی تکواندو ایران در مسابقات جهانی 2011 کره نخستین بار با سرمربیگری رضا مهماندوست قهرمان جهان شد و در آن زمان افتخار کسب برترین مربی جهان هم به این مربی رسید؛ اما حواشی مالی با فدراسیون تکواندو باعث جدایی او از تیم ملی و پذیرش استعفای او از طرف مسئولان فدراسیون در همان سال شد.
مهماندوست پس از حدود 2 سال خانه نشینی، با ادامه فعالیت حرفه ای که در ورزش دنیا مرسوم است، قرارداد همکاری با تیم ملی چین تایپه به امضا رساند و دومین بار هدایت تکواندوکاران این کشور را برعهده گرفت. درحالیکه او تابعیت کشوری را نپذیرفت و مربی مهاجر هم لقب نگرفت. این مربی پس از مدتی راهی جمهوری آذربایجان شد و هدایت تکواندوکاران این کشور را برعهده گرفت.
همه فعالیتهای قبلی
پیش از مهماندوست مربیان ایرانی دیگری هم در تیم های ملی و باشگاهی خارجی فعالیت داشته اند که می توان به مرتضی کریمی در تیم ملی عراق، فریبرز عسکری در تیم ملی هندوستان، بهزاد خداداد و رضا نادریان با تیم های باشگاهی عراق، مجتبی نظم ده در تیم ملی تاجیکستان، سیدنعمت خلیفه در تیم ملی صربستان و رحیم صالحی در تیم ملی ارمنستان اشاره کرد و اکنون هم به جز مهماندوست در جمهوری آذربایجان، علی تاجیک سرمربی تکواندوکاران تیم ملی عمان است.
با وجود علاقه آذری ها به استعدادهای ورزش ایران در تیم های ملی خود، نباید حضور مهماندوست در این کشور و علاقه برخی تکواندوکاران ایرانی و شاگردان او را برای راه یافتن به تیم ملی جمهوری آذربایجان نادیده گرفته شود.
با اینکه تبادل ورزشکار در همه جای دنیا وجود دارد اما باید به گونه ای عمل شود که با جلوگیری از سرمایه سوزی، راه اصلی کوچ برخی ورزشکاران ایرانی به کشورهایی چون جمهوری آذربایجان گرفته شود و کاری کرد تا قهرمانان ایرانی برای ادامه فعالیت حرفه ای در کشور خود راغب باشند.
انسیه بحری