درباره زعفران های تقلبی موجود در بازار
کارشناس اداره نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره زعفران های تقلبی در دستفروشی ها و مترو هشدار داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما؛ مینو حاجیان با تاکید بر اینکه زعفران را از مراکز معتبر تهیه کنید گفت: مصرف کنندگان برای اطمینان
از سلامت زعفران، باید آن را از فروشگاه های معتبر خریداری کنند و به مشخصات برچسب که شامل تاریخ تولید، انقضاء، پروانه ساخت، آدرس واحد تولیدی همراه با شماره تماس و آرم سازمان غذا و دارو است دقت نمایند.
وی گفت: برای تقلب در زعفران از پرچم گیاه گل رنگ و گیاهان مشابه استفاده می کنند و آن را با زعفران مخلوط می نمایند و عده ای دیگر از ریشک های اطراف ذرت استفاده کرده و آن را با رنگ های مصنوعی به رنگ زعفران در می آوردند.
حاجیان افزود: ریشک ذرت مستقیم ولی پرچم زعفران انحنا دارد؛ سرشاخه های کلاله زعفران سه شاخه و قسمت بالای آن شیپوری بوده که هر چه پایین تر می آید باریکتر می شود، همچنین زعفران دارای مقداری طعم تند است.
کارشناس اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ادامه داد: چنانچه زعفران پودر شده باشد اصالت آن تنها با دستگاه های آزمایشگاهی قابل تشخیص هستند، زعفران به ویژه بعد از آسیاب شدن باید دور از نور و رطوبت و در جام شیشه ای نگهداری شد؛ زیرا با توجه به اسانس (مواد معطر) زعفران قابل تبخیر شدن است و در صورت نگهداری نامناسب به مرور زمان اسانس آن تبخیر می شود و از اثرات دارویی و طعم و مزه آن کاسته می شود و مرغوبیت آن از دست می رود.
حاجیان گفت: پودرهای مشابه زعفران که در اماکن مختلف از جمله به صورت دستفروشی در متروها با قیمت های بسیار پایین به فروش می رسند کاملا تقلبی و از رنگ های شیمیایی تشکیل شده اند.