گزارش مکتوب/چک و ضمانت دامی برای برخی زنان
یکی از علت هایی که اخیرا برخی از زنان را روانه زندان می کند، صدور چک ها و حتی ضمانت دیگران است، ضمن این برخی از همین زنان با فریب و نیرنگ دیگران اقدام به صدور چک یا امضای چک های ضمانتی کرده اند که می شود از آن به عنوان دامی جدید برای برخی زنان ناآگاه از قوانین چک یاد کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، این روزها وقتی خبر از آزادی برخی زندانیان جرائم غیر عمد روی خروجی خبرگزاری ها و رسانه ها قرار می گیرد، بین ارقام ریز و درشت آمار آزادشده ها، از زنانی که با محکومیت مالی به زندان افتاده اند و با کمک خیرین و ستاد دیه زمینه آزادی آنها فراهم شده نیز،یاد می شود.
واقعا درد آور است که یک زن با وجود عواطف لطیف مادری پا به زندان بگذارد و دوران حبسش به 5 سال و یا 8 سال و بلکه بیشتر از آن برسد.
وقتی به آمارهای زندانیان زن توجه می کنیم، می بینیم که بسیاری از زنانی که این روزها پشت میله های زندان از آرزوهایشان می گویند، زنانی هستند که قربانی اعتماد، نیرنگ و فریب شده اند.
برخی از این زنان با اعتماد به همکار ،فامیل و حتی شریک زندگی خود به زندان افتاده اند، زنانی که به گفته خودشان یک روز زندان برای آنها 100سال می گذرد.
قصه پر غصه این زنان زندانی و دربند این که دسته چک شخصی خودشان را در اختیار همسر یا همکار قرار داده اند و چک با دست و دل بازی بیرحمانه به مشتری داده شده است.
صاحب چک یا همان بانویی که این روزها بجای سر و سامان دادن به زندگی و فرزندان در کُنج زندان زمین گیر شده، زمانی متوجه نقشه می شود که کار از کارگذشته و نصیبش از زندگی راهروهای سرد و بی روح زندان شده است.
«س.م» یکی از این زندانیان است که 8 سال از بهترین روزهای جوانی اش را پشت میله های زندان گذرانده است. وی از یک آگهی روزنامه با مردی آشنا می شود و با اعتماد به او برای خرید لوازم خانگی چند چک در اختیارش می گذارد.
آن مرد با حیله و نیرنگ توجه دختر را به خود جلب می کند و به وی قول ازدواج می دهد. چک ها پیش او می ماند و پس از مدتی با بدهی 48 میلیونی این دختر نگون بخت به حال خود رها می شود و حالا او مانده است و انبوهی غم در کنج زندان.
«م.الف» بانویی دیگری است که در 26 سالگی به زندان افتاده است ، مدیرعامل شرکت بوده و در غیبتش مدیر داخلی شرکت او از چک و امضای وی سوء استفاده می کند و حالا با 90 میلیون بدهی ،دور از فرزند و همسری که البته به خاطر زندانی شدنش از او جدا شده است ، روزگار می گذراند و در انتظار روزی است که با کمک فردی خیرخواه از زندان خلاص شود.
پسر 9 ساله این بانوی فریب خورده به مادرش تاکید کرده که اگر بزودی آزاد نشود و به خانه برنگردد،تحصیل را رها می کند.
اما آنچه در این بین اهمیت دارد این است که بند بند قانون چک گفته است که با این تک برگ چه می شود کرد،هشدار هم داده که حواس ها باید ششدانگ جمع باشد؛ فقط کافی است که یکبار دارنده چک مطالعه کند و کمی به عواقب چکی که دست این و آن می دهد، فکر کند.
این روزها، نگاه های یخ زده این زنان دربند، سرشار از آرزوی داشتن کانون گرم خانواده و رسیدن به آرامش است، شاید در انتظار رضایت شاکی و یا دلی که برای آزادی آنها بتپد.
ستاد دیه به عنوان نهادی مردمی با محوریت جلب کمک های خیرخواهانه تاکنون زمینه آزادی بسیاری از زندانیان جرائم غیرعمد و محکومان مالی را فراهم کرده است.
- آزادی 96 زندانی زن از ابتدای امسال
سید اسدالله جولایی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما می گوید : در شش ماهه نخست امسال 3858 زندانی جرائم غیرعمد آزاد شده اند که 96 نفر از این زندانیان، زن بوده اند.
وی می افزاید: بدهی این زندانیان آزاد شده،296 میلیارد تومان بوده است که با تلاش ستاد دیه 112 میلیارد تومان آن با گذشت گرفته شده است.
مدیرعامل ستاد دیه با اشاره به اینکه این زندانیان زن محکومیت های مالی داشته اند تصریح می کند: برخی زنان بدون داشتن پشتوانه مالی اقدام به صدور و امضای چک یا سفته و ضمانت می کنند و این در حالی است که متاسفانه ورود زندانیان زن به زندانها موجب ازهم پاشیدگی زندگی آنها می شود.
جولایی تأکید می کند: توصیه ما به زنان این است که حواسشان جمع باشد و تحت هیچ شرایطی اقدام به ضمانت یا امضای چک و سفته نکنند.
وی ادامه می دهد: افرادی که می خواهند به کارهای مالی و تجارت بپردازند باید بدانند که تا سرمایه نداشته باشند نباید شروع به کار کنند چون نتیجه آن زمین خوردن و روانه زندان شدن است.
- تلاش خیرین برای آزادی زندانیان زن
در این سال ها بسیاری از خیرین با حمایت های همه جانبه از زندانیان نیازمند و خانواده های آنها، برای آزادی زندانیان جرائم غیر عمد، بذر محبت کاشته اند.
سعید محرابی یکی از همین نیکوکاران است که هم در ستاد دیه و هم انجمن حمایت از زندانین مرکز، از زندانیان نیازمند و خانواده های آنها حمایت می کند.
وی با بیان این که با زندانی شدن زن کانون خانواده از هم پاشیده می شود، می گوید : وقتی یک مادر در زندان محبوس می شود، فرزندان او درگیر آسیب های جدی می شوند.
وی می افزاید : در حال حاضر برخی از زنان جامعه ما به علت ناآگاهی از قانون چک و ضمانت،در زندانهای کشورمان محبوس هستند.
این خیر ادامه می دهد: تاکنون بسیاری از زنان زندانی با محکومیت های مالی با کمک خیرین ستاد دیه از زندان آزاد شده اند.
این حامی زندانیان و خانواده های نیازمند زندانی تصریح می کند:کمک به آزادی زنان زندانی درحقیقت بازگرداندن آنها به جامعه و تامین آرامش آحاد جامعه است.
درست است که بانکها اگر مانعی نباشد بر اساس تقاضا دسته چک در اختیار متقاضیان قرار می دهند اما باید بپذیریم که چک برگشتی و یا ضمانت بی محل، نه مرد می شناسد ، نه زن و دردآورتر این که نه خردسالی که سالهاست در آرزوی آغوش پر مهر مادر است.
بیاییم دست به دست هم بدهیم تا زندانیان زنی که با محکومیت های مالی ناشی از صدور چک و ضمانت در زندانهای کشور محبوسند، به آغوش خانواده برگردند.