کاهش50 درصدی احتمال ابتلا به سرطان پانکراس با قطع مصرف سیگار
نائب رئیس انجمن علمی سرطان ایران گفت: مصرف سیگار احتمال ابتلا به سرطان پانکراس را افزایش میدهد اما قطع مصرف سیگار پس از 2 سال نزدیک به 50 درصد این احتمال را کاهش میدهد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، عبدالله فضل علیزاده افزود: خطرپذیری عوامل ابتلا به سرطان پانکراس به دو گروه ارثی و غیرارثی تقسیم می شوند و حدود 5 تا 10 درصد از مبتلایان به سرطان پانکراس سابقه خانوادگی این بیماری را دارند.
وی با بیان اینکه فعالیت های فیزیکی و افزایش وزن نیز با سرطان پانکراس مرتبط است، افزود: در رابطه با رژیم غذایی مطالبی ذکر شده است مانند اینکه کمبود سلنیوم و لیکوپن و مصرف غذاهای حاوی چربی اشباع و گوشت های دودی و فرآوری شده احتمال ابتلا به سرطان پانکراس را افزایش می دهد که هیچ کدام از این موارد قطعی نیست و نیاز به مطالعات بیشتری در این زمینه است همچنین در مورد تأثیر مصرف قهوه و الکل نیز مطالب ضد و نقیضی وجود دارد.
فضل علیزاده گفت: التهاب مزمن پانکراس با مکانیسم ناشناخته ای نیز به عنوان خطرپذیری عامل این سرطان مطرح است.
وی افزود: ارتباط بین دیابت و سرطان پانکراس به دو صورت بیان شده است؛ برخی مطالعات، دیابت را ثانویه به سرطان پانکراس می دانند و به همین دلیل بروز دیابت تازه تشخیص داده شده در افراد مسن و لاغر با اهمیت است.
فضل علیزاده گفت: برخی مطالعات نیز نشان داده اند که مقاومت به انسولین (دیابت نوع 2) با کاهش نوعی هورمون در ایجاد سرطان پانکراس نقش دارد.
وی افزود: علائم این بیماری طیف وسیعی دارد و غیراختصاصی است و به طور کلی شامل زردی، بروز دیابت در سن بالا، کاهش وزن غیرقابل توجیه است که می توانند برای پزشک علائم مهمی باشند.
وی گفت: سرطان پانکراس چنانچه در مراحل اول تشخیص داده شود و امکان جراحی کامل وجود داشته باشد، پیش آگهی بهتری دارد ولی چنانچه جراحی به تنهایی انجام شود، احتمال عود یا متاستاز بالا است؛ بنابراین برای کنترل هر چه بهتر بیماری از شیمی درمانی و رادیوتراپی نیز استفاده می شود.
کنفرانس سرطان غرب آسیا که از 27 تا 29 آبان 1395 با حضور نمایندگان 15 کشور و اساتید برجسته بین المللی سرطان در تهران برگزار می شود.