آغاز ساخت ایستگاه ملی تحقیقات و توسعه پرورش بوقلمون در بناب
عملیات اجرایی ساخت ایستگاه ملی تحقیقات و توسعه پرورش بوقلمون ایران در بناب امروز آغاز شد .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای ،رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور گفت: این مرکز تحقیقاتی در 40 هکتار زمین
شامل سالن جوجه کشی،پرورش جوجه،سالن مولد و انبار است که مرحله نخست اول آن با اعتبار 25 میلیارد ریال و در 9 ماه به بهره برداری خواهد رسید و سالانه ظرفیت تولید 1میلیون و سیصد هزار جوجه را خواهد داشت .
مرتضی رضایی افزایش ضریب تبدیل گوشت بوقلمون را از اهداف اصلی این مرکز اعلام کرد و گفت:در نژاد ملی ضریب تولید گوشت 8 الی 10 کیلو است که این ضریب در مرکز بناب به 5 کیلو کاهش خواهد یافت.(ضریب تولید عبارت است از میزان خوراکی که به گوشت تبدیل می شود)
وی مصرف سرانه بوقلمون در کشور را 350 گرم اعلام کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی هم در این مراسم گفت : آذربایجان شرقی در دانش بنیان کردن طرح های کشاورزی استان پیشرو کشور
است که می تواند الگوی سایر مناطق کشور باشد .
اسکندر زند با اشاره به اینکه سرمایه گذاری و تزریق علم و تکنولوژی تنها راه نجات کشاورزی کشور است خاطرنشان کرد : در قالب شرکت های دانش بنیان،اراضی کشاورزی کشور به بیش از 10 هزار پهنه تقسیم شده که سهم آذربایجان شرقی 500 پهنه و 500 متخصص است که در زمینه افزایش تولید و بهبود کیفیت و کمیت محصولات غذایی تلاش می کنند.
رییس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی افزود : تا پایان امسال بیش از 120 میلیون تن مواد غذایی در کشور تولید خواهد شد که از لحاظ کمیت به خودکفایی نزدیک است ولی از لحاظ کیفیت باید بیش از پیش تلاش شود .
زند از تولید 5 هزار و 500 نشان فرمول جدید کود شیمیایی درمراکز تحقیقاتی این سازمان خبر داد و گفت : امسال بیش از هزار نشان تقلبی کود در کشور شناسایی و لغو گواهی شده است. معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد :مصرف کود در ایران نصف مصرف متوسط دنیا است و سازمان تحقیقات کشاورزی در تلاش است مواد غذایی سالم و اطمینان بخش را در بخش کشاورزی تولید و در اختیار مردم قرار دهد.
نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی نیز از بی توجه به تحقیقات و آموزش انتقاد کرد و گفت:متاسفانه آموزش و تحقیقات در حوزه کشاورزی، مظلوم واقع شده و مردم تاوان زیادی بابت این معضل پرداخت می کنند.
ضیاء اله اعزازی افزود:خشکسالی های اخیر و بروز انواع بیماریها ناشی از بی توجهی به تحقیقات است و اگر در زمینه اصلاح الگوی مصرف و استفاده بهینه از منابع به مردم آموزش داده می شد امروز شاهد مشکلات در این حوزه نبودیم.
وی خاطرنشان کرد : مرکز تحقیقات بناب از 25 سال پیش به طور مطلوبی مورد استفاده واقع نشده است در حالی که ایجاد اشتغال و تقویت تولیدات داخلی و تحقق اقتصاد مقاومتی از نقاط قوت این مرکز تحقیقاتی است که باید بهای لازم به آن داده شود.
همچنین در این مراسم از 4 نشان تحقیقاتی آذربایجان شرقی شامل مفاهیم آموزشی و
تحقیقاتی ، اطلس اکرو کلیمای استان، دستگاه خشک کن
وگیوم خورشیدی و نمونه
تجاری خشک کن خانگی روستایی رونمایی شد.
4 تفاهم نامه تحقیقاتی هم بین مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ، پارک علم و فن آوری و اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی و سازمان پارکها و فضای سبز تبریز و یک شرکت خصوصی فعال در فضای سبز به امضاء رسید.
حسین لطفی زاده رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان هدف از امضای تفاهم نامه های تحقیقاتی را ایجاد مراکز رشد،ایجاد باغ گیاه شناسی،بهبود و ارتقای بهداشت طیور و زنبور داری و فعالیت های صادراتی اعلام کرد.