استاندارد دوگانه آمریکا در برخورد با تروریستها
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد گفت آمریکایی ها بین تروریست ها در عراق و در سوریه تفاوت قائل می شوند.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا
و سیما؛ به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه السفیر،
بشار الجعفری نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد در مصاحبه با روزنامه لبنانی السفیر گفت آمریکایی ها بین تروریست ها در عراق و تروریست ها در سوریه تفاوت قائل می شوند.
وی با اشاره به مانور دادن گسترده رسانه های غربی و عربی روی مسئله بحران انسانی در حلب گفت: «سوریه هشت گذرگاه برای ورود کمک ها و دو گذرگاه برای خارج شدن خانواده های ساکن شرق حلب از این منطقه ایجاد کرده است ولی افراد مسلح اجازه ندادند هیچ کس از شرق حلب خارج شود زیرا دستور دارند از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده کنند».
جعفری درباره نتایج متوقف شدن یکجانبه حملات هوایی روسیه و سوریه به حلب گفت: «از تنش آفرینی در بخش انسانی علیه سوریه و روسیه برای رساندن سلاح به دست تروریست ها بهره برداری شد به طوری که گروه های مسلح سلاح های جدیدی از جمله موشک های گراد با برد بیش از 20 کیلومتر و تانک دریافت کردند. کمک نظامی به گروه های مسلح متوقف نشده است و توقف حملات هوایی روسیه به گروه های مسلح کمک کرد به مناطق متعددی در حلب حمله کنند».
وی گفت: «مسکو همواره از استفان دی میستورا فرستاده سازمان ملل به سوریه، ادامه مذاکرات را خواستار می شود ولی آمریکا با آن موافقت نمی کند. غربی ها به ویژه آمریکا و انگلیس و فرانسه تلاش خود را بر تنش آفرینی دیپلماتیک علیه مسکو و دمشق متمرکز کرده اند». الجعفری پیش بینی کرد مشکل حلب از راه نظامی حل شود و به زودی حملات هوایی روسیه و سوریه علیه گروه های مسلح از سر گرفته شود.
بشار الجعفری درباره اعلام آغاز نبرد آزادسازی شهر الرقه سوریه به دست نیروهای «سوریه دموکراتیک» توسط پنتاگون گفت: «آنها می خواهند ما مشروعیت حضور آنها را در سوریه بپذیریم ولی چنین اتفاقی نیفتاده است. آمریکایی ها بین تروریسم در عراق و تروریسم در سوریه تمایز قائل می شوند. تفاوت در این است که دولت عراق از آمریکا درخواست مداخله و کمک برای آزادسازی موصل کرده است ولی سوریه چنین درخواستی نکرده و نخواهد کرد. اگر آنها خواستار مبارزه با تروریسم در سوریه هستند باید با ما هماهنگی کنند ولی آنها چنین چیزی نمی خواهند».
جعفری درباره حملات هوایی آمریکا به مواضع ارتش سوریه از جمله حمله اخیر در دیرالزور گفت «این مسئله کاملا نادیده گرفته شد. سوریه نامه های متعددی در این خصوص برای دبیرکل سازمان ملل متحد فرستاد ولی هیچ پاسخی دریافت نکردیم. سامانتا پاور سفیر آمریکا در سازمان ملل اعتراف کرد که این حمله اشتباهی روی داده است ولی در مقابل، روسیه و سوریه را به هدف قرار دادن کاروان بشردوستانه در حلب متهم کرد».
جعفری با اشاره به این که دفتر نمایندگی سوریه در نیویورک هیچ ارتباطی با نمایندگان قطر و عربستان سعودی ندارد به رفتارهای کودکانه ناصر الناصر نماینده قطر در زمانی که ریاست مجمع عمومی سازمان ملل را برعهده داشت اشاره کرد و گفت زمانی که من سخنرانی می کردم میکروفون دچار مشکل می شد یا مترجم زمانی که نوبت به سخنرانی نماینده سوریه در سازمان ملل می رسید بیش از ده بار به بهانه بیماری، حاضر نشد. چنین مشکلی برای هیچ نماینده دیگری پیش نیامد. همچنین رسانه های غربی سخنان من را در کنفرانس های مطبوعاتی بایکوت می کردند و فقط خبر خروج برخی هیئت ها را هنگام سخنرانی نماینده سوریه در شورای امنیت پوشش می دادند.
الجعفری درباره روابط با دیگر نمایندگی ها در نیویورک گفت: «روابط خوبی با مصر داریم و با توجه به این که مصر عضو شورای امنیت است با نمایندگان این کشور تبادل اطلاعات می کنیم. دیدارهایی مستمر بین ما صورت می گیرد. چنین وضعی درباره عراق و عمان هم وجود دارد». وی افزود برخی کشورهای غربی نیز به شنیدن درباره آنچه در سوریه می گذرد و اطلاع یافتن از واقعیت، توجه نشان می دهند.
الجعفری درباره تاثیر روی کار آمدن رئیس جمهور جدید در آمریکا بر اوضاع در سوریه گفت: «هیچ اتفاق تازه ای نخواهد افتاد».