وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:
مشارکت نخبگان ایران و روسیه عامل تعمیق روابط دو کشور
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با مشارکت نخبگان کشورهای ایران و روسیه می توان همکاری های دو کشور را عمق بخشید زیرا علم و فناوری مرز نمی شناسد و در ذات خود ماهیت بین المللی دارد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد فرهادی در نشست رؤسای دانشگاه های ایران و روسیه افزود: پارسال 141 پروژه مشترک دانشگاه های ایران با جهان اجرایی شده است و با همکاری و مشارکت نخبگان کشورهای ایران و روسیه می توان همکاری های دو کشور را عمق بخشید زیرا علم و فناوری مرز نمی شناسد و در ذات خود ماهیت بین المللی دارد.
وی گفت: برای توسعه این همکاری، کرسی های ایران و روسیه شناسی، تدریس زبان فارسی در دانشگاه های روسیه و تدریس زبان روسی در دانشگاه های تهران، علامه طباطبایی و شهید بهشتی برگزار می شود.
فرهادی گفت: در حال حاضر 37 نفر از دانشجویان روسی در دانشگاه های ایران و 122 دانشجوی ایرانی در روسیه تحصیل می کنند.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری در این نشست افزود: دانشگاه شهید بهشتی در حوزه لیزر و علوم پایه، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر در حوزه هوا و فضا و دانشگاه های تهران و علامه طباطبایی در حوزه های علوم انسانی با سایر بخش ها همکاری دارند، همچنین ایجاد مرکز رازی در مسکو و مرکز لومونوسوف در دانشگاه شهید بهشتی از جمله گام های عملی برای توسعه همکاری های دو کشور به حساب می آید.
فرهادی گفت: با توجه به همکاری میان دانشگاه ها، اقدام به امضای 30 تفاهم نامه شد که امیدوارم در اجلاس سال آینده برنامه عملیاتی این تفاهم نامه ها ارائه شود.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: علاوه بر این ایجاد دوره های مشترک کارشناسی ارشد و دکترا همراه با تبادل استاد و دانشجو و همچنین انتقال و تبادلات علمی می تواند به گسترش تبادلات میان دو کشور کمک کند. اجرای پروژه های مشترک تحقیقاتی میان ایران و روسیه نیز در این امر تأثیر بسزایی دارد.
فرهادی افزود: تاکنون چندین طرح در حوزه های علوم پزشکی و کاربرد لیزر، ایمونولوژی و داروها برای درمان بیماری های صعب العلاج اجرا شده است.