بیشترین ضایعات مواد غذایی کشوردر حوزه مصرف است،
دبیرکل انجمن های کانون صنایع غذایی ایران فرهنگ سازی و رعایت الگوی صحیح مصرف را شرط جلوگیری و کاهش دورریز مواد غذایی در کشور دانست.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ کاوه زرگران با بیان اینکه بیشترین ضایعات مواد غذایی کشوردر حوزه مصرف است، افزود: توسعه فرهنگ سازی و رعایت الگوی صحیح مصرف در جامعه ضرورت دارد.
وی اظهارداشت: لازمه فرهنگ سازی موثر و کارآمد همکاری جدی بین دستگاهی را می طلبد چرا که کار جزیرهای و شعاری در حوزه فرهنگ سازی جواب نمیدهد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گفت: شیوه غلط در مصرف گرایی و همچنین پرخوری ها که حاصل از آداب ناصحیح غذاخوردن در جامعه است، هم از نظر سلامت و بروز بیماری های جسمی و هم از نظر فرهنگی نیازمند اصلاح است.
وی در در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: تغییرات آب و هوایی در سال های اخیر منجر به بروز حوادث طبیعی از جمله خشکسالی، طوفان و تغییرات الگوی بارشی شده که این مسائل بیش از همه می تواند موضوع تولید غذا و امنیت غذایی را تحت تاثیر قرار دهد.
زرگران با اشاره به شعار روز جهانی غذا با عنوان «با شعار آب وهوا در حال تغییر است کشاورزی و غذا نیز باید تغییر کند»، افزود: طرح موضوع غذا و کشاورزی باید تغییر کند ، به منظور استفاده از روش های هوشمندانه و استفاده از منابع در ایجاد و توسعه کشاورزی پایدار است.
وی تاکید کرد : دورریز قابل توجه غذا در ایران هشداری است که این موضوع هم از نظر تکنولوژیکی و هم از نظر فرهنگی باید مورد ارزیابی و آسیب شناسی قرار گیرد و منجر به اتخاذ راهکارهای حفظ این منابع با ارزش شود.
دبیر کل انجمن های کانون صنایع غذایی ایران گفت : در حال حاضر تغییر اقلیم به عنوان یکی از بزرگترین چالش های زیست محیطی در دنیا مطرح است و بخش کشاورزی به دلیل ارتباط تنگاتنگ با اقلیم بیشترین تاثیر را از این حوزه می پذیرد.
وی در ادامه با اذعان اینکه توجه به تغییر اقلیم در کشور مغفول مانده است، افزود : کاهش سطح ایستابی آب های زیر زمینی، استفاده بی رویه و برداشت مازاد از آب های تجدید ناپذیر سفره های آب های زیر زمینی که در دشت های این مرز و بوم اتفاق افتاده و کشور را در شرایط بحرانی قرارداده است.
زرگران اظهار داشت : ایران یک کشور خشک و نیمه خشک و آب و هوای کره زمین نیزدر حال تغییر است و به سمت خشک تر شدن پیش می رود بنابراین در سیاست های کشاورزی و تغذیه ای کشور باید تجدید نظر اساسی صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه ایران یک کشور کم آب و با وجود کم آبی، کشاورزی هم بصورت سنتی است، افزود: برای مقابله با کم آبی حالت کشاورزی بایستی از سنتی به صنعتی تغییر و در عین حال الگوی کشت مناسب و سازگار با اقلیم نیز در کشور باید رعایت شود.
دبیرکل انجمن های کانون صنایع غذایی ایران بر لزوم حفظ منابع موجود غذایی از آسیب ها در مراحل داشت و برداشت، نگهداری، حمل و نقل، توزیع و مصرف در جامعه تاکید کرد.