فعالیت 200 برند غذای حلال در دنیا
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد گفت : درحال حاضر مواد غذایی با بیش از 200 برند حلال در دنیا صادر می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ وحید مرندی مقدم با بیان اینکه هیچگونه نظارت و کنترلی روی خیلی از این برندها نیست ، افزود : باتوجه به اینکه این موضوع دغدغه ای را برای کشورهای اسلامی ایجاد کرده است ، سازمان کنفرانس اسلامی با هدف اجرای استانداردهای حلال در جهان اسلام ایجاد سازمان استاندارد و اندازه شناسی را برای کشورهای اسلامی در دستور کار قرار داد.
وی گفت : استاندارد غذای حلال که مورد قبول همه فرق و مذاهب اسلامی است ، تدوین شده و اکنون بحث اجرای استاندارد حلال در دنیا مطرح است که در اینده یک برند حلال جایگزین 200 برند حلال شود.
مرندی مقدم افزود : استاندارد ملی حلال را تدوین کردیم و اولین پروانه های استاندارد حلال برای کشتارگاههای مرغ در روز جهانی استاندارد در 4 استان قزوین ، قم ، اصفهان و خراسان رضوی صادر خواهد شد و بزودی در خصوص دام و همچنین زعفران و پسته هم اجرایی می شود.
وی با بیان اینکه واحدهایی که برند حلال را دریافت می کنند بصورت خودکار می توانند برند حلال جهانی را هم دریافت کنند ، گفت : ارزیابی انطباق یکی از مهم ترین گام های استانداردسازی است ، ما در "اسمیک" رئیس کمیته ارزیابی و انطباق شدیم و مسئولیت کمیته صدور پروانه حلال در جهان اسلام با ایران است.
مرندی مقدم با اشاره به ایجاد شورای سیاستگذاری حلال برای حضور در بازارهای منطقه ای و جهانی افزود : حلال علاوه بر اینکه دغدغه شرعی کشور ماست از بعد اقتصادی هم اهمیت بالایی دارد بطوریکه امروز گردش مالی حلال در دنیا 2500 میلیارد دلار است و اگر ما بتوانیم 5 تا 10 درصد از این بازار را در اختیار بگیریم از صادرات نفت بی نیاز خواهیم شد.
وی در پاسخ به سئوالی درباره کیفیت بنزین گفت : از بحران بنزین عبور کردیم و نتایج بررسی های دو سال اخیر نشان می دهد کیفیت بنزین در سال 94 نسبت به سال 93 بهبود یافته و میزان الایندگی در بنزین کم شده است .
مرندی مقدم افزود : الایندگی در شهر فقط محصول بنزین نیست بلکه محصول یک بسته است که بنزین یکی از انهاست ، با اینکه گازوئیل استاندارد اجباری ندارد ولی تدوین استاندارد ان را شروع کردیم ، همچنین ما موتورخانه ها را در شهر داریم و با مصرف بالای واحدهای تولیدی مواجه هستیم .
وی گفت : سازمان ملی استاندارد در سال های 93 و 94 ممیزی واحدهای انرژی بر را که کار بزرگی در خصوص واحدهای تولیدی بود ، انجام داد ، ما در این طرح واحدهای تولید سیمان ، گچ ، اجر ، شکر را کنترل کردیم که اینها بالاتر از حد مجاز انرژی مصرف می کنند در حالی که طبق قانون این واحدها باید میزان مشخصی انرژی مصرف کنند.
مرندی مقدم با بیان اینکه طبق قانون ما باید این واحدها را ممیزی و به وزارتخانه های نیرو و نفت اعلام کنیم ، افزود : این واحدها را به این وزارتخانه ها اعلام کردیم و انها جرائمی برای این واحدها در نظر می گیرند.
وی گفت : اگر قرار باشد الایندگی کاهش یابد باید همه مشکلات را با هم ببینیم ، باید خودروها ، موتورخانه ها و بنزین و گازوئیل و واحدهای تولیدی که الایندگی زیادی دارند ارتقاء یابند یا تعطیل شوند و از شهرها خارج شوند تا در چند سال اینده میزان الایندگی را کاهش دهیم.
مرندی مقدم افزود : اسانسورها هنگام تولید استاندارد هستند چرا که اگر استاندارد نباشند برای ساختمان پایان کار صادر نمی شود ، اما مشکل این است که اسانسورها بعد از نصب و راه اندازی رها می شوند.
وی گفت : اسانسورهای نصب شده قبل از سال 84 چون مشمول استاندارد اجباری نبود تائید اولیه را هم ندارد و سازمان ملی استاندارد هم ورود نکرد ، این اسانسورها که همچنان در مراکز دولتی و عمومی و ساختمانهای شخصی استفاده می شود ، خیلی خطر دارد.
مرندی مقدم افزود : اسانسورهای نصب شده بعد از سال 84 هرچند تائیدیه اولیه را دارد ولی بازرسی دوره ای نشده است، با توجه به اعلام این موارد به مدیران و مسئولان سازمان های دولتی ، در حال تنظیم و ارسال نامه به دادستان کل کشور هستیم که مسئولیت حادثه احتمالی متوجه مدیران باشد.
وی گفت : همچنین به ادارات استانی دستور پلمپ این اسانسورها را صادر کردیم و وضعیت اسفبار اسانسورها را به وزارتخانه ها هم اعلام کردیم مثل حادثه دانشگاه صنعتی شریف ، تا مدیرانی که برای بازرسی دوره ای اقدام نمی کنند پاسخگو باشند.
مرندی مقدم افزود : برای بازرسی های ادواری باید گلوگاه هایی مثل بیمه ایجاد کنیم یا در نقل و انتقالات ملزم به دریافت گواهی بازرسی از اسانسور باشند.