ایرج حریرچی:
نمیتوان پالم را به طور کامل حذف کرد
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وزارت بهداشت از ابتدا با حذف کامل این روغن از بازار مصرف موافق نبوده است و باتوجه به ضرورت استفاده از آن در مصارف صنعتی نمیتوان آن را به صورت کامل حذف کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ ایرج حریرچی در حاشیه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص افزایش واردات روغن پالم گفت: روغن پالم دارای انواع مختلف است که برخی از انواع آن نه تنها مضر نیست بلکه خوب اما گران است و این روغن عمدتا در کشورهای مالزی و اندونزی تولید و صادر می شود.
وی افزود: واردات روغن پالم به ایران تا 34 درصد کاهش داشته است و البته در برخی کشورها میزان مصرف روغن پالم تا حدود 90 درصد است، اما پس از ورود وزارت بهداشت به بررسی وضعیت روغن پالم میزان مصرف این روغن در کشور از 50 درصد به 34 درصد کاهش یافته است.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: روغن پالم به علت داشتن اسیدهای چرب دارای ویژگی های مثبت و منفی است، به گونهای که در صنعت به علت دارابودن پایداری بالا کارآیی دارد اما برای مصارف خوراکی به علت داشتن اسیدهای چرب اشباع مضر است.
حریرچی با اشاره به اینکه از سال 93 واردات روغن پالم به شدت کاهش داشته است گفت: واردات این روغن سال 93 و 94، 400 هزار تن اما سال 91 و 92، 700 هزار تن بوده است و در سال 95 نیز براساس تعرفه گمرکی روغن پالم تا حدود 15 درصد کاهش داشته است.
وی افزود: وزارت بهداشت از ابتدا با حذف کامل این روغن از بازار مصرف موافق نبوده است و باتوجه به ضرورت استفاده از آن در مصارف صنعتی نمی توان آن را به صورت کامل حذف کرد.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره مصوبات دولت در این زمینه نیز گفت: براساس مصوبات دولت، واردات روغن پالم روندی کاهشی دارد و اکنون واردات سالانه آن به زیر 34 درصد رسیده است.
حریرچی همچنین در پاسخ به سوالی درباره درآمدهای نامتعارف پزشکان افزود: علیرغم اینکه اعلام شده است مدیرانی که حقوق نامتعارف داشته اندکمتر است 0.4 درصد کل مدیران کشور هستند اما نسبت به این موضوع بی تفاوت نیستیم و اگر مطلع شویم پزشکی یا مدیری در وزارت بهداشت دریافتی نامتعارف داشته است با وی برخورد قانونی خواهیم کرد و در این زمینه اطلاع رسانی شفافی خواهیم داشت.
وی درباره افراد سیاسی که در مورد پزشکان و درآمدهای آنها اظهارنظر می کنند گفت: باید براساس مستندات در این زمینه صحبت شود و اگر بحث کارانه نیروهای درمانی مطرح است موضوع در شورای دستمزد رسیدگی می شود.
آثار مخرب برخی دکل های فشار قوی ثابت شده استسخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دکل های فشار قوی که در اطراف تهران و در نزدیکی ساختمان ها نصب شده اند، سلامت ساکنان آن مناطق را به خطر می اندازد.
حریرچی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره آثار مخرب دکل های فشار قوی در نزدیکی ساختمان های مسکونی افزود: آثار مخرب برخی دکل ها در فاصله مکانی مشخص ثابت شده است.
ایرج حریرچی افزود: ساخت و سازهایی که در کنار دکل های فشار قوی صورت گرفته یا با مجوزهای قدیمی بوده و یا توسط ساکنان محلی آنجا انجام گرفته است.
وی ادامه داد: درحال حاضر فقط می توان از ساخت و ساز جدید جلوگیری کرد و همچنین تعامل داشتن با ساکنان سبب می شود تا از تعداد آنها در آن مناطق کاسته شود.
حریرچی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه با نزدیک شدن به فصل سرما چه تمهیداتی برای کودکان کار اندیشیده اید گفت: می توانیم خدمات بهداشتی و درمانی را برای کودکان کار در خیابان ها و کارگاه ها ارائه دهیم.
وی افزود: درخواستمان از دستگاه های ذیربط و مردم نهادی که در بین مردم هم مورد استقبال قرار می گیرند آن است که آنها نیز به این قشر کمک کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین درباره پرونده پزشکی کیارستمی گفت: برای پرونده هایی مشابه این پرونده اقدامات لازم را در همان مقطعی که لازم است انجام می دهیم و در کار وزارتخانه های دیگر دخالت نمی کنیم و در حیطه وزارت بهداشت پیگیری های لازم را انجام می دهیم.
حریرچی با بیان اینکه به عنوان تولیت و امین مردم به بسیاری از موارد آگاهی داریم افزود: اما به علت بعضی معذوریت ها نمی توانیم برخی مطالب را بیان کنیم.