آمادگی کامل وزارت بهداشت برای خدمات دهی در تاسوعا و عاشورای حسینی (ع)
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این وزارتخانه آمادگی کامل برای ارائه خدمات درمانی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی (ع) را به صورت شیفتهای متوالی و امدادرسانی اورژانسی دارد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، ایرج حریرچی در حاشیه نشست خبری وزارت بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگاران افزود: این وزارتخانه آمادگی کامل دارد در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی (ع) با تشدید شیفت های کاری مراکز درمانی و آمادگی ناوگان اورژانسی و آمبولانسی بتواند امدادرسانی لازم را درخصوص حوادث احتمالی این ایام داشته باشد.
وی ادامه داد: البته از خود مردم نیز درخواست داریم تا پیش بینی های لازم را در این ایام داشته باشند.
حریرچی در پاسخ به سوالی مبنی بر واردات روغن پالم گفت: روغن پالم دارای انواع مختلف است که برخی از انواع آن نه تنها مضر نیست بلکه خوب اما گران است و این روغن عمدتا در کشورهای مالزی و اندونزی تولید و صادر می شود.
وی افزود: واردات روغن پالم به ایران تا 34 درصد کاهش داشته است و البته در برخی کشورها میزان مصرف روغن پالم تا حدود 90 درصد است، اما پس از ورود وزارت بهداشت به بررسی وضعیت روغن پالم میزان مصرف این روغن در کشور از 50 درصد به 34 درصد کاهش یافته است.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: روغن پالم به علت داشتن اسیدهای چرب دارای ویژگی های مثبت و منفی است، به گونهای که در صنعت به علت دارابودن پایداری بالا کارآیی دارد اما برای مصارف خوراکی به علت داشتن اسیدهای چرب اشباع مضر است.
حریرچی با اشاره به اینکه از سال 93 واردات روغن پالم به شدت کاهش داشته است گفت: واردات این روغن سال 93 و 94، 400 هزار تن اما سال 91 و 92، 700 هزار تن بوده است و در سال 95 نیز براساس تعرفه گمرکی روغن پالم تا حدود 15 درصد کاهش داشته است.
وی افزود: وزارت بهداشت از ابتدا با حذف کامل این روغن از بازار مصرف موافق نبوده است و باتوجه به ضرورت استفاده از آن در مصارف صنعتی نمی توان آن را به صورت کامل حذف کرد.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره مصوبات دولت در این زمینه نیز گفت: براساس مصوبات دولت، واردات روغن پالم روندی کاهشی دارد و اکنون واردات سالانه آن به زیر 34 درصد رسیده است.