پخش زنده
امروز: -
این گزارش شامل توصیه های ده گانه مقام معظم رهبری در خصوص اقدامات عملی در خصوص اقتصاد مقاومتی می باشد که به صورت هفتگی رصد می شود.
پژوهش خبری صدا و سیما: نام گذاری سال 95 به عنوان « اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل » رویکردی راهبری برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی بود. حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین روز از سال نو در اجتماع انبوه و پرشور زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی(ع)، در سخنان مهمی با تبیین شعار امسال یعنی «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» پرداختند. ایشان با تاکید بر اینکه انتخاب شعار سال ۹۵، مبنای منطقی و استدلالی دقیق دارد، همه مردم بویژه جوانان را به تدبر و تعمق در این مبنای استدلالی فراخواندند و گفتند: «شاید برخی ترجیح می دادند که شعار امسال، شعاری فرهنگی یا اخلاقی انتخاب شود اما با توجه به مجموع مسائل کشور، تصمیم بر این گرفته شد که همچون چند سال اخیر، یک شعار اقتصادی انتخاب شود تا بصورت «گفتمان عمومی» رواج پیدا کند.» رهبر انقلاب اسلامی افزودند: «انتخاب شعار امسال بر یک تحلیل و نگاه کلان به مسائل کشور، مبتنی است. ایشان در تشریح این نگاه کلان افزودند: در مقطع کنونی، آمریکایی ها به دنبال تزریق تفکر خاصی در میان نخبگان جامعه و سپس افکار عمومی کشور هستند مبنی بر اینکه ملت ایران بر سر یک «دو راهی» قرار دارد و چارهای جز انتخاب یکی از - دو راه کوتاه آمدن یا تحمل فشار- ندارد!»
حضرت آیت الله خامنه ای در بخشی دیگر از سخنان، با تمرکز بر مفهوم شعار سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» با تأکید بر ضرورت مشخص شدن و ترسیم نقشه راه، ده پیشنهاد اساسی برای اقدام و عمل در زمینه اقتصاد مقاومتی، ارائه نمودند.
متأسفانه تجربه نشان داده است که اگر به صورت مستمر اجرایی شدن سیاست های کلی نظام اسلامی و همچنین بیانات مقام معظم رهبری به عنوان نقشه راه پایش و رصد نشود؛ به مرور زمان از اولویت اذهان تصمیم گیران و نخبگان جامعه دور شده و دیگر اثری از آنها در جامعه نخواهد بود. این اتفاق نباید برای اقتصاد مقاومتی رخ دهد. بر همین اساس، مدیریت پژوهش های خبری معاونت سیاسی تلاش دارد تحولات مرتبط با حوزه اقتصاد مقاومتی را رصد کرده و در قالب گزارش های هفتگی به اطلاع مخاطبان خود برساند.
مهم ترین موضوعات مورد بررسی در هفته گذشته عبارتند از:
*محمد سعیدنژاد، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی:
6 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری بخش خصوصی از بنادر کشور در حال انجام است، در اسکلهها آماده جذب سرمایه داخلی و خارجی هستیم اما در مورد سرمایهگذاران خارجی مشارکت داخلی جزو تعهدات است.
*دکتر علی قنبری، مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران:
خرید تضمینی گندم در سال جاری از رشد قابل توجه 3 میلیون و 393 هزار تنی (حدود 41 درصد) نسبت به سال گذشته برخوردار بوده است. هم اکنون برای بیش از یکسال گندم در مراکز استاندارد ذخیره سازی شده است.
*رامین قلمبر دزفولی، مدیر پشتیبانی ساخت و تامین کالای شرکت ملی نفت ایرانک:
براساس سیاست بومی سازی کالاهای پرمصرف صنعت نفت، تاکنون ٥٢ قرارداد به ارزش تقریبی7 هزار میلیارد ریال با سازندگان داخلی امضا شده است. با هدف تقویت توانمندیهای داخلی و اتکای بیشتر صنعت نفت به محصولات سازندگان ایرانی
*اجتهادی، مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز:
تعزیرات حکومتی طرح برخورد با قاچاق لوازم خانگی، تجهیزات پزشکی و لوازم آرایشی و بهداشتی طی ۳ مرحله به اجرا در میآید که در مرحله اول اصناف ورود کرده و اطلاع رسانی و خودکنترلی را آغاز میکنند.
*علیرضا مناقبی، رئیس مجمع واردات:
برای محدودسازی قاچاق، باید زیرساختهای اولیه برای واردات قانونی و رسمی فراهم شده باشد و رفع موانع کسب و کار در اولویت قرار گیرد. برخوردهای بازدارنده، مفید ولی ناکافی است.
*محمد طهان پور، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی:
طرح جمعآوری لوازم خانگی قاچاق از اول مهرماه سال جاری به منظور مبارزه با واردات و فروش هر نوع ازکالاهای لوازم خانگی قاچاق آغاز شده است.
*خورشیدی، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز:
مجموعه اقداماتی که برای مبارزه با ورود کالاهای قاچاق در مبادی ورودی، انبارها، مرزهای ساحلی و مسیرهای ترانزیتی صورت گرفته، عرصه را بر قاچاقچیان تنگ کرده است.
*علی طیبنیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی:
با مبارزه با پولشویی میتوان ضمن جلوگیری از فرار مالیاتی، کالای قاچاق را شناسایی کرد. مسدود کردن شریان مالی پشتیانی کننده گروههای تروریستی از طریق پولشویی میسر است.
*علی یزدانی، معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت:
تاکید بر راهاندازی شبکهای با محوریت حمایت از واحدهای صنعتی کوچک ومتوسط بر تشکیل اتاق فکر و تهیه تفاهم نامه همکاری مشترک بین سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران و سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران
*نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت:
80 هزار میلیارد ریال تسهیلات حمایتی به 10 هزار واحد صنعتی کوچک و متوسط کشور پرداخت شده است.
*علی یزدانی، معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت:
در حال حاضر یک هزار و ۲۰۰ بنگاه صنعتی صادراتی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور مشغول فعالیت هستند. واگذاری زمین به صنعتگران به صورت اقساطی در حمایت از تولید ملی بسیار موثر است.
*هاشم یکهزارع، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو:
ایجاد خط مونتاژ محصولات ایران خودرو در عمان. این کشور مزایای زیادی برای تولید محصولات ایران خودرو دارد و به دلیل دسترسی به کشورهای اطراف نیز میتواند به عنوان مرکزی برای صادرات محصولات ایران خودرو به کشورهای منطقه و به ویژه شمال آفریقا مطرح باشد.
*خورشیدی، سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا:
قاچاق، زنجیره است، در مبارزه با قاچاق باید مجموعه این زنجیره دیده شود و سطح عرضهوبازار یکی از حلقهها است که باید برای آن هم برنامه داشته باشیم. نظام توزیع در کشور، معیوب است و متولی واحدهای صنفی، اتحادیههای صنفی هستند.
*جعفری دولتآبادی، دادستان تهران:
تشکیل دادسرای ویژهی مبارزه با جرایم بانکی اقدامی موثر برای پیشگیری از وقوع مفاسد اقتصادی و جرایم پولی– بانکی است. ضرورت تشدید نظارت بانک مرکزی بر بانکها و رصد فعالیتهای موسسات مالی و اعتباری از سوی بانک مرکزی برای جلوگیری از جرایم اقتصادی
*محمدحسن نعمت اللهی، معاون اسبق ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز:
باید برای جلوگیری از ورود و توزیع کالای قاچاق به کشور، از پیش مرز تا محل عرضه در بازار اقدام شود باید بخش صنفی نیز حسب قانون در بخش عرضه با قاچاق کالا مبارزه کند. اگر اصناف کالاهای قاچاق را نفروشند، امکان عرضه این کالاها از سوی واردکنندگان هم از بین میرود.
*فولادگر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی:
کلید رفع بخشی از مسائل فعلی اقتصاد کشور به طراحی ساز و کار عقلانی برای تامین مالی صنایع کوچک و متوسط وابسته است. تامین مالی صنایع کوچک و متوسط از طریق بازار سرمایه به عنوان یک رسالت واستراتژی ضروری می تواند به ایجاد فرصت های شغلی، انباشت سرمایه و افزایش تولید داخلی منجر شود و رشد اقتصادی کشور را تسریع کند.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری صدا و سیما//