روز ملی سینما؛ فرصتی برای تحلیل هنر هفتم
روز ملی سینما یک فرصت مناسب برای تحلیل و بررسی هنر هفتم در جهت رشد و بالندگی آن است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ شاید وقتی مظفر الدین شاه قاجار اولین تجهیزات سینمایی را وارد ایران می کرد پیش بینی نمی کرد که 116 سال بعد ایران به یکی از قطب های سینمای جهان تبدیل شود؛ موفقیت های فیلم هایی چون«دختر»، «بادیگارد»، «ایستاده در غبار» و «محمد رسول الله (ص)» در سطح ملی و بین المللی گواه این موضوع است.
سال 1379 همزمان با 100 سالگی سینما سینماگران کشورمان 21 شهریور را به نام روز ملی سینما در تقویم رسمی کشور ثبت کردند، اما سال 91 شنیده شد اختلافاتی بین خانه سینما و سازمان سینمایی وجود دارد و در خانه سینما بسته و روز سینما از تقویم بیرون آمد؛ البته برخی نیز گفته اند شلوغی تقویم باعث این مسئله شد.
در سال 94 براساس ماده واحده «تعیین مناسبتهای تقویم رسمی سال 1394 هجری شمسی» که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اجرا به شورای فرهنگ عمومی کشور ابلاغ شد روز سینما بار دیگر به متن تقویم بازگشت.
روز ملی سینما را می توان فرصتی برای تحلیل و بررسی هنر هفتم در جهت ارتقا جایگاه آن دانست.
به همین بهانه با چند تن از اهالی سینما صحبت شدیم تا سینما را در چند ماه گذشته بررسی و نقاط ضعف و قوت آن را بررسی کنیم.
عبد الله علیخانی تهیه کننده سینما در مصاحبه اختصاصی با ما گفت: به دلیل اینکه روز به روز دانش سینمایی جوانان سینما بیشتر می شود ساختار و فرم فیلم ها بهبود پیدا می کند اما ضعف این روز های سینما بخش خصوصی است.
وی افزود:در حال حاضر هیچ حمایتی از سینمای بخش خصوصی نمی شود و سینماگر این بخش زورش به یکسری از مسائل نمی رسد و نمی تواند خود و اثرش را ارتقا دهد.
پوران درخشنده هم از دغدغه این روز های خود برای سینما به ما گفت و پر رنگ کردن عنصر خانواده در فیلم های سینمایی را یک نیاز اساسی برای هنر هفتم دانست.
وی افزود: خانواده خیلی جدی است و دلیل آن هم این است که اگر به این بحث پرداخته شود بسیاری از مشکلات ما رفع خواهد شد؛ در حال حاضر بسیاری از خانواده ها تنها به یک محل رفت و آمد تبدیل شده اند و عشقی در آن ها نمی بینیم.
درخشنده ادامه داد: سینما در ارتباط با جامعه معنا پیدا می کند و امیدوارم بتوانیم انسانیت و مفاهیم والای انسانی را در فیلم هایمان به تصویر بکشیم زیرا در این صورت بسیاری از معضلات اجتماعی ما حل می شود.
مسعود جعفری جوزانی کارگردان سینما نیز به خبرنگار ما گفت: هنوز مشکلات زیادی در سینما داریم و به نظرم سینمای ما در حد ملت بزرگ ایران نیست؛ دلایل متعددی هم برای این موضوع وجود دارد.
وی افزود: بخشی از این دلائل داخلی و بخشی خارجی هستند؛ مسئولین فرهنگی ما باید انتقاد پذیر باشند، برای ما سینما گران سینما بهترین شغل است پس چشم داشتی به جایگاه کسی نداریم.
جعفری جوزانی ادامه داد: مدیران فرهنگی ما باید اتاق فکر هایی تشکیل دهند و تنها افرادی که تعریفشان را می کنند دور خود جمع نکنند زیرا هر نظامی از جمله نظام سینما با نقد و انتقاد پذیری رشد می کند.
در روز ملی سینما خوب است از اتفاقات خوب سینمایی که در چند ماه گذشته افتاده است یاد کنیم.
سینمای ایران در شش ماه اول امسال بالای 100 میلیارد تومان فروخت.
غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما گفت: آمار فروش فیلم های سینمایی در شش ماه اول سال نسبت به سال گذشته رشد 40 درصدی داشته است و پیش بینی می شود تا پایان سال سه یا چهار برابر شود.
اتفاق خوب دیگر نمایش فیلم محمد رسول الله (ص) در جشنواره فیلم مسلمانان روسیه بود.
ده ها اتفاق خوب دیگر که در این گزارش مجال بیان نیست امسال را به یکی از درخشان ترین سال های سینمای ما تبدیل کرده است.
در این روز که به نام سینما ثبت شده می توان ساخته شدن فیلم های پر محتوا، کیفی تر و درخشش بیشتر سینمای ایران در جهان را آرزو کرد.
گزارش از: سحر قناعتی