14 میلیون دانش آموز برای حضور در مدارس آماده می شوند که خرید نوشت افزار مهم ترین بخش از این فعالیت های مقدماتی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ دو هفته مانده تا شروع مهرماه بازار نوشت افزار رونق گرفته است .
موسی فرزانیان رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار می گوید: خرید این کالاها در این فصل معادل 400 میلیارد تومان است.
اما در حالی که این رقم با توجه به رکود موجود در بازار می تواند عاملی برای تغییر وضعیت فعالان اقتصادی باشد ترازوی نابرابر عرضه کالای ایرانی و خارجی ، تولیدکنندگان ایرانی را در انزوا قرار داده و نوشت افزار ایرانی را نایاب کرده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار در خصوص سهم بسیار ناچیز نوشت افزار ایرانی می گوید : 75 درصد کالای موجود در بازار وارداتی و 25 درصد این بازارسهم تولیدکنندگان داخلی است.
گزارش میدانی از بازار نوشت افزار نشان می دهد در حالی که همه واحدهای صنفی لبریز از کالای خارجی است ، مردم به دنبال کالای ایرانی هستند به نحوی با صرف ساعتها زمان و عبور از دالان های شلوغ بازار تک تک واحدها را به دنبال لوازم ایرانی زیرپا می گذاشتند.
خانم اکبری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما اظهار می دارد : بیشتر کالاهای موجود در بازار خارجی است و تولیدکنندگان ایرانی باید تلاش بیشتری برای حضور در بازار داشته باشند.
البته نارضایتی از فقر عرضه کالای ایرانی به مصرف کننده ختم نمی شود و فروشندگان نوشت افزار نیز از حجم کم تولید و تامین نشدن نیاز بازار ابراز نارضایتی می کنند.
هم اکنون تولید نوشت افزار در ایران به 6 کارخانه تولید مداد، 5 کارخانه تولید خودکار، 4 کارخانه تولید پاک کن و حدود 15 کارخانه و چند کارگاه کوچک تولید دفتر خاتمه می یابد
و تولید کنندگان نبود حمایت مناسب را علت این واقعیت تلخ می دانند.
اکبری تولیدکننده نوشت افزار کمبود نقدینگی را بزرگترین مشکل در این بخش اعلام کرد و گفت : این مشکل مانع از تولید در ظرفیت واقعی کارخانه ها و با قیمت مناسب است.
رضایی تولیدکننده دیگر نیز با اشاره به اینکه وارداتی بودن مواد اولیه معضل دیگر این واحدهاست ، ادامه داد : وابستگی این صنف به واردات مواد اولیه سبب نوسان در قیمت ها و افزایش هزینه تمام شده است.
علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران هم واردات بی رویه را بزرگترین ضربه بر پیکره اقتصاد ایران می داند و می گوید : در دهه اخیر واردات بی رویه و گسترش قاچاق انگیزه سرمایه گذاری در بخش های مختلف تولید را گرفته است.
آمارها نشان می دهد هر یک میلیارد دلار واردات به معنای سپردن یکصد هزار فرصت شغلی به نیروی کار خارجی است.
این همان واقعیت شری است که می تواند نخستین سرفصل کلاس درس دانش آموزان در سال تحصیلی جدید باشد.