مدیرعامل توانیر: ترانسفورماتور صنعت فاخری در کشور ایجاد کرده و ظرفیت خوبی نیز برای تولید دارد که باید به فکر صادرات این محصول باشیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ آرش کردی در سومین کنفرانس بین المللی و نمایشگاهی ترانسفورماتور با اشاره به اینکه ظرفیت نصب شده ترانسفورماتورها حدود 8 برابر پیک بار امسال و با استانداردهای جهانی قابل مقایسه است، افزود: ترانسفورماتور مهمترین جزء انتقال برق است که قابلیت تولید آن در داخل و تامین همه نیاز وجود دارد و حتی می توان به صادرات آن نیز اندیشید.
وی گفت: امسال اقدامات خوبی در مدیریت مصرف صورت گرفته است و توانستیم نزدیک به 2500 تا سه هزار مگاوات برق را در زمان پیک تابستان با اعمال روش هایی مانند ذخیره عملیاتی ، مدیریت کنیم.
کردی با اشاره به اینکه مصرف در پیک تابستان امسال به 52 هزار و 700 مگاوات رسیده است، افزود: حتی منتظر بودیم به رشد مصرف 55 هزار مگاوات برسیم که البته مخاطراتی را می توانست به دنبال داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه دمای هوا امسال در کل زمین و از جمله کشورمان نیز در یک قرن اخیر به گرم ترین حد خود رسیده بود، گفت: خوشبختانه در تابستان امسال هیچگونه خاموشی ناشی از کمبود تولید نداشتیم و خاموشی های پراکنده اغلب به دلیل نقص فنی و حوادث بوده است.
مدیرعامل توانیر تاکید کرد: در همین شرایط حدود هزار مگاوات ذخیره گردان داشتیم.
کردی با اشاره به اینکه ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور به 75 هزار مگاوات رسیده است ، گفت: سالانه به 20 تا 25 هزار مگاوات آمپر نصب ترانس جدید نیازمندیم که سال های اخیر این نیازمندی کمتر شده است و تولیدکنندگان داخلی هم می توانند 50 تا 60 هزار مگاوات آمپر ترانس تولید کنند که می توان بخش عمده ای از آن را بعد از تامین نیاز داخل صادر کرد.
وی به اهمیت ترانس در کاهش تلفات شبکه اشاره کرد و افزود: با استفاده از فناوری جدید باید ترانس ها کوچک سازی شود و باید کارشناسان و متخصصان برق به آن توجه نشان دهند.
کردی ، مزیت صادراتی ترانس را بسیار مهم دانست و گفت: حساسیت زندگی امروز موجب شده است نیاز به برق بیشتر شود و تولید این محصول در داخل به اندازه ای است که ظرفیت صادراتی هم دارد.