رئیس سازمان دامپزشکی از تلاش برای ایمن سازی مرزهای شرقی در برابر ورود عوامل بیماری زای دام خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مهدی خلج در نشستی با خبرنگاران با اشاره به اینکه در سه سال اخیر تا حد زیادی جلوی ورود غیرمجاز دام از مرزهای شرقی کشور گرفته شده،افزود : قرار است حتی اگر دام غیرمجاز وارد استان سیستان و بلوچستان می شود از غرب این استان نتواند خارج شود.
وی با بیان اینکه این شیوه در جلوگیری از ورود دامهای غیرمجاز به دیگر استانهای کشور بسیار موثر بوده است ، گفت: پارسال 21 هزار و 300 راس دام که غیرمجاز وارد شده بود در استان سیستان و بلوچستان متوقف و پس از معاینات پزشکی لازم کشتار شد که بالغ بر 21 هزار تن گوشت بدون استخوان استحصال و 16 هزار و 500 تن آن به استانهای دیگر صادر شد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به ناامنی های شرق ترکیه و عراق گفت : با این حال سازمان دامپزشکی با استقرار تیمهای آموزش دیده درمرزهای غربی بر کاهش ورود دام های غیرمجاز و بیماریهای واگیردار تمرکز دارد.
وی به انعقاد موافقتنامه های مختلف دامپزشکی با کشورهای روسیه، عراق و آذربایجان اشاره کرد و گفت : کشورهای چین و پاکستان هم در نوبت انعقاد این موافقتنامه ها هستند.
خلج با بیان اینکه بعد از اجرای برجام راحت تر می توانیم با مراجع بین المللی دامپزشکی در دنیا همکاری های علمی داشته باشیم ، گفت : این سازمان بعد از برجام به برخی از پیمانهای منطقه ای بازگشته است.
وی گفت: گاهی حتی بخاطر تحریم ها ، ایمیل ها و پیام های ما در کمیسیون اتحادیه اروپا مشکل داشت و مجبور بودیم با نامه آخرین وضعیت استانداردهای بهداشتی خود را برای درج در سامانه های مختلف ارسال کنیم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: همچنین در انتقال فناوری های نوین در دامپزشکی به کشور مشکل داشتیم که به تدریج این مشکلات در حال برطرف شدن است.
وی با اشاره به موفقیت های این سازمان در بحث دارو و درمان گفت: پارسال 500 محموله دارویی دامی به 9 کشور دنیا صادر شد.
خلج گفت: برای تسریع در روند صادرات اگر کشور مقصد مشکلی نداشته باشد، پروانه معتبر سازمان دامپزشکی برای یکبار کفایت می کند و لازم نیست صادرکنندگان هر بار مجوز صادرات جداگانه بگیرند.
رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به تلاش این سازمان برای بیمه کردن دام های دامپروران در مقابل تب مالت گفت: سال 93 بالغ بر 21 هزار انسان مبتلا به تب مالت در کشور وجود داشت که با تلاشهای انجام شده به 18 هزار و 500 نفر کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی ، دام های سبک را به صورت رایگان در کشور در مقابل تب برفکی واکسیناسیون کرده است ، گفت: اما درباره دام سنگین خود دامداران باید هزینه ها را بپردازند که متاسفانه تاکنون بیش از 60 درصد دام های سنگین واکسینه نشده است.
خلج افزود: به همین خاطر پیش بینی می کنیم که از اواسط مهرماه جمعیت گاوی کشور با شیوع این بیماری مواجه شود.
وی با بیان اینکه اعتبار مورد نیاز ما برای واکسینه کردن این دامها 75 میلیارد تومان است ،گفت: این در حالی است که کل بودجه واکسیناسیون سازمان دامپزشکی 60 میلیارد تومان بیشتر نیست.
خلج گفت : درخواستی را به سازمان برنامه و بودجه داده ایم و امیدواریم با تصویب و اختصاص این بودجه از شیوع این بیماری در جمعیت گاوی کشور جلوگیری کنیم.