رئیس مرکز ملی فرش : بیمه قالیبافان نیازمند افزایش اعتبار
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت : قالیبافان با اعتبار 444 میلیارد تومانی به طور کامل زیر چتر بیمه قرار نمی گیرند.
حمید کارگر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه ششمین جشنواره فرش برترگفت: قالیبافان باید حمایت حداقلی به شکل بیمه داشته باشند که در چند سال اخیر قانون بیمه بافندگان فرش ابلاغ و اجرا شد اما در اجرای قانون نقصی داریم و اعتباری که در سال 95 مصوب شده جوابگوی پوشش بیمه قالیبافان نیست.
وی تاکید کرد: در قانون بیمه قالیبافان ، 20 درصد حق کارفرما را خود دولت مکلف به پرداخت شده است و در سال 95 قرار بود 500 هزار قالیباف را تحت پوشش قرار دهیم که 1074 میلیارد تومان نیاز دارد اما 444 میلیارد تومان اختصاص یافته است.
وی در ادامه درباره جشنواره هم گفت: ششمین جشنواره فرش برتر امسال با 25 نمایشگاه فرش دستباف در حال برگزاری است که هدف از جشنواره فرش برتر، الگوسازی و معرفی بهترین کیفیت ، مهم ترین اصالت را دارند.
وی افزود : معرفی دستباف های شاخصی برای تشویق سایر تولید کنندگان از این طرحها و کیفیت است.
کارگر تصریح کرد : طرح های زیبایی از پیشینیان به ارث رسیده است و باید برای آیندگان هم به یادگار باقی بگذاریم.
وی افزود: فرآیند برگزاری جشنواره برتر به این شکل است که همه شرکت کنندگان و 700 غرفه در این جشنواره حضور داشتند و بهترین تولید را بر اساس شاخص های اعلام شده به جشنواره ارائه کردند.
وی افزود : از میان آثار رسیده شده 45 فرش به عنوان فرش برتر معرفی شد و میان فرش ها ، داوری صورت گرفت و برگزیدگان از نظر طرح، کیفیت و نوع در گروه بندی های مختلف تقدیر می شوند.
کارگر تاکید کرد: همه دستباف های ایرانی نفیس است و در مناطق مختلف ایران حضور دارد که در سبک و بافت های مختلف ارزشمند است.
وی تصریح کرد: تنوع در طرحها باعث شده است مشتریان خاص خود را داشته باشد و فرش دستباف ایران به 80 کشور دنیا صادر می شود و به طور معمول در چند سال اخیر بیش از 300 میلیون دلار صادرات فرش دستباف داشتیم. در 4 ماه ابتدایی سال 95 حدود 40 درصد نسبت به 4 ماه 94 در صادرات فرش از نظر وزنی و ارزشی رشد داشتیم.
وی ادامه داد: صادرات مجدد به آمریکا اغاز شده است که شهروندانش به فرش های دستباف ایرانی شیفتگی دارند و در 5-4 سال گذشته با تحریمی مواجه بودیم که فرش ایران نمی توانست به امریکا صادر شود اما اکنون با بهبود شرایط سیاسی کشور شاهد رشد صادرات هستیم.
وی ادامه داد: فرش ایرانی به لحاظ کیفیت، تنوع و پیشینه تاریخی پربار، تنوع در نقش و طرح دارد ، بسیار بی رغیب و بی نظیر در تمام دنیاست و سایر کشورها مانند نپال و هند با کاهش قیمت تمام شده وارد رقابت با ایران شدند.
رئس مرکز ملی فرش ایران تاکید کرد: هیچ فرشی به لحاظ کیفیت هرگز به پای فرش نفیس ایرانی نمی رسد و در مجموع تجارت فرش دستباف دنیا، بیشترین سهم از آن ایران است.
وی گفت : فرش دستباف ایران رتبه یک تجارت را در جهان دارد و هند ، پاکستان و بقیه کشورها در جایگاه های بعدی قرار دارند.