رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: توزیع شیر مدارس از اول مهر اجرا می شود.
مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: امسال بیش از 5 میلیون تن گندم و جو به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شده است.
محسن صفایی با اشاره به اینکه سازمان مرکزی تعاون روستایی به عنوان مباشر خرید از یازده میلیون تن گندم 4 میلیون و 200 هزار تن را بصورت تضمینی خریداری کرده است ، افزود: امسال در 900 مرکز گندم تولیدکنندگان خرد که امکان دسترسی به مراکز اصلی نداشته است ، جمع آوری خریداری و تحویل شرکت بازرگانی دولتی ایران شد.
وی گفت: یک میلیون و 200 هزار تن محصول جو از کشاورزان خریداری شد که 960 هزار تن از این محصول در 463 مرکز جمع آوری و بصورت تضمینی خریداری و بقیه در بورس کالا عرضه شد.
مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: امسال دو محصول جو و ذرت براساس قانون قیمت تضمینی خریداری شد.
براساس این قانون دولت خرید و فروش نمی کند و تولید کنندگان عمده محصول خود را مستقیم در بورس کشاورزی می فروشند و اگر میزان محصول محدود باشد به تعاونی روستای خود تحویل می دهد و این تعاونی نیز پس از جمع آوری محصول را به بورس عرضه می کند.
صفایی گفت: امسال حدود 700 هزار تن محصول جو در بورس خریداری شد و 500 هزار تن دیگر از این محصول هنوز برای فروش روی تابلوی بورس است .
وی افزود: در این روش وزارت جهاد کشاورزی ما به التفاوت قیمت خرید تضمینی دولتی را با قیمت عرضه محصول به بورس به کشاورز پرداخت می کند.
مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی درباره دیرکرد پرداخت مابه التفاوت قیمت خرید تضمینی با قیمت محصول جو در بورس گفت: مابه التفاوت قیمت خرید تضمینی با قیمت عرضه محصول جو در بورس کشاورزی حدود 300 تومان است و کشاورزان حدود 360 میلیارد تومان طلبکارند.
صفایی افزود: سازمان مرکزی تعاون روستایی فقط مباشر خرید محصول جو است و وزارت جهاد کشاورزی باید طلب کشاورزان را پرداخت کند بنابراین نمی توانم زمان تضمینی برای پرداخت بدهی به کشاورزان اعلام کنم.
وی همچنین از خرید تضمینی محصول وش پنبه تا هفته های آینده خبر داد و گفت: امسال هر کیلوگرم وش پنبه با قیمت 29 هزار و 325 ریال بصورت تضمینی خریداری می شود که نسبت به سال گذشته 15 درصد افزایش دارد.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: امسال محصول ذرت نیز با روش قانون قیمت تضمینی خریداری می شود یعنی خرده فروشان محصول خود را به تعاونی ها تحویل می دهند و تولید کنندگان عمده مستقیماً محصول را به بورس کالا عرضه می کنند.
*طرح های مدیریت تولید محصولات راهبردی اجرا می شود
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی از اجرای طرح تحقیقی ـ ترویجی مدیریت تغذیه در تولید گندم، جو، ذرت، پسته و برنج در 5000 هکتار از اراضی کشور خبر داد.
محسن صفایی با اشاره به اینکه طرح تحقیقی ـ ترویجی به منظور افزایش عملکرد تولید محصولات راهبردی در شش استان اجرا می شود ، افزود : این طرح در استان های خوزستان، خراسان جنوبی، یزد، مازندران، گیلان و تهران به صورت نمونه اجرا شده و قرار است در سال زراعی 96 ـ 95 در 50 هزار هکتار اجرا شود.
وی گفت: با اجرای طرح تحقیقی ـ ترویجی در مزارع گندم میانگین متوسط عملکرد تولید در هر هکتار حداقل 500 کیلوگرم و حداکثر 1،5 تن افزایش یافته است.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: گروهی از کارشناسان و پژوهشگران طرح تحقیقی ـ ترویجی بهبود میزان تولید را در گلخانه ها نیز اجرا کردند که تأثیر بسیار زیادی داشته است.
صفایی همچنین ایجاد پنج کلینیک گیاهپزشکی را از دیگر اقدامات این سازمان دانست و گفت: تا پایان سال چهار کلینیک گیاهپزشکی دیگر نیز به بهره برداری می رسد.
وی احداث سه واحد مکانیزاسیون ، 10 واحد تخصصی خدمات مشاوره ای؛ ایجاد 23 واحد کارگزاری بیمه کشاورزان، توسعه و تجهیز 12 مورد از ناوگان حمل و نقل شیر خام، اجرای 58 طرح آزمایشگاه آب و خاک، احداث انبارهای چند منظوره، احداث فروشگاه عرضه مستقیم محصولات، ایجاد جایگاه سوخت رسانی و احداث استخرهای آبیاری و کارگاه های بسته بندی علوفه را از اقدامات سازمان مرکزی تعاون روستایی در پنج ماه گذشته اعلام کرد.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: در هفته دولت نیز 58 طرح توسعه روستایی در سطح کشور به ویژه در استان کرمان به بهره برداری خواهد رسید.
*تشکیل 180 تشکل آب بران در 10 استان
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی از ایجاد 180 تشکل آب بران در 10 استان کشور خبر داد.
محسن صفایی با اشاره به اینکه ایجاد تشکل آب بران از محورهای شانزده گانه اقتصاد مقاومتی در وزارت جهاد کشاورزی است افزود: الگوی تشکیل تشکل های آب بران با همکاری وزارت نیرو تهیه و برای اجرایی شدن این الگوها ستادهای تخصصی مشترک تشکیل شده است.
وی گفت: در استان خوزستان 30 تشکل آب بران ایجاد می شود و تاکنون نیز دوازده تشکل فعال شده است.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: برنامه ایجاد تشکل های آب بران براساس برنامه ششم توسعه بصورت جهشی اجرا می شود.
صفایی گفت: براساس برنامه افق 1404 در مجموع 1200 تشکل آب بران ایجاد خواهد شد.