تبدیل روزانه 1800 تن شیر تازه به شیرخشک
رئیس کمسیسون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: امروز در صنعت لبنیات به عنوان یکی از صنایع شاخص غذایی، روزانه 1800 تن شیر مازاد تبدیل به شیر خشک میشود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداو سیما کاوه زرگران در نشست امروز هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با حضور وزیر بهداشت افزود: دلیل تبدیل شدن شیر تازه به شیرخشک آن است که مردم توان خرید این کالا را ندارند؛ به نظر میرسد اجرای مالیات مضاعف باعث شود سفره مردم کوچکتر شده و سلامت آنها به خطر افتد.
وی اضافه کرد: اجرای قانون مالیات مضاعف در بخش صنایع غذایی به دلیل نکاتی که وزارت بهداشت و درمان داشته، خود میتواند با توجه به فضای اقتصادی کشور، به ضرر بخش تولید باشد زیرا هماکنون به دلیل رکود فعلی، شاهد کاهش فروش محصولات غذایی هستیم از این رو اجرای این سیاست در شرایط کنونی عملی نیست اما ظرفیت های اجرایی آن اگر فراهم شود، ممکن است بتوان اجرا را در فرآیند کوتاهتری عملیاتی کرد.
زرگران گفت: روح قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز میگوید «مالیات باید از مصرفکنندگان دریافت شود تا کالایی که با سلامتی مردم منافات دارد، کمتر فروش برود»؛ در حالی که هنوز سازمان امور مالیاتی نتوانسته این قانون را اجرایی کند و فشار آن به جای تحمیل به مصرفکنندگان، از جیب تولیدکننده پرداخت میشود.
وی اضافه کرد: میزان نمک روزانه مجاز برای هر فرد 11 گرم است که از مواد غذایی به مصرفکننده انتقال مییابد اما بررسیهای ما نشانگر این است که کمتر از یک گرم از این میزان نمک از طریق محصولات غذایی به مصرفکنندگان میرسد و بیش از پنج گرم آن از طریق مصرف نان وارد بدن میگردد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران گفت: به دلیل اِشکالات زنجیره گندم، آرد و نان، نمک بیش از حد مجاز به بدن مصرفکنندگان وارد میشود که به نظر میرسد باید در این رابطه یک کار ملی انجام داد.