انتقاد رئیس اتاق تهران از امضاهای طلایی در وزارت بهداشت
خوانساری با انتقاد از ساختار وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی گفت : بیشترین امضاهای طلایی هنوز در وزارت بهداشت وجود دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ مسعود خوانساری در نشست مشترک اعضای اتاق تهران با وزیربهداشت درمان آموزش پزشکی ضمن قدردانی از فعالیت های وزیر بهداشت در حمایت از فعالان بخش خصوصی گفت :با وجود این حمایت ها این انتظار وجود دارد که زمینه برای حضور واقعی بخش خصوصی در حوزه بهداشت و درمان فراهم شود.
وی خاطرنشان کرد : امروز وزارت بهداشت جزء دولتی ترین وزارتخانه های کشور است و از ظرفیت بالای برای برون سپاری فعالیت ها و حضور پررنگ تر بخش خصوصی برخوردار است.
محمود نجفی عرب عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران هم با اشاره به تشکیل هلدینگ آوا سلامت این تشکل را غیر قانونی دانست و این اقدام را نوع دخالت وزارت بهداشت در حوزه فعالان بخش سلامت در بخش خصوصی دانست.
وی افزود : بخش عمده ای از 145 هزار تخت بیمارستانی موجود در کشور در اختیار بخش دولتی یا شبه دولتی است و تنها حدود 13 تا 14 هزار تخت در اختیار بخش خصوصی است.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به رشد 55 درصدی مطالبات شرکتهای دارویی از دولت گفت :حجم این مطالبات از 1500 میلیارد تومان در سال گذشته هم اکنون به مرز به 2800 میلیارد تومان رسیده است و این شرایط گردش مالی بخش خصوصی فعال در این بخش را عملا فلج کرده است ضمن اینکه مطالبات بخش خصوصی در حوزه تجهیزات نیز بسیار سنگین است، شرایطی که از سال 93 تاکنون تغییر نکرده است.
وی با انتقاد از حضور پررنگ شرکت های دولتی در حوزه تولید دارو افزود: امروز شرایط به گونه است که بیش از نیمی خرده فروشی داور نیز در اختیار دولت است و بخش خصوص نقش کمرنگی در این فرایند ایفا می کند.
نجفی عرب ، قیمت گذاری را در بخش دارو را یکی از مشکلات اساسی فعالان این بخش توصیف کرد و افزود : در حالی که امروز عرضه بر تقاضای دارو پیشی گرفته است قیمت گذاری شرایط پیچیده ای را برای فعالان تولید دارو به وجود اورده است.
وی با اشاره به مشکل تولید کنندگان دارو در ارتباط با مالیات برارزش افزوده گفت : در حالی که بخش تولید در خرید مواد اولیه تولید از مالیات برارزش افزوده معاف نیست ، مصرف کنندگان معاف هستند و صنعت قادر به لحاظ کردن این مالیات پرداختی در قیمت تمام شده نیست و این به زیان صنعت است.
ناصر ریاحی عضو دیگر هیات نمایندگان اتاق تهران و رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو هم در این نشست مشترک با وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ضربات وارد شده به فعالان بخش خصوصی در حوزه سلامت در سالهای اخیر را مهلک توصیف کرد و خواستار حمایت جدی این وزاتخانه از فعالان این بخش شد.
بخشوده شد
وی افزود : شرکت های حوزه سلامت در کنار مسئولیت های اجتماعی خود باید در چارچوب واقعیت های اقتصادی اداره شوند.
ریاحی با اشاره به تبلیغات منفی برعلیه بازرگانان فعال در حوزه سلامت گفت : عده ای از تامین کنندگان مواد اولیه دارو پرونده هایی در برخی سازمانها و نهادها برای واردکنندگان دارو درست و ادعاهای دور از ذهن و بدون منبع مطرح می کنند.
وی افزود: طرح ادعاهای کذبی همچون اینکه در آمریکا واردات داروی برند ممنوع شده است شرکتهای کوچک بازرگانی را به شدت تحت فشار قرار داده است.
ریاحی خواستار ثبات در سیاست های سازمان غذا و دارو شد و گفت : در حال حاضر نمایندگان بخش خصوصی در کمیسیون های ساخت و ورود دارو، انجمن ها غایب هستند و ما حداقل خواستار واگذاری یک کرسی در این مجامع به بخش خصوصی هستیم حتی بدون حق رای.
ابوالفتح صانعی نائب رئیس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی هم در این نشست با اشاره به طلب دو هزار میلیارد تومانی شرکت های تجهیزات پزشکی از دولت گفت : این مطالبات از سال 92 تاکنون انباشته شده است.
وی افزود : مدت زمان بازپرداخت بدهی دولت به شرکت های تجهیزات پزشکی به شدت افزایش یافته و این در حالی است که شرکت ها باید مالیات بر ارزش افزوده را سروقت پرداخت کنند و این کار ، انصاف نیست.
صانعی گفت : شرایط به گونه است که حتی بدهکاران بزرگ بیمارستانی هم که ارقام زیادی به شرکتهای تجهیزات پزشکی بدهکارند، در قراردادهای جدید ما را به خاطر تاخیر در تحویل محصول که عمدتا تاخیرات نیز در اختیار ما نیست، جریمه می کنند.
نگرانی از استمرار نداشتن سیاست های وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی باتغییر مسئولان، تاکید بر ضرورت شفاف سازی قوانین سرمایه گذاری درحوزه سلامت و انتقاد از ایین نامه تاسیس داروخانه های گیاهی و جداسازی این داروخانه ها از سلامتکده های طب سنتی از دیگر مواردی بود که فعالان بخش خصوصی در حوزه سلامت خواستار پیگیری آن از سوی وزیر بهداشت درمان و ،آموزش پزشکی شدند.
حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت ، درمان و اموزش پزشکی هم بعد از شنیدن درد دل فعالان بخش خصوصی حوزه سلامت تاکید کرد: وزارت بهداشت به هیچ وجه قصد رقابت با بخش خصوصی ندارد و امروز بخش عمده صنعت دارو در اختیار بخش شبه دولتی قرار دارد و مشکلات این صنعت در سالهای گذشته نیز به همین علت است.
وی فقر بهبود کیفی تولید در صنعت دارو و مشکلات تامین را ناشی از شبه دولتی بودن شرکتهای فعال در حوزه سلامت عنوان کرد و افزود: در حالی که بازارهای زیادی در منطقه به ویژه در عراق و روسیه برای حضور تولیدات ایرانی ایجاد شد اما استفاده چندانی از این ظرفیت نشد و انتظارات ایجاد شده برای رشد هفت تا هشت برابری صادرات دارو محقق نشده است.
وی با انتقاد از عملکرد نامطلوب بخش خصوصی در حوزه سلامت گفت : درحالی که حجم تجارت در حوزه سلامت در دنیا دو برابر حوزه نفت و گاز است ، در ایران بخش خصوصی در این حوزه حضور کم رنگی دارد.
وی حضور نداشتن سرمایه گذاران در حوزه سلامت را زمینه ساز سرمایه گذاری پزشکان در این حوزه و افزایش قیمت تمام شده خدمات عنوان کرد.
وزیر بهداشت درمان وآموزش پزشکی با اشاره به ورود وزارتخانه در حوزه سلامت گفت : وزارتخانه ما مسئول سلامت مردم است و مبلغ پرداختی از جیب مردم برای ما بسیار هم است از این رو مجبور به ورود به حوزه سلامت از جمله از طریق تشکیل هلدینگ آوا سلامت هستیم.
دکتر هاشمی با اشاره به سهم دولت از تخت های بیمارستانی هم گفت : دولت 570 بیمارستان از مجموع 900 بیمارستان کشور را در اختیار دارد و 80 درصد بیماران ایرانی در بخش دولت درمان می شوند ، بنابراین حق داریم دنبال محصولات باکیفیت و با قیمت مناسب باشیم.
وی خاطرنشان کرد : قرار نبود در طرح تحول سلامت ارائه دهندگان خدمات و کالا این قدر معطل مطالبات خود بمانند اما متاسفانه چنین نشد چون در بودجه سال 94 و 95 بدهی بیمه ها دیده نشد.
وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ضمن ابراز امیدواری برای پرداخت مطالبات شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی در دو ماه اینده افزود : دولت اصلاحیه ای در بودجه سال 95 در این زمینه داده است و امیدواریم در چند روز آینده در مجلس تصویب شود و هم اکنون گروهی مامور پیگیری پرداخت مطالبات شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی شده است.
قاضی زاده هاشمی با تاکید بر رعایت قانون در روند اصلاح قیمت گذاری دارو گفت : این فرایند به دلیل حساسیت فوق العاده دستگاه های نظارتی بر حاشیه سود باید طبق قانون انجام شود اما در این حال همه تصمیم گیری ها در این حوزه باید با شفافیت صورت گیرد و معتقد به دخالت بیشتر دولت در این حوزه هستیم.
وی با انتقاد از روند خصوصی سازی در شرکت های دارویی سازی دولتی و شبه دولتی گفت : درباره خصوصی سازی صنعت دارو تلاش زیادی کردیم اما نتیجه نگرفتیم، متاسفانه نه تنها این شرکتها به بخش غیر دولتی واگذار نشد بلکه این شرکتها توسعه هم یافت ضمن این اینکه نباید عملکرد ضعیف بخش خصوصی را در این زمینه نیز نایده گرفت.
وزیر بهداشت با اشاره به انتقادات مطرح شده در خصوص گسترش صادرات دارو، خطاب به فعالان بخش خصوصی گفت: به عنوان وزیر چه کار باید می کردم که نکرده ام ، بخش خصوصی پای خود را فراتر از بازار ایران نگذاشته و عملکرد بسیار ضعیفی در این بخش داشته است.
وی عملکرد بخش خصوصی در حوزه سلامت را بسیار ضعیف توصیف کرد و گفت: سالانه حداقل 80 هزار میلیارد تومان در حوزه سلامت کشور هزینه می شود اما استفاده بهینه از این هزینه ها نمی شود.
وزیر بهداشت با انتقاد از حاشیه سازی رسانه ها علیه جامعه پزشکی گفت : هر روز هزار اتفاق در صنوف مختلف می افتد اما یک اتفاق که در پزشکی می افتد جنجال می شود ، در این شرایط جذب گردشگر سلامت سخت است.
وی در ادامه با تاکیدبر ضرورت ساماندهی طب سنتی در کشورگفت : متاسفانه ما در کشور این میراث ملی خود را فراموش کرده ایم ، این حوزه باید ساماندهی شود و این کار نیز باید از مسیر علمی انجام شود.
هاشمی گفت : برخی فقط داروسازی سنتی آموخته اند آیا نباید به آنها اجازه تاسیس داروخانه بدهیم؟ تاسیس داروخانه های گیاهی باعث ساماندهی عطاری ها می شود ، طبیعی است باید به دانش آموختگان اجازه تاسیس داروخانه های گیاهی داده شود.
قاضی زاده هاشمی از طلب هشت هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی از شرکت های بیمه خبرداد.
سلام واضح ترین امضاء طلایی وزارت بهداشت در پزشکی هسته ای است با بهانه سطح بندی اجازه تاسیس مرکز به متخصصان پزشکی هسته ای نمی دهند درعین حال دکتر( و ) و خانم دکتر(ک) که ساکن کانادا ودوتابعیتی می باشند هرکدام 5 مرکز پزشکی هسته ای در تهران دارند یادکتر(ا) درکمیسیون ماده20 خودش به تنهایی مجوز12مرکز در تهران و8مرکز در شهرستانها دارد یا مدیر گروه پزشکی هسته ای دانشگاه علوم پزشکی ایران خودش به تنهایی 4مرکز درتهران داردو...
برایم جالب است در عین حال که اجازه تاسیس مرکز پزشکی هسته ای نمی دهند در ملارد مجوز به فردی داده اند که مدرک فوق دیپلم برق دارد