رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران از درست اجرا نشدن اقتصاد مقاومتی ابراز نگرانی کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مسعود خوانساری در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: با گذشت سه ماه از سال هنوز اثاری از اقتصاد مقاومتی در بخش صنعت، معدن، کشاورزی ، تجارت و غیره در جامعه مشاهده نمی شود.
وی همچنین با ابراز نگرانی از اینکه سرنوشت اقتصاد مقاومتی به سرنوشت دیگر برنامه های اقتصادی دولت ها دچار شود، اظهار داشت : آسیب شناسی از ناکامی برنامه های قبلی می تواند چراغ راه توسعه و پیشرفت کشور باشد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: از عمده ترین عوامل ناکامی و شکست برنامه های اقتصادی در ایران فقدان تحلیل علمی و بی توجهی به عملکرد گذشته و بررسی آثار و عواقب برنامه ها و طرح ها که در ریل اجرا قرار می گیرد می توان برشمرد.
وی اظهار داشت : دولتمردان بجای پرداختن به تحلیل و تجزیه عملکرد گذشته بیشتر به دنبال برنامه های جدید اقتصادی هستند. هر برنامه ای بدون پیوست آسیب شناسی و پشتوانه کارشناسی علمی همواره محکوم به شکست بوده است.
خوانساری تصریح کرد: جای خالی تحلیل و تجزیه منطقی اهداف و سیاست های برنامه های توسعه اقتصادی در کشور به شدت احساس می شود برای مثال سال گذشته دولت بسته خروج از رکود را ارائه داد و دیگر سراغی از این بسته نگرفت که ببیند سرانجام سرنوشت بسته مزبور چه شد. اصل 44 قانون اساسی که یکی از مترقی ترین سیاست های اقتصادی بعد از انقلاب اسلامی بود که متاسفانه به سر انجام خوبی نرسید و سایر برنامه های که دچار چنین سرنوشتی شدند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی بدون بررسی وآسیب شناسی منطقی از نقاط ضعف و قوت قوانینی که در گذشته وضع شده است مرتب بر حجم قوانین کشور می افزایند . در این زمینه می توان نمونه های فراوانی را ذکر کرد که متاسفانه همه این موارد از بی توجهی به اصل آسیب شناسی و بررسی نقاط ضعف و قوت برنامه های گذشته حکایت دارد.
وی با اشاره به اینکه با گذشت سه ماه از سال هنوز اثری از اقتصاد مقاومتی در جامعه مشاهده نمی شود، افزود: وزارتخانه ها به دنبال ارائه طرح های جدید هستند بدون اینکه برنامه ای برای رفع مشکلات و موانع توسعه اقتصادی و بخش خصوصی داشته باشد.
خوانساری در ادامه با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی به عنوان یکی از ارکان مهم ساختار اقتصادی کشور در زمینه تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی می تواند بسیار نقش آفرین باشد، گفت: الگوی اقتصاد مقاومتی به معنی روش های صحیح تصمیم گیری اقتصادی در شرایط تحریم ، فشار و کمبود منابع در جامعه است به گونه ای که این سبک منجر به شکوفایی اقتصادی گردد.
وی اذعان داشت: اقتصاد مقاومتی پایه های استوار خود را بر روی دو عنصر مهم اقتصادی یعنی تولید ملی و مصرف ملی بنیان نهاده است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران یادآورشد: اقتصاد مقاومتی و رهنمودهای مقام معظم رهبری پیام شفاف را برای سیاستگذاران دارد و آن تولید مبنی بر تفکر، سرمایه و کار ایرانی بدون اتکاء به درآمد منابع خام ولی متکی بر ثروت ملی برآمده از منابع خام است.