پخش زنده
امروز: -
در این پژوهش که به بررسی بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از دانشجویان در 12 تیرماه اختصاص دارد،به سه توصیه کلیدی ایشان به دانشجویان یعنی "معنویت، مبارزه و عقلانیت" پرداخته شده است.
پژوهش خبری صدا و سیما: در این پژوهش که به بررسی بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از دانشجویان در تاریخ 12/ 04/ 1395اختصاص دارد، به سه توصیه کلیدی ایشان به دانشجویان یعنی "معنویت، مبارزه و عقلانیت" پرداخته شده، محورهای مرتبط با آنها گردآوری و مؤلفههای کانونی، شاخصهای محوری، پرسشها و شبههها و مصادیق مربوط، استخراج و به استناد عین عبارات آورده شده است. در بخش دیگر نیز بیانات رهبر معظم انقلاب از زاویه تحلیل محیطی و آیندهنگری بررسی شده است.
رهبر معظم انقلاب در شاخص اول به دانشجویان توصیه به "معنویت" می کنند. ایشان به تاثیر معنویت در "دو جنگ احزاب و احد" اشاره و تاکید می کنند در جنگ احزاب، با وجود حمله همه جانبه کفار به مردم مدینه، روحیه عده ای که معنویت داشتند و ایمانشان قوی بود، تضعیف نشد و برعکس، عده ای مقابل دشمن دچار یأس و ناامیدی و خودکمبینی شدند. رهبر معظم انقلاب حمله همه جانبه کفار را در آن زمان به "هجوم اهل زور و ظلم و طغیان به جمهوری اسلامی" در این زمان تشبیه می کنند. ایشان درباره نقش ایمان در جنگ احد نیز، "نبود معنویت" را عامل شکست جنگ احد می دانند و معتقدند غفلت، خیانت، دنیاطلبی و کوتهبینی در این زمینه تاثیر چشمگیری داشت. رهبر معظم انقلاب در نهایت نتیجه می گیرند که "مقاومت در مقابل جبهه استکبار نیازمند تقوا و معنویت است" و "ضایع کردن نماز و دنباله روی از شهوات" عوامل اصلی تضعیف معنویت هستند. ایشان در این باره به موضوع مهم "اختلاط های دانشجویی" نیز اشاره و بر "ارتباط مستمر با قرآن و دعاها" برای تقویت معنویت تاکید می کنند.
رهبر معظم انقلاب در شاخص دوم یعنی "مبارزه"، مجموعه دانشجویی کشور را از "پیشرانان مبارزه سرنوشت ساز ملت ایران" می دانند و با اشاره به مبارزه دشمن با استقلال خواهی ملت ایران، بر سطحی بودن دیدگاه متهم کنندگان نظام به دشمنی با این و آن و تداوم مبارزه دشمن تا زمان پابرجا بودن جمهوری اسلامی و آرمان های آن تاکید می کنند. رهبر معظم انقلاب همچنین بر "اجتناب ناپذیر بودن مبارزه" تاکید می کنند و معتقدند که این مبارزه یا با "قدرتمندشدن جمهوری اسلامی" یا "از دست رفتن هویت جمهوری اسلامی" از بین می رود. ایشان همچنین با تبیین آماج های دشمن در میدان مبارزه با جمهوری اسلامی، به مواردی نظیر عدالت، پیشرفت، معنویّت، علم، اخلاق، مردمسالاری، قانونگرایی و آرمانگرایی اشاره می کنند. رهبر انقلاب مشکلاتی نیز در راه مبارزه بر می شمرند و این مشکلات را به دو دسته "مشکلات مربوط به کلان کشور" و" مشکلات مربوط به درون کشور" تقسیم می کنند.
رهبر انقلاب در شاخص سوم یعنی "عقلانیت" نیز، عقل گرایی را توصیه قرآن و اسلام می دانند و بر عقلانی نبودن گرایش به غرب، عقلانی نبودن بی تدبیری در رفتار با دشمن و عقلانی نبودن مذاکره با آمریکا تاکید می کنند.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری صدا و سیما// امید جلوداریان