پخش زنده
امروز: -
در این پژوهش با مطالعه و بررسی بیانات رهبر معظم انقلاب درباره « امید و امیدآفرینی»، مؤلفههای کانونی، شاخصهای محوری، پرسشها و شبههها و مصادیق مربوط، استخراج و به استناد عین عبارات آورده شده است.
مجموعه پیشرو مهمترین شاخصهای دیدگاه های رهبر معظم انقلاب درباره "امید و امیدآفرینی" است. در این پژوهش با مطالعه و بررسی بیانات رهبر معظم انقلاب درباره « امید و امیدآفرینی»، مؤلفههای کانونی، شاخصهای محوری، پرسشها و شبههها و مصادیق مربوط، استخراج و به استناد عین عبارات آورده شده است.
در بخش دیگر نیز بیانات رهبر معظم انقلاب در این باره از زاویه تحلیل محیطی و آیندهنگری بررسی و در پایان، ملاحظات رسانه ای و پیشنهادهای برنامه سازی مرتبط مطرح شده است. از مجموع مهم ترین بیانات ایشان درباره امید، هفت شاخص اصلی استخراج شده است که عبارت اند از: "امید و رسانه"، "امید و پیشرفت"، "امید و دشمن"، "اقدامات امیدبخش مسئولان"، "مایه های امید در کشور"، "امید و انقلاب"، "امید و موعود".
رهبر معظم انقلاب، گسترش امید در جامعه را وظیفه صدا و سیما می دانند و بر تنظیم پایان امیدوارانه برای سریال ها، داستان ها و نمایش ها و پخش اخبار امیدبخش، موثق، بهنگام و فراگیر تاکید می کنند. ایشان همچنین امیدواری را، مایه پیشرفت کشور می دانند و تاکید می کنند القای ناامیدی برای کند کردن حرکت کشور، گناهی بزرگ است.
از بیانات رهبر معظم انقلاب ذیل شاخص "امید و دشمن"، محورهایی نظیر "ناامید کردن مردم، اولین هدف دشمن"،" تخریب روح امید در مردم، از اهداف مقطعی و مرحله ای دشمن"، "تیره و تار نشان دادن افق کشور برای القای ناامیدی" ،" تنظیم هدفمند خبرها و تبلیغات برای القای ناامیدی" و "تلاش دشمن برای القای ناامیدی در عرصه های اقتصادی، انقلابی و فرهنگی" استخراج می شود.
ایشان همچنین خطاب به مسئولان سخنان امیدبخشی را بیان می کنند و از آنها می خواهند مردم را به آینده نظام و بهبودِ وضعشان امیدوار کنند.
اهم محورهای این سخنان عبارت اند از : "ادامه پیشرفت های چشمگیر علمی و فناوری در سایه هویت ایرانی و اسلامی"، " انجام دادن کارهای نقد و روزمره در کنار کارهای بلندمدت"، "در صحنه نگهداشتن مردم"، "شکل دهی فضای منطقی، معقول و دور از مجادلات و کشمکش های سیاسی"، "رفع تبعیض ها و فرصت های اختصاص داده شده به اشخاص خاص"، "تلاش برای شکل گیری دنیای آباد همراه با عدالت و معنویت در کنار توجه به زندگی دنیوی مردم"، "شناسایی نقاط قوّت و ضعف نظام و برطرف کردن دلسوزانه نقاط ضعف"، "مراقبت مسئولان درباره رفاه و تنعم بیش از حد در زندگی شان"، "پرهیز از تبلیغ ضعف مدیریت در کشور"، "عمل کردن به وعده ها" و "برافراشتن پرچم عزت و سربلندی ایران و ایرانی". شاخص دیگری که از بیانات رهبر معظم انقلاب درباره امید و امیدآفرینی به دست آمد، "مایه های امید" در کشور است که این محورها از آن استخراج شد: "حضور حداکثری در انتخابات"، "زیرساخت های کشور"، "پیشرفت های علمی"، "تجربه انقلاب"، "نسل جوان تحصل کرده"، "سند چشم انداز"، "یاد و وصیتنامه امام"، "روحیه والای ملت"، "اتکال به یاری الهی"، " بسیج" . "امید و انقلاب" شاخص دیگری بود که از دیدگاه های رهبر انقلاب درباره امید و امیدآفرینی به دست آمد. از بیانات ایشان در این باره محورهایی نظیر "نقش انکارناپذیر امید در گذشته انقلاب"، " امید بخش بودن قیام ملت ایران"، "امید آفرینی انقلاب ایران برای دنیای اسلام و عرب" و "امید دادن به عالم، تکلیف بزرگ الهی" استخراج شد.
ایشان همچنین اعتقاد به مهدی موعد را امیدبخش دلها و امید را از خصوصیات عقیده مهدویت می دانند و بر امیدزایی نیمه شعبان تاکید می کنند.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهش خبری// امید جلوداریان