بنابراین گزارش به دلیل اهمیت و جایگاه اقتصادی صنایع کوچک در اقتصاد کشورمان «روز حمایت از صنایع کوچک» نامگذاری شده است.
مقام معظم رهبری در سال اقتصاد مقاومتی بر حمایت از تولید ملی بویژه صنایع کوچک، تاکید فرموده اند.
صنایع کوچک با توجه به سرمایه اولیه پایینی که نیاز دارد، فشار مالی سنگینی به دولت وارد نمی کند اما در مقابل ظرفیت اشتغالزایی بالایی دارد.
در عصر توسعه نقش افرینی صنایع کوچک قرار داریم ، یک چهارم اشتغال کل جهان و یک سوم مجموع سرمایه گذاری ها در صنایع کوچک است.
در مجموع 650 هزار بنگاه تولیدی کوچک و متوسط از سه میلیون واحد کلی صنایع و تولیدی ایران در بخش اصناف و حدود 79 هزار بنگاه کوچک و بزرگ در بخش صنعت وجود دارد که جایگاه قابل توجهی در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی خواهد داشت.
برای ایجاد نشاط اقتصادی و همچنین رونق تولید در بنگاههای کوچک و متوسط اقتصادی لازم است ابتدا تقاضایی منطقی برای تولیدات آنها ایجاد کنیم تا این واحدها در سایه فضای سالم کسب و کار بتوانند برای آینده خود برنامه ریزی کنند.
اما اگر به دنبال توسعه و رونق اقتصادی بر مبنای سیاستهای اقتصادمقاومتی است، باید بدانیم که با توجه به واقعیت اقتصاد ایران میبینیم سهم بنگاههای کوچک اقتصادی کاملا قابل توجه است و این بخش از اقتصاد به رشد و شکوفایی برسد، به توسعه اقتصادی هم خواهیم رسید.
رونق اقتصادی در اینگونه بنگاهها که براساس تعاریف علمی کمتر از 10 نفر نیروی کار دارند، رقابتی سالم در صنوف همگون ایجاد می کند و خروجی این رقابت سالم تولیدات باکیفیت در بخشهای مختلف اقتصادی است.
همچنین بیش از 88 هزار واحد صنعتی در سطح کشور وجود دارد که از این تعداد 80 هزار واحد بنگاههای کوچک و متوسط هستند و 37 هزار از این تعداد در شهرکهای صنعتی و نواحی صنعتی مختلف فعالیت می کنند.
96 درصد از اشتغال ایران در همین بنگاههاست بنابراین لازم است با حمایت از این واحدهای تولیدی در واقع از اشتغال کشور حمایت کنیم.
امروز سهم صنایع کوچک در ارزش افزود ایجادشده کشور رقمی نزدیک به 17 درصد است و تقریبا 18 درصد از کل صادرات را در اختیار خود گرفتهاند. اما این ارقام با توجه به نمونههای موفق بینالمللی واقعا ناچیز است و باید بهگونهای سیاستگذاری کنیم تا با ایجاد نشاط تولید جایگاه قابل قبولی به آنها اختصاص دهیم.
امروز با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری نسبت به اجرای سیاستهای اقتصادمقاومتی که اصلی ترین بخش آن توجه به توانمندیهای داخلی و دستیابی به اهداف صادراتی است، می طلبد تا با ایجاد نشاط در این بنگاه ها به نوعی برای 96 درصد از اشتغال کشور برنامه ریزی منسجمی داشته باشیم، چون با توسعه اشتغال در این بخش اقتصادی میتوان به افق های صادراتی بیشتری دست یافت.