ساماندهی سبک اقتصادی خانوارها متناسب با هنجارهای اسلامی و ایرانی پیش نیاز استقرار اقتصاد مقاومتی است و بخشی از هویت بصیرت اسلامی را تشکیل می دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر عابدی جامعه شناس درمصاحبه با رادیو اقتصاد گفت : اقتصاد مقاومتی با ساماندهی رفتارهای خانواده ها در زمینه کسب درآمد و همچنین کیفیت هزینه ها آغاز می شود و بصیرتی که مدنظر مقام معظم رهبری است فقط به مسائل سیاسی محدود نمی شود بلکه یکی از ابعاد مهم آن رفتارهای اقتصادی صحیح و متناسب با آموزه های دینی و اسلامی است.
وی افزود : همه اعضای خانواده باید در کسب درآمدها و همچنین کیفیت اقتصادی خود و تلاش حداکثری برای افزایش درآمد در چارچوب هنجارهای قانونی و دینی برنامه ریزی کنند و در زمینه هزینه درآمدها نیز باید مواظب باشیم که این منابع به راحتی هدر نرود.
وی افزود : سه اصل مهم در اقتصاد خانوارها باید مورد توجه قرار گیرد که نخستین مورد شامل مدیریت رفتارهای اعضای خانواده است تا دچار سوء مدیریت درآمد نشود و باید متناسب با نیازهای خود هزینه کنیم نه اینکه بر اساس خواسته های خود که بی نهایت است قدرت تراز دخل و خرج را از دست بدهیم.
این جامعه شناس افزود : خانواده هایی که در زمینه درآمد و هزینه خود مدیریت خوبی ندارند دچار بحران می شوند و مشکلات زنجیره ای در زندگی آنها ایجاد می شود وی افزود : دومین اصل این است که خریدهای خود را متناسب بانیازها و مطلوبیت های معیشتی ساماندهی کنیم نباید در تهیه کالاها تحت تاثیر تبلیغات و مسائل جانبی باشیم و درباره پولی که پرداخت می کنیم به خوبی بیندیشیم که در برابر چه کالایی از دست می دهیم و آیا این کالا ارزش بهایی را که می پردازیم دارد ؟
عابدی سومین اصل را پرهیز از هزینه های اجتناب پذیر و قابل حذف دانست و گفت : در مواقعی هزینه کردن بر خودداری از هزینه ارجحیت دارد و مالکان خودروهایی که وسیله خود را بیمه نکرده اند در مقابل خودداری از هزینه اندک احتمال دارد در آینده با هزینه ها و خسارت های بسیار بزرگتری روبرو شوند.
این جامعه شناس تصریح کرد : خانواده ها اصلی ترین کانون برای هر نوع تحولی در اجتماع محسوب می شوند و در اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی هم اگر همه هنجارها و فرهنگ اقتصاد مقاومتی در درون خانواده ها نهادینه شود در ادامه می توانیم در لایه های میانی و کلان هم موفق باشیم.