دکتر مهدی خلج در حاشیه نشست تولیدکنندگان خوراک دام، طیور و آبزیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
با بیان اینکه بابیان اینکه دولت هم در صورت تأمین منابع در این باره نیز کمک خواهد کرد افزود: سال گذشته با کمبود تولید واکسن مواجه بودیم که این سازمان 8 میلیون و 500 هزار دوز واکسن را از طریق شرکت های بخش خصوصی وارد کرد.
خلج گفت: دو شرکت دولتی و بخش خصوصی تولید کننده واکسن در کشور سالانه 23 میلیون دوز واکسن تولید می کنند در حالی که نیاز کشور 32 میلیون دوز است از این رو به منظور تأمین واکسن ها برای ذخیره استراتژیک و موارد کمبود تولید، کسری موجود را از طریق واردات تأمین می کنیم.
خلیج از نظارت جدی سازمان دامپزشکی در تمامی فرایند خوراک بهداشتی دام، طیور و آبزیان خبرداد و گفت :تلاش می کنیم مواد اولیه وارداتی بهداشتی و منطبق با معیارهای سازمان دامپزشکی باشد و حمل و نقل و نگهداری آن نیز با روش بهداشتی تولید شود.
وی اضافه کرد : بیش از 600 کارخانه صنعتی خوراک دام ، طیور و آبزیان داریم که 19 میلیون تن ظرفیت تولید دارند که تعدای از این واحدها با دریافت گواهی های مربوط از سازمان دامپزشکی، قابلیت صادرات دارند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت : برای صادرات باید الزامات کشور را هدف را در تولید مد نظر قرار دهیم از این رو برای حفظ بازارهای هدف باید تولیدکنندگان غیرمجاز را از گردونه تولید خارج کنیم یا فرصت محدودی داده شود تا این این واحدها خود را با شرایط تولید مجاز در کشور منطبق کنند.
خلج افزود: یکی از علاقه مندی های سازمان دامپزشکی این است که سرمایه گذاران و شرکت های ایرانی بخش خصوصی بتوانند با استفاده از فناوری های پیشرفته و روز دنیا، واکسن های دامی را در کشور تولید کنند از این رو این سازمان، در سریع ترین زمان موافقت ها را برای ورود سرمایه گذاران اعلام و پروانه تأسیس را صادر می کند.
وی گفت: در سفرها هم شرکت های خارجی را تشویق می کنیم که در ایران سرمایه گذاری کنند از این رو بنا داریم برای فعالان داخلی و هم برای سرمایه گذاران خارجی تسهیلات لازم را فراهم کنیم.
رئیس سازمان دامپزشکی گفت : تب برفکی، بیماری بومی در کشور است که همیشه از محل این بیماری آسیب و ضایعه در کشور داریم اما از 20 اردیبهشت امسال با پوشش واکسیناسیون مطلوبی که در کشور صورت گرفت شیوع تب برفکی کاهش یافت طوری که در خرداد گزارش محدودی از ابتلاء به تب برفکی داشتیم و در یک ماه اخیر نیز کانون گزارش شده بیماری بسیار اندک بود.
خلج افزود با بیان اینکه این شرایط خوب نباید سازمان دامپزشکی و دامداران را فریب دهد ، افزود: از ابتدای دی سال گذشته تاکنون بیش از 62 میلیون نوبت واکسیناسیون در دام سبک انجام دادیم ضمن اینکه هزینه واکسیناسیون دام سبک را سازمان دامپزشکی می پردازد اما در جمعیت دام سنگین که واکسیناسیون رایگان نیست نتوانستیم به آمار هدف در واکسیناسیون برسیم زیرا دامداران از پرداخت بهای واکسیناسیون امتناع می کنند.
وی گفت : یکی از اولویت های سازمان دامپزشکی در چارچوب تحقق اقتصاد مقاومتی ، تولید واکسن در داخل کشور است و مهم این است که سرمایه گذاران با نگاه دانش بنیان ، واکسن کیفی و اثربخش را در داخل تولید کنند به ویژه در حوزه واکسن ها راهبردی مانند واکسن تب برفکی، واکسن ها برعلیه تب مالت، طاعون نشخوارکنندگان کوچک، شاربن و آبله باید در داخل کشور تولید شود ضمن اینکه این واکسن ها علاوه بر تأمین داخل می تواند با کمک دولت و سازمان دامپزشکی به بازارهای منطقه نیز صادر شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: برای اینکه فرآورده های خام دامی، سالم به بازار مصرف عرضه شود این سازمان در سال بیش از 2 میلیون و 850 نوبت بازدید و بازرسی از کشتارگاه تا عرضه محصول دارد ، ضمن اینکه در برنامه های پایش، نمونه برداری سالانه هم داریم و تا 39 آلاینده را مورد آزمون قرار می دهیم.
خلج افزود: با مطالعات انجام شده در پایش ها به این نتیجه رسیدیم که گوشت قرمز عرضه شده در بازار مصرف سالم است.