زمینه های بحران در شرق آسیا
دریای چین شرقی و تنش پکن و توکیو
سخنگوی دولت ژاپن اعلام کرد توکیو، از چین می خواهد به تشدید اوضاع در دریای چین شرقی دامن نزند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما به نقل از خبرگزاری رویترز از توکیو ،یوشی هیده سوگا این مطلب را پس از آن عنوان کرد که روز یکشنبه شمار قابل توجهی از کشتی های گارد ساحلی و دولتی چین وارد آبهای مورد مناقشه در دریای چین شرقی شدند که این امر تنش های بین دو کشور را تشدید کرد.
ورود کشتی های چینی به آبهای این منطقه به رغم اعتراضات مکرر ژاپن به ورود شمار اندک تر کشتی های چین در گذشته صورت گرفت.
دولت ژاپن اعلام کرد برخی از کشتی های گارد ساحلی چین وارد منطقه ای شدند که ژاپن آبهای ساحلی خود در نظر می گیرد.
اعتراض توکیو به نصب تجهیزات راداری
به گزارش خبرگزاری رویترز ، در پی انتشار گزارش هایی مبنی بر اقدام پکن به نصب تجهیزات راداری در یک سکوی اکتشاف گاز در مجاورت آبهای مورد اختلاف در دریای چین شرقی ، ژاپن به این اقدام چین اعتراض کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ژاپن روز یکشنبه اعلام کرد کشورش اواخر ماه ژوئن از نصب این تجهیزات راداری در مجاورت آبهای مورد اختلاف در دریای چین شرقی مطلع شد و روز جمعه از طریق سفارت ژاپن در چین اعتراض رسمی خود را تسلیم پکن کرد و درباره هدف چین از این اقدام توضیح خواست.
رسانه های ژاپنی اعلام کردند این تجهیزات مشابه تجهیزات راداری مورد استفاده در کشتی های گشت زنی است و برای نصب در میادین توسعه گاز طبیعی هیچ ضرورتی ندارد ، بنابراین به اعتقاد مقامات توکیو این اقدام ممکن است نشانه ای از این موضوع باشد که چین قصد دارد از این سکوی اکتشاف گاز در آبهای مورد اختلاف ، به عنوان مقری نظامی بهره برداری کند.
ژاپن ضمن درخواست از چین برای توقف احداث سکوهای اکتشاف نفت و گاز در دریای چین شرقی، پکن را متهم می کند به رغم توافق سال 2008 بین دو کشور مبنی بر ادامه همکاری در زمینه توسعه منابع در منطقه ، به صورت یکجانبه به توسعه میادین انرژی در آبهای مورد اختلاف روی آورده است.
روز شنبه نیز ژاپن به اقدام کشتی های گارد ساحلی و حدود 230 کشتی صیادی چین به تردد در مجاورت آنچه توکیو آبهای سرزمینی خود در دریای چین شرقی می داند ، اعتراض کرده بود.