حمایت از تولید داخلی با تاکید بر توسعه خوشه های صنعتی و مقررات زدایی
کارشناس اقتصادی با اعلام اینکه مراحل دریافت مجوز کسب و کار در ایران زمان بر و فرسایشی است بر ضرورت حذف مقررات دست و پاگیر و بروکراسی کاذب اداری در جامعه تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، روح الله ایزدخواه در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: فرایندطولانی تهیه مجوز و پروانه کسب از موانع پیشروی کسب و کار در کشور است از اینرو میطلبد مسئولان توجهی ویژه به این مهم داشته باشند.
وی اظهار داشت : تعیین ضوابط غیر معقول دستگاههای اجرایی، اعمال نظر سلیقهای و سختگیریهای بی مورد مدیران، کندی روند مقررات زدایی و سایر موارد از دیگر موانع پویایی تولید در کشور است.
این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: مراحل صدور مجوز و دریافت پروانه برای راه اندازی کسب و کارهای تولیدی در کشور بسیار سختگیرانه، زمان بر و فرسایشی است این در حالیکه ایجاد فرصتهای شغلی و کارآفرینی به شدت در جامعه احساس میشود.
وی در ادامه بر لزوم سرعت بخشی به روند مقررات زادیی در کشور تاکید کرد و افزود: از ملزومات بهبود محیط کسب و کار شناسایی و حذف مقررات زائد است.
ایزدخواه با اشاره به اینکه مقررات زدایی از راهکارهای مهم خروج از رکود، پویایی تولید و توسعه کارآفرینی است، گفت : مقررات دست و پاگیر زیادی در کشور وجود دارد بنابراین باید با سرعت بیشتری این قوانین حذف شود.
وی همچنین وجود مجوزهای غیر ضروری در حوزه کسب و کار را از موانع جدی دانست و گفت: نقش مجلس شورای اسلامی در حذف مجوزهای غیر ضروری کلیدی است.
این کارشناس اقتصادی افزود: مجلس شورای اسلامی دائم در حال تصویب قوانین و مقررات جدید است و بخشی از کار نمایندگان باید حذف قوانین و مقررات اضافه باشد.
وی با تصریح اینکه وجود مجوزهای غیر ضروری تنفس طبیعی اقتصاد را مختل کرده است، بیان داشت: حذف قوانین دست و پاگیر ضمن ایجاد فرصتهای شغلی زیاد موجب افزایش سرمایهگذاری در کشور میشود.
ایزدخواه در ادامه مقررات زدایی در بنگاههای کوچک و متوسط را یک ضرورت دانست و گفت: این بنگاهها از مقررات مخل کسب و کار بسیار بیشتر متضرر میشوند و باید با سرعت بیشتر برای تسهیل فعالیت این بنگاهها به مقررات زدایی توجه شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به وجود 400 خوشه صنایع کوچک در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: خوشههای صنعتی نقش محوری و بارزی در سیاستهای اقتصادی و صنعتی کشورهای توسعه یافته بازی میکنند.
این کارشناس اقتصادی بیان داشت: استفاده از مدل توسعه خوشههای صنعتی از راهکارهای موفق در جهت توسعه اقتصادی بنگاههای کسب و کار است.
وی بنگاههای کوچک و متوسط را به عنوان موتور محرک رشد اقتصادی دانست و افزود: توجه به نقش خوشههای صنعتی در هم افزایی و رونق تولید امری ضروری و این مهم را عاملی برای توسعه شاخصهای اقتصادی کشور ارزیابی کرد.
ایزدخواه یادآورشد: با توجه به چالش روز افزون بیکاری و لزوم ارائه راهکارهای ایجاد اشتغال باید توجه به گسترش و تقویت واحدهای صنعتی کوچک و بنگاههای زود بازده از مهمترین و اصلیترین دغدغههای تصمیم گیران اقتصادی کشور تلقی و در این زمینه بحث خوشههای صنعتی به عنوان کلید طلایی حمایت و تقویت این واحدهای کوچک از بارزترین سیاستهای اقتصاد کلان کشور باشد.