گردشگری اهرمی برای کاهش مهاجرت روستایی
معاون امور عمرانی استاندار ایلام گفت: تبدیل ظرفیت های گردشگری روستایی به فرصت گامی موثر برای ایجاد اشتغال، توسعه پایدار، تقویت بنیه اقتصادی و کاهش مهاجرت بی رویه از مناطق روستایی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، شاپور پولادی در مصاحبه با رادیو اقتصاد ظرفیت های گردشگری روستایی ایلام را بی بدیل دانست و افزود: توسعه گردشگری در مناطق روستایی به توسعه اقتصادی، ایجاد اشتغال پایدار، افزایش درآمد روستائیان و رونق تولید در استان منجر می شود.
پولادی تاکید کرد: دهیاران به عنوان نمایندگان دولت در روستاها باید تلاش کنند تا محیط و شرایط روستا برای جلب گردشگران داخلی و خارجی مهیا و جذاب شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار ایلام گفت: دهیاران باید قابلیت و ظرفیت های بومی محلی روستاها را شناسایی کنند و از ظرفیت فضای مجازی برای معرفی و تبلیغ جاذبه های گردشگری نهایت استفاده را ببرند.
وی افزود: در حال حاضر صنعت گردشگری به عنوان یکی از مهمترین منابع تولید درآمد و افزایش فرصت های شغلی و نیز توسعه و گسترش زیرساخت ها و توسعه اجتماعی- فرهنگی و نیز به عنوان موتور و محرک رشد و توسعه اقتصادی مناطق روستایی است.
پولادی تصریح کرد: در چارچوب توسعه پایدار روستایی و برخورداری روستائیان از معیشت پایدار می توان از فعالیت های مکمل کشاورزی در روستاها بهره جست که در این میان گردشگری روستایی امکان افزایش درآمد خانوارهای روستایی، اشتغال زایی و جلوگیری از مهاجرت های روستایی را در بستر بهبود کیفیت زندگی فراهم می کند.
وی اظهار داشت: گردشگری روستایی راهی مناسب برای تقویت اقتصاد روستاهای استان و افزایش منابع درآمد روستانشینان است.
معاون عمرانی استاندار ایلام در ادامه با اشاره به این جمله که دختران و زنان روستایی باید برای تهیه صنایع دستی و فرآورده های دامی و کشاورزی مرغوب و منحصربفرد داخلی به منظور عرضه به گردشگران آموزش های لازم را فرا گیرند، افزود: صنایع دستی به خصوص در روستاها ظرفیت بسیار بالایی برای ایجاد اشتغال و رفع معضل بیکاری در دسترس همگان قرار داده است از اینرو نباید از این ظرفیت ها غافل شد.
وی افزود : ایلام در زمره پنج استان برتر کشور از نظر جاذبه های تاریخی و طبیعی قرار دارد اما ظرفیت های گردشگری این استان حتی برای مردمان این خطه نیز ناشناخته است.
پولادی ابراز امیدواری کرد که ظرفیت های بالقوه استان ایلام برای جلب گردشگران داخلی و خارجی بالفعل شود و مردم این منطقه از مزایای بسیار زیاد صنعت گردشگری در ایجاد اشتغال، درآمد و رفاه عمومی بهره مند شوند.
وی خاطرنشان کرد: این استان با برخورداری از یک هزار و 500 جاذبه تاریخی و طبیعی و بافت زندگی سنتی و عشایری از مناطق مستعد کشور برای توسعه گردشگری به خصوص گردشگری روستایی است.
استان ایلام افزون بر 500 روستا دارد که از این تعداد 256 روستا دارای دهیاری است.
بر اساس آمار سرشماری سال 1390 جمعیت استان ایلام 570 هزار نفر بوده که متاسفانه 70 درصد جمعیت استان ساکن مناطق شهری و 30 درصد در مناطق روستایی است.
در این استان 320 هزار هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که از این میزان 30 هزار هکتار از این اراضی بصورت آبی و بقیه بصورت دیم کشت می شود.