محدودیت سنی برای تماشای فیلمها زیر ذره بین سینماییها
اهالی سینما وجود محدودیت سنی برای تماشای فیلم های سینمایی را زیر ذره بین قرار دادند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، از دهه 70 فیلم هایی با محدودیت سنی روی پرده سینما رفتند؛ «مصائب شیرین» علیرضا داوود نژاد از جمله این فیلم ها بود.
معمولاً این اتفاق برای فیلم های اجتماعی که به برخی خط قرمزها نزدیک میشوند میافتد.
امسال تا به این لحظه فیلم های «لانتوری» رضا درمیشیان و «من» سهیل بیرقی با اعمال محدودیت سنی رو به رو شده اند.
«لانتوری» سومین اثر رضا درمیشیان از 13 مرداد با محدودیت سنی بالای 16 سال در گروه سینمایی آفریقا و گروه هنر و تجربه اکران شد؛ این فیلم در دل خود به روایت یک اسید پاشی می پردازد و شاید همین مسئله سبب اعمال این محدودیت شده است.
فیلم سینمایی «من» اولین ساخته کارگردانش است که قرار است با محدودیت سنی بالای 15 سال اکران شود.
این یک حقیقت است که بسیاری از فیلم های سینما برای مخاطبان نوجوان علاوه بر اینکه پیام مثبتی ندارد، تاثیرات منفی می گذارد، از نظر روانشناسی هر نکته ای را باید به وقتش آموخت و دیدن بسیاری از مسائل بر پرده نقره ای سبب آگاهی زود هنگام از آن مسائل، ایجاد درگیری ذهنی و به وجود آمدن مشکلات فراوان برای قشر کودک و نوجوان ما شود؛ اما اعمال محدودیت سنی بر فیلم ها پیامدهای منفی هم دارد که نباید نادیده گرفته شود.
حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی درباره این مسئله گفت: رده بندی سنی برای فیلم های سینمایی امری ضروری است، فیلمهای ما پاک و حلال هستند اما همه نوع فیلمی برای همه توصیه نمیشود، به عنوان مثال فیلمهایی که صحنههای خشن دارد برای یک گروه سنی مناسب نیست.
جلیل اکبری صحت مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی نیز در این باره در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: این اتفاق از سالهای دور برای بعضی از فیلم های سینمایی ما افتاده است، برای مثال «قرمز» مسعود کیمیایی و «پارک وی» فریدون جیرانی با همین شرایط اکران شد.
وی افزود: حسن این کار در آگاهی خانواده ها از تکلیف خود برای تماشای فیلم هاست، با اعلام این امر خانواده ها تا حدودی می فهمند با چگونه فیلمی رو به رو هستند و فرزندان خود را برای تماشای فیلم نمی برند.
اکبری صحت گفت: اما این امر باعث می شود مخاطبان روی محدودیت سنی اش حساس شوند و به محض توزیع در بازار به سراغ آن بروند.
وی ادامه داد: واضح است که این اتفاق کاملاً منطقی است و به نفع سینما تمام می شود، افزون بر این سبب فرهنگ سازی برای خانواده ها می شود.
امین حیایی بازیگر سینما و تلویزیون هم وجود محدودیت سنی در فیلم های سینمایی را امری مثبت دانست و گفت: این نوع فیلم ها مطالبی را بازگو میکند که به درد بعضی از مقاطع سنی نمیخورد و شاید اگر آن محدوده سنی مطالب را دریافت کنند مسیر زندگی، سرنوشت، اخلاق و رفتارشان تغییر کند.
محمد بانکی تهیه کننده و کارگردان سینما در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در این باره گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هنگام دادن مجوز اکران فیلم ها صلاح می داند که کدام فیلم با محدودیت سنی اکران شود، به نظر من اگر فیلمی در روح مخاطب نوجوان تاثیر منفی بگذارد بهتر است برای او اکران نشود.
وی افزود: در سال تعداد انگشت شماری فیلم تصویر کننده ناهنجاری های خاص جامعه ساخته می شود و بهتر است این فیلم ها با محدودیت سنی اکران شود.
سینما به عنوان یکی از فراگیرترین هنرهای تصویری باید بتواند با گستردگی طیف فیلم هایش به نیاز تمام مخاطبانش پاسخ دهد و کارگردانان ما باید تا جایی که می توانند چهارچوب های فرهنگی و اجتماعی را در فیلم هایشان رعایت کنند. البته ازآنجایی که سینما آئینه ای برای جامعه است و باید مسائل اجتماعی جامعه در آن دیده شود فیلم هایی هم ساخته می شود که برای طیفی از جامعه مناسب و تاثیر گذار است و باید برای اکران آن تدابیری مثل همین محدودیت سنی اندیشیده شود.