وزیر جهاد کشاورزی: سه هزار نوع کود شناسه دار شد
حجتی گفت: در یک سال گذشته سه هزار نوع کود به منظور تعیین سطح کیفی ارزیابی و شناسه دار شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ محمود حجتی در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری مشترک با وزارت بهداشت و درمان که با حضور حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت ، درمان و اموزش پزشکی و معاونان وی برگزار شد با اشاره به اینکه در سال های گذشته سازمان و ساختار درستی برای تعیین کیفیت کودهای شیمیایی و سموم وجود نداشت افزود: برای جلوگیری از ورود بی قید و شرط کود و سموم ستاد هماهنگی در سازمان حفظ نباتات کشور ایجاد شد تا بر چگونگی و کیفیت کودهای شیمیایی تولیدی و وارداتی و همچنین سموم نظارت کند.
وی گفت: متأسفانه در سال های گذشته هر کسی در هر جایی کود و سم تولید و وارد می کرد و به صورت صنفی عمل می شد هنوز هم با وجود ایجاد ساز و کار برای تولید و واردات کودهای شیمیایی و سموم عده ای باور دارند هر چه در بازارهای خارجی پیدا کردند چه سموم مجاز و چه غیر مجاز را می توانند وارد کنند.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: تاکید وزارتخانه بر این است که هیچگونه سم و کودی بدون تأیید ، مجوز و ارزیابی کیفی اجازه تولید و ورود و فروش ندارند.
حجتی گفت: هم اکنون بخش عمده ای کودهای شیمیایی تولیدی و وارداتی مجوز و برچسب تأیید گواهی دریافت کردند در حالی که تا بیش از این هیچ استانداردی نداشتند.
وی افزود: علاوه بر این هیچکدام از فروشگاه های عرضه سموم و کودهای شیمیایی مجوز نداشتند و تجویز مصرف کود و سم فقط به توصیه فروشنده به کشاورز انجام می شود و بیش از هزار فروشگاه بدون مجوز فعالیت می کردند.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: گرچه در بخش سموم و کودهای شیمیایی هنوز وضعیت قابل قبولی نداریم اما پس از ارزیابی کیفی کود و سموم موجود در بازار و کارخانجات تولیدی مشکلات را ردیابی کردیم و می دانیم کجا قرار داریم.
حجتی گفت: هم اکنون تلاش می کنیم با استفاده از ساختار و سازمانی که ایجاد کردیم بازار کود و سم را ساماندهی کنیم.
وی همچنین در پاسخ به اطلاعات ارائه شده از سوی باقر لاریجانی معاون آموزشی وزیر بهداشت و درمان درخصوص مصرف کم میوه در کشور افزود: در زمینه تولید میوه در جهان جزو 10 کشور اول جهان هستیم و بیشتر این تولید نیز در داخل مصرف می شود گرچه ضایعات و بدمصرفی میوه داریم اما با این حال میانگین مصرف میوه در کشور در حد متوسط جهانی است.
وزیر جهاد کشاورزی از پایین بودن میزان مصرف سرانه شیر در کشور انتقاد کرد و گفت: باید با همکاری وزارت بهداشت و درمان مصرف سرانه شیر را افزایش دهیم.
حجتی همچنین پیشنهاد انتقال نظارت و مدیریت تولید واکسن های انسانی را به وزارت بهداشت و درمان مطرح کرد و افزود: براساس برنامه ریزی های انجام شده قرار بود تولید واکسن های انسانی تحت نظارت و مدیریت وزارت جهاد کشاورزی در موسسه واکسن و سرم سازی رازی تولیدی شود به وزارت بهداشت و درمان منتقل شود اما اجرای این طرح از فرآیند زمانی تعیین شده عبور کرده است بنابر این باید قدم موثری برای این انتقال انجام شود.
حجتی گفت: مدیریت ، نظارت و پیگیری تولید واکسن های انسانی باید به وزارت بهداشت و درمان و تولید آن نیز به بخش خصوصی منتقل شود و ما هم به کار خود برسیم.
* برای تولید خمیر مرغ باید مشکلاتمان را حل کنیم
وزیر جهاد کشاورزی گفت: خمیر مرغ یک محصول است و نمی توان از کنار این پدیده به آسانی گذشت باید مشکلاتمان را در زمینه تولید این محصول حل کنیم.
حجتی خطاب به رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو در وزارت بهداشت و درمان درباره تعیین وضعیت تولید خمیر مرغ افزود: خمیر مرغ یک محصول است و در کشور ما حجم بسیار بالایی از تولید را دارد، ما نمی توانیم بگوییم این حجم زیاد از تولید ضایعات شود.
وی گفت: یکی از مشکلات عرضه گوشت مرغ منجمد این است که به صورت قطعه بندی عرضه نمی شود بنابر این برای رفع این مشکل به شرکت پشتیبانی امور دام پیشنهاد دادیم گوشت مرغ منجمد را به صورت قطعه بندی منجمد و عرضه کنند.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: بنابر این درباره تولید خمیر مرغ باید مشکلاتمان راحل کنیم.
حجتی گفت: گوشت مرغ باید به صورت قطعه بندی عرضه شود تا مصرف گوشت مرغ منجمد جزو فرهنگ غذایی مردم شود و برای تولید خمیر مرغ نیز مشکل نداشته باشیم.
وی همچنین تاکید کرد: باید مصرف آبزیان و شیر را در فرهنگ مصرف غذایی مردم تقویت کنیم.