ترسیم مدل ساخت و ساز در منطقه 22 برای کاهش الودگی
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری گفت: ساخت و سازهایی که در تهران و منطقه 22 صورت گرفته در کاهش باد و الودگی هوا بی تأثیر نبوده و قابل ارزیابی است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ پیروز حناچی در حاشیه نشست خبری که امروز برگزار شددرباره اینکه وجود باغات در شهر باعث بهبود کبفیت هوا می شود ،گفت: حجم زیادی از باغات داخل شهرتهران از بین رفته است و می توانیم با کمک به مالکان باغها و با هزینه شهر باغات را حفظ کنیم .
وی در پاسخ به اینکه تدبیر شورای عالی شهرسازی مبنی بر ساخت و ساز منطقه 22 برای جلوگیری از آلودگی هوا چیست ، گفت: حساسیت نشان دادن به اینکه روند قبلی که در سال گذشته بود ازجمله ساخت و سازها ادامه پیدا نکند و نظام مدیریت شهری باید مجاب شود کاری که صورت گرفته غلط بوده استد و باید اصلاح شود.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ادامه داد:هر سطحی مانع رسیدن جریان هوا در زیر 10 متر تأثیر مستقیم در کیفیت مناطق مسکونی دارد.
وی با بیان اینکه در شورای عالی شهرسازی چند گزارشی درباره ساخت و سازهای منطقه 22 ارائه شد گفت:ایستگاهی در مهرآباد داریم که 50 سال که اطلاعات هواشناسی منطقه را ثبت می کند و اطلاعات مهرآباد نشان می دهد که ساخت و ساز ساخته شده در تهران بخشی از بادهای جنوب به شمال را متوقف کرده است .
حناچی تاگید کرد: زمانیکه که باد در مناطق جنوب غرب تهران در حال جریان است 2 ایستگاه همزمان را مقایسه کردیم و متوجه شدیم که در میدان رسالت جریان باد به صفر می رسد که این موضوع بیانگر این است که دلیلی وجود دارد که جریان هوا متوقف شده است و هر موضوعی که بر این مورد تأثیر می گذارد سلامت مردم شهر را تهدید می کند.
وی تاکید کرد:ساخت و سازهایی که در تهران صورت گرفته در کاهش باد و الودگی هوا بی تأثیر نبوده است و می توانیم بگوییم به چه میزا ن نیز تأثیر دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد : وقتی بخشی از منابع مالی شهرداری ها از طریق ساخت و ساز صورت می گیرد و این موضوع باعث حساسیت انان می شود و نمی توانیم این موضوع را رد کنیم زیرا موضوعات علمی با علوم تجربی قابل رد یا اثبات است.
حناچی ادامه داد : شهرداری را موظف کردیم مدلی را ارائه دهد و رئیس سازمان نظام مهندسی تهران هم نظر ما را تأیید کرد و اگر مسیری را اشتباه رفتیم ادامه ان درست نیست و باید تجدیدنظر شود.
وی ادامه داد: گزارش های شهرداری، محیط زیست و هواشناسی ارایه و به مرکز تحقیقات مسکن ارسال شد تا مطالعات را جمع آوری و به شورای عالی شهرسازی ارسال کند.
حناچی افزود : یکی از منابع درآمد شهرداری ها ، درآمد ناشی از ماده 100 شهرداری هاست که بند اول ماده 100 شامل قلع و قمع ساخت و سازهایی است که خلاف ساخته شده و بند دوم اگر با اصول فنی و بهداشتی مغایرت نداشت جریمه می کند که متأسفانه بند اول عمل نمی شود و بند دوم تبدیل به ردیف بودجه ای شده است.
حناچی تصریح کرد: طبق قانون ماده 100 ما باید از همه ظرفیت های قانونی استفاده کنیم.
وی درباره مسکن مهر گفت: ساخت ساختمان های پر تراکم هزینه شارژ و پارکینگ و ... را برای مالکین در پی دارد و با توجه به تجارب دنیا ، تراکم متوسط را برای مسکن های مهر و ترکیب طبقات بالا ، متوسط و کم درآمد توصیه می کنیم باید از مسکن مهر درس بگیریم و این ثبت واحدهای مسکونی برای اقشار خاصی کار پسندیده ای نیست و باعث طبقاتی شدن جامعه می شود.