افق روشن صنعت نوشتافزار در ایران
سومین دوره متوالی نمایشگاه بینالمللی لوازم التحریر، اداری و تجهیزات مهندسی امروز با حضور بیش از 60 شرکت داخلی و خارجی تا فردا در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران ادامه دارد .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، این نمایشگاه که از سه سال گذشته در چارچوب سیاستهای نمایشگاهی در فهرست نمایشگاههای بین المللی داخلی قرار گرفت، تا 8 مرداد دایر است و 48 شرکت داخلی و 13 شرکت خارجی از کشورهای چین و ترکیه در آن مشارکت دارند.
مشارکتکنندگان در این رویداد تجاری محصولات خود را در گروههای کالایی شامل انواع لوازمالتحریر، لوازم اداری، مهندسی، کمک آموزشی، رنگ روغن و آبرنگ و ... معرفی میکنند.
صنعت نوشتافزار و لوازمالتحریر از جمله صنایع پرکاربرد در جهان به شمار میرود که طیف گستردهای از مصرفکنندگان را شامل میشود به طوری که وجود عواملی مانند رشد جمیعت، بالا رفتن میزان سواد، افزایش میزان ثبت نام مدارس، افزایش کسبوکارها و... باعث شده طی سالهای اخیر، شاهد افزایش میزان تقاضای جامعه جهانی و در نتیجه رشد چشمگیر این صنعت در کشورهای در حال توسعه باشیم.
کارشناسان اذعان دارند سرمایهگذاریهای گسترده داخلی و خارجی، فرصت مناسبی خواهد بود تا علاوه بر رشد این صنعت در کشور، امکانات ورود تکنولوژی و دانش فنی در تولید نوشتافزار و سایر لوازم جانبی با هدف تامین نیاز داخل و صادرات به کشورهای هدف صادراتی محقق شود.
براساس نظریه تحلیلگران رشد آینده بازار جهانی محصولات نوشتافزار بیشتر در اقتصادهای نوظهور جهان مانند آسیا، خاورمیانه، آمریکای لاتین و شرق آفریقا اتفاق خواهد افتاد؛ بنابراین انتظار میرود دستاندرکاران برگزاری نمایشگاه لوازمالتحریر بتوانند طی سالهای آتی نسبت به گستردگی فضا و حضور شرکتهای خارجی اقدام و نمایشگاهی کیفی و در خور توجه تمامی شرکتکنندگان و بازدیدگان را ایجاد کنند.
حضور پررنگ خارجی ها
داوود خلیلی ، مدیر اجرایی نمایشگاه گفت : قدمهای موثری در زمینه تولید لوازمالتحریر برداشته شده است و هر ساله کارخانههایی برای تولید این محصولات مورد نیاز کشور، وارد عرصه تولید میشوند، البته بر روی برخی کالاها هنوز جای کار بسیاری وجود دارد تا نیاز کشور را تولیدکنندگان ایرانی بتوانند تامین کنند اما نسبت به سالهای گذشته تنوع محصولات تولید داخلی بیشتر شده است.
عضو اتحادیه نوشتافزار افزود: 85 تا 90 درصد از محصولات تحریر با توجه به گستردگی اقلام مصرفی آن، وارداتی است و 15 درصد دیگر به همت ایرانیها تامین میشود. البته در سالهای گذشته پیشرفتهای زیادی حاصل شده است که نقوش ایرانی- اسلامی تولید شود و نقش و نگارهای غربی بر روی لوازم تحریر تولید داخلی کاهش یابد.
وی تصریح کرد : برخی از تولیدکنندگان ایرانی از برندهای خارجی کپی برداری کرده و به تولیدکنندگان چینی سفارش تولید کالا میدهند و
متاسفانه به تولید داخلی ضربه میزنند، اما به هر حال هدف ما این است که بتوانیم بخش بیشتری از نیاز کشور را با استفاده از تولید داخلی پاسخ دهیم. اکنون هم تولیدکنندگانی از بیست شرکت خارجی از چین، ترکیه، اسپانیا و ایتالیا در تهران حضور دارند که امیدواریم همکاریهای گستردهای میان آنها شکل گیرد.
خلیلی گفت : گردش مالی اعلام شده این صنف حدود 4 هزار میلیارد تومان است و ایران با 13 میلیون مصرفکننده که در رده دانشآموزی قرار میگیرند و نیز ادارات گسترده، مصرف بالایی از نوشت افزار دارد و تقریبا بیش از 90 درصد محصولات مورد نیاز این بخش نیز از طریق واردات تامین میشود، اما با توجه به تنوع محصولی که وجود دارد، تولیدکنندگان ایرانی تنها توانستهاند،برخی کالاهای ابتدایی همچون دفاتر تحصیلی را تولید کنند.