با ساخت ربات اسکلتی؛
پژوهشگران داخلی رویای راه رفتن را برای معلولان محقق کردند + گزارش تصویری
جمعی از محققین و دانش آموختگان دانشگاههای صنعتی شریف و تربیت مدرس ربات طراحی کردهاند که امکان راه رفتن، نشستن و برخاستن را برای افراد دچار کم توانی و ناتوانی در استفاده از اندامهای پایین تنه ایجاد کند.
سعید بهزادی پور عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف و مدیر گروه مکانیک این پروژه درباره ساخت این ربات در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، گفت: ربات اسکلت خارجی «اکسوپد» (Exoped)که ربات توانبخشی ویژه راه رفتن افراد دچار کم توانی و ناتوانی در استفاده از اندام های پایین تنه است به کاربر در راه رفتن، نشستن و برخاستن کمک میکند و میتواند به عنوان جایگزین ویلچر استفاده شود.
وی افزود: فناوری اسکلتهای خارجی به عنوان یکی از فناوریهای پیشرفته و به روز رباتیک در دنیا شناخته میشود و تاکنون شرکتهای معدودی تنها در کشورهای آمریکا، ژاپن و اسرائیل موفق به تجاری سازی آن شدهاند.
بهزادی پور گفت: شرکت ایرانی دانش بنیان «پداسیس» متشکل از اعضای هیئت علمی، پژوهشگران و مهندسانی با سابقه عملی در حوزه سیستم های رباتیک کمک حرکتی و توان بخشی (مورد استفاده بیماران، سالمندان و افراد کم توان) موفق به ساخت ربات اسکلت خارجی پایین تنه اکسوپد (Exoped) برای راه رفتن بیماران فلج پا شده است.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این پروژه میتوانند به سایت www.pedasys.com مراجعه کنند.
به گفته این پژوهشگران قیمت ربات مشابه در آمریکا و ژاپن بیش از 80 هزار دلار است که در داخل با حدود یک سوم آن طراحی و ساخته شده است.