ضرورت حمایت دولت از صادرات و توسعه صنعت سنگ های تزئینی
دبیر انجمن سنگ های تزئینی ایران خواستار حمایت دولت از صادرات این بخش شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ احمد شریفی در گفتگو با رادیو اقتصاد گفت: برنامه ریزی، راهبرد و سیاستگذاری کلان صنعت سنگ کشور در قالب شناسایی موانع تولید و پیگیری رفع آنها در بخش معدن و فرآوری و تجارت، تدوین و تعیین اولویت های توسعه بازارهای داخلی و خارجی و ایجاد و ساماندهی سامانه اطلاعات فراگیر صنعت مهم است.
وی گفت: از دولت انتطارداریم در زمینه حضور فعالان این بخش در نمایشگاههای خارجی حمایت کند و در نمایشگاه مسکو شرکت کردیم که قرار است در صورت تامین بودجه و اعتبار ؛ کمک شود که البته هنوز تحقق نیافته است.
شریفی اظهار داشت : صنعت تولید سنگ های تزئینی در توسعه اشتغال و محرومیت زادایی هم تاثیر زیادی دارد و سازمان توسعه تجارت ایران متولی از توسعه صادرات این بخش است.
وی گفت : در هشتمین نمایشگاه بین المللی سنگ، معدن، ماشینآلات و تجهیزات وابسته که امروز دوشنبه با حضور علی ربیعی وزیر تعاون در تهران گشایش یافت ،
بیش از 250 شرکت داخلی و خارجی از جمهوری اسلامی ایران و 9 کشور حضور و مشارکت دارند که 210 شرکت داخلی و 40 شرکت دیگر هم خارجی و از کشورهای ایتالیا، آلمان، ترکیه، هند، اسپانیا، پرتغال، روسیه، کره جنوبی و چین هستند.
شریفی گفت : دستارودهای نیون خود را در این نمایشگاه عرضه کرده ایم و تا 31 تیر هر روز از ساعت 10 تا 18 در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران آماده بازدید علاقمندان هستیم.
بنابراین گزارش یافتن بازارهای جدید و توسعه صادرات مواد سنگی جمهوری اسلامی ایران به کشورهای مختلف جهان، تلاش برای رونق و توسعه تولید ملی ، بهبود فضای کسب و کار و معرفی ظرفیتهای کشورمان در حوزه این صنعت برای جهانیان برخی از مهمترین اهداف برگزاری این نمایشگاه است.
سنگ و فعالیت بر روی آن در ایران سابقه 4هزار ساله دارد و کشور ما دارای ذخایر عظیم انوع سنگ مختلف تزئینی است و ایران چهارمین ذخایر بزرگ معدنهای سنگ جهان را در اختیار دارد.
در سال 1368 فقط 330 معدن در کشور وجود داشت اما امروز در کشور ما هزار و 800 معدن با 6000 کارخانه سنگبری وجود دارد با این همه ، سهم ما از صادرات سنگهای تزئینی ناچیز است.
صادرات سنگ خام و سنگ فرآوری کشورمان حدود 200 میلیون دلار است که سنگ خام بیشترین حجم صادراتی را دارد و متاسفانه سنگ فرآوری شده ، نقش بسیار کمرنگی در صادرات دارد.
البته برنامهریزی شده است که در یک برنامه 5 ساله این رقم به 2 میلیارد دلار افزایش یابد. جمهوری اسلامی ایران بیش از 60 میلیارد تن ذخایر مواد معدنی دارد که چهار میلیارد تن آن ذخایر سنگهای تزیینی است.
شریفی افزود: ترویج استفاده از فن آوری های نو در روش های تولید، هماهنگی و پیگیری در فراهم کردن زمینه ارتقای سطح مهارت نیروی انسانی در زنجیره صنعت از راه آموزش و افزایش بهره وری و بررسی چگونگی امکان افزایش سطح همکاری با هدف سرمایه گذاری مشترک در داخل و خارج از کشور و ارایه راهکارها از دیگر وظایف شورای سیاستگذاری صنعت سنگ ایران است.
شریفی خاطرنشان کرد : صنعت سنگ های تزئینی ایران یکی از فعال ترین صنایع معدنی کشور است که با وجود نواسانات متعددی که در سالهای اخیر متوجه بسیاری از صنایع و معادن ایران بوده اما با همه چالش ها و کاستی ها مبارزه کرده و در تلاش است فصل نوینی از توسعه را در تاریخ اقتصاد ایران زمین رقم بزند.
قدمت استفاده از سنگ توسط بشر به منظور ساختن محل سکونت به سال های بسیار دور می رسد و مشاهده آثار باستانی قدیمی نظیر اهرام مصر و یا آثاری در رم ، یونان و هم چنین در کشور ایران با در نظر گرفتن امکانات فنی و تکنولوژی آن دوران، باعث حیرت و تعجب بسیار می شود. مورخان ، قدمت استفاده از سنگ توسط بشر را بیش از چندین هزار سال برآورد کرده اند.
استخراج و مصرف سنگ های ساختمانی در ایران نیز تاریخچه ای طولانی دارد. استفاده از این سنگ ها در هزاره های نخست شکل گیری تمدن در سرزمین ایران، چه به عنوان سنگ های ساختمانی و چه سنگ های تزئینی داخل بناها مرسوم بوده است. آثار به جا مانده از مصرف چنین سنگ هایی در تخت جمشید، پاسارگاد، تخت سلیمان و بسیاری از بناهای اسلامی تا امروز در سراسر سرزمین ایران پراکنده است. اشیاء زینتی ساخته شده از انواع سنگ های مرمر، مرمریت و غیره، اعم از ظروف و زیور آلات زنانه، در موزه های ایران و دیگر نقاط جهان وجود داشته و تزئینات داخل بناهای تاریخی نیز نشان از استفاده سنگ های مذکور در تزئینات داخل ساختمان دارد.
در تاریخ صنعت سنگ ایران ، قنبر رحیمی، معروف به ارباب قنبر، به دلیل خدماتی که در خصوص کشف معادن و استخراج سنگ های معدنی و نما داشته پدر صنعت سنگ ایران به شمار می رود. وی متولد روستای سوه در استان اصفهان بود و معادن بزرگی از جمله عباس آباد، آتشکوه نیم ور و مرمریت جوشقان را کشف کرد.