وی افزود: 18 درصد محصولات کشاورزی را گروه باغی تشکیل می دهد اما 80 درصد صادرات کشاورزی در اختیار محصولات باغی است که از کیفیت بسیار خوبی در مقایسه با همتاهای خارجی بهره می برد.
پیرخضری اظهار داشت: البته در تولید محصولات جالیزی هم در دنیا رتبه های خوبی داریم اما با توجه به هزینه ها و مقدار تولید محصولات باغی ، فعالیتهای توسعه ای در این بخش توجیه اقتصادی بالایی دارد و در برخی مواقع باغداران در هر هکتار می توانند 150 تا 160 میلیون تومان درآمد کسب کنند.
وی افزود: موسسه تحقیقات باغی ارقام خوبی را برای توسعه باغداری از جمله آلو و گوجه سبز معرفی کرده است و بیش از 150 رقم از این محصول در ایران داریم اما 10 تا 15 رقم قابلیت تجاری دارد و رقمهای بومی هم در برخی مواقع باید اصلاح شود تا عملکرد بهتری داشته باشد.
پیرخضری گفت: باغداران باید از روشهای نوین برای کاشت درخت و همچنین آبیاری استفاده کنند و در ابتدای کار باید از دانش اقلیم شناسی استفاده کنند تا از کیفیت فعالیت و پیشرفت کار و نتایج آن مطمئن باشند.
وی افزود : تنوع اقلیمی مهم ترین مزیت برای تولید و صادرات کشاورزی و باغی ایران است و سالانه حدود هفت میلیون تن انواع مرکبات از باغهای کشور برداشت می شود.
محصولات باغی ایران به ویژه سیب به کشورهای هند، پاکستان، افغانستان، ترکیه، عراق، آسیای میانه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای اروپایی صادر می شود.
سیب ایرانی در بازارهای اروپایی از جایگاه خاصی برخوردار است و بازار کشورهای منطقه در چهار طرف فرصت خوبی برای ماست و باید به خوبی تامین شود.
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد " فائو "تاکید کرده است مزیت نسبی بخش کشاورزی ایران برای تامین همه نیازهای کشورهای منطقه خلیج فارس کافی است.
تنوع اقلیمی و ظرفیت های تولید در زیربخش های مختلف باغی، زراعی، شیلات، امور دام و طیور و... بسیار زیاد است و میزان تولید را می توانیم از بیش از 110 تن فعلی تا سه برابر هم افزایش دهیم.
با توجه به بیش از 11 اقلیم متنوع و متمایز برای تامین امنیت غذایی و صادرات محصولات کشاورزی ، جمهوری اسلامی ایران در تولید بیشتر محصولات باغی و زراعی رتبه های تک رقمی را در جهان دارد و می توانیم همچنان جایگاه کشورمان را ارتقا دهیم.
در بخش محصولات باغی در رتبه های تک رقمی قرار داریم و رتبه ایران در تولید پسته و خرما معمولا اول و دوم است و در تولید سیب رتبه سوم را داریم و ایران در تولید چای رتبه یازدهم در تولید سیر رتبه سیزدهم و گندم رتبه چهاردهم و کاهو رتبه بیست و شش را دارد و به راحتی می توانیم این ظرفیت ها را ارتقا دهیم.
بنابراین گزارش ایران با یک میلیون و 648 هزار و 195 کیلومترمربع وسعت ، 14.5 میلیون هکتار جنگل، 84.5 میلیون هکتار مرتع، 32.5 میلیون هکتار بیابان و 2.5 میلیون هکتار بیشه زار دارد که در حدود 83 درصد عرصه کشور را دربرگرفته است.
ایران در تولید 19 میوه رتبه تک رقمی و در محصولات پسته ، زعفران ، انار ، خرما ، گردو ، بادام ، کیوی ، گیلاس و زردآلو رتبه های اول تا سوم را در جهان دارد.
همچنین بالاترین میزان تولید خاویار با کیفیت بالا متعلق به ایران است.