دشتیانه معاون بازاریابی و فروش شرکت ذوب آهن اصفهان در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت: دامپینگ و صادرات ارزان قیمت چینی ها می تواند مشکلات جدی را برای صنایع ما ایجاد کند و متأسفانه انتظاری که صنایع داخلی برای کنترل واردات از دولت دارند محقق نشده است و تعرفه ها برای کنترل واردات ناکافی بود.
وی افزود: سال گذشته چهار میلیون و 300 هزار تن واردات محصولات فولادی داشتیم و محصولاتی که با عنوان های مختلف بدون تعرفه وارد می شود ، باعث خواهد شد بازار داخلی کنترل نشود.
دشتیانه ادامه داد : اگر تعرفه واردات افزایش یابد کمک زیادی به صنایع داخلی می شود.
وی تأکید کرد: بسیاری از کارخانه های فولاد زیر ظرفیت تولید می کنند 16،1 میلیون تن آمار تولید ما بوده اما مصرف داخلی کمتر است.
دشتیانه ادامه داد : وزارت صنعت ، معدن و تجارت برغم فشارها امسال تعرفه را وضع کرد اما میزان آن کافی نیست.
وی افزود : به دلیل اینکه کیفیت و قیمت محصولات چینی بسیار پایین است در نتیجه صادرات ارزان قیمت انجام می دهد و سایر کشورها به دلیلی دامپینگ چینی ها با افزایش تعرفه جلوی واردات محصول از چین را می گیرند.
معاون بازاریابی و فروش تأکید کرد : ظرفیت تولید فولاد در کشور 22،5 میلیون تن است در حالی که در سال 17 میلیون یعنی با 70 درصد ظرفیت تولید می شود.
وی ادامه داد : بهره وری نیروی انسانی و فناوری بر افزایش حجم تولید و کاهش قیمت تمام شده بسیار تأثیرگذار است باید تولیدات بر متراژ بالای صورت بگیرد تا هزینه ها کاهش یابد.
معاون بازاریابی و فروش ذوب آهن تأکید کرد : دولت باید مشوق های صادراتی در نظر بگیرد زیرا حضور در بازارهای جهانی نیازمند حضور طولانی مدت و حمایت دارد و با افزایش صادرات مشکلات فولاد در کشور حل می شود.
وی افزود : ایران رتبه 14 دنیا را در تولید فولاد دارد و با توجه به مواد اولیه انرژی و نیروی کار می تواند این رتبه بهتر شود.
دشتیانه گفت : افقی که برای سال 1404 دیده شده است یعنی تولید 55 میلیون تن به شرط فراهم شدن زیرساخت ها، تأمین سرمایه مورد نیاز و بازار مصرف امکان پذیر می شود.