کنترل نرخ های سود با اجرایی شدن صورت های جدید مالی
رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی گفت: با ارائه صورت های مالی جدید در نظام بانکی جنگ قیمتی که بین نرخ های سپرده وجود دارد کنترل می شود و بازیگران بین المللی درک و استنباط بهتری از صورتهای مالی نظام بانکی پیدا می کنند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر علی دیواندری درمیزگرد تخصصی همایش بانکی نمایشگاه بورس، بانک و بیمه به الزام بانک ها برای ارائه صورت های مالی جدید در نظام بانکی اشاره کرد و افزود: اساس قانون عملیات بانکداری بدون ربا که قرار است به عنوان مدل یکپارچه بانکی اجرا شود، استفاده مشاع از منابع ، تخصیص درآمدهای مشاع و تفکیک کارمزدها و خدمات بانکی از درآمدهای حاصل از سرمایه گذاری است.
وی افزود : به دلیل نوع ادبیات حاکم بر بانکداری بدون ربا، نوع خاصی از صورت های مالی تهیه و سال ها درکشور مورد استفاده قرار می گرفت اما شرایط جدیدی که در نظام بانکی به وجود آمد باعث شد تا سودهای علی الحساب پرداخت شده بیشتر از درآمد بانک ها باشد که این موضوع مشکلاتی را به ویژه در بانک های دولتی ایجاد کرد.
دیواندری اضافه کرد: بر این اساس به منظور شفاف سازی صورت عملکرد سپرده سرمایه گذاری و نرخ های علی الحساب و نیز شرایط جدید بین المللی که بانک های خارجی و سرمایه گذاران انتظار داشتند صورت های مالی شفاف تری از طرف نظام بانکی در اختیار آنها قرار بگیرد که با استانداردهای بین المللی تطبیق داشته باشد ، در بهمن سال گذشته دستورالعمل نمونه صورت های مالی با فرمت جدید ابلاغ شد تا بانک ها صورت هالی مالی خود را با فرمت جدید ارائه کنند.
وی تصریح کرد: البته چالش هایی در این خصوص وجود دارد به طوری که سازمان حسابرسی استنباط می کند بانک مرکزی وارد استاندارد گذاری شده است ولی بانک مرکزی به این موضوع معتقد نیست.
دیواندری اظهار داشت : امیدواریم با این مصوبه در سال 95 صورت های مالی شفافی ارائه شود زیرا با ارائه این صورت ها جنگ قیمتی که بین نرخ های سپرده وجود دارد کنترل می شود و بازیگران بین المللی درک و استنباط بهتری از صورت های مالی نظام بانکی پیدا می کنند این در حالی است که هنوز اول راه بوده و انطباق صد درصدی با صورت های مالی نمونه صورت نگرفته است اما 80 درصد انطباق انجام شده است.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی ضمن اظهار امیداوری از اینکه تطبیق صورت های مالی بانک ها با فرمت جدید آثار مثبتی به همراه داشته باشد، تصریح کرد: اگر صورت های مالی جدید اجرایی شده بود چالش پرداختی مدیران در نظام بانکی به وجود نمی آمد زیرا در ترجمه استانداردهای حسابرسی بخش شفاف شدن قراردادهای مدیران حذف شده بود اما در فرمت صورت های مالی جدید این موضوع گنجانده شده است.
دیواندری تصریح کرد: درخواست بانک های خارجی و شرکت های رتبه بندی این است که با صورت های مالی شفاف تری مواجه شوند بر این اساس امیدواریم مجامع تیر ماه بانک ها با صورت های مالی جدید انجام شود.